Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος εποχής για τους Λιμενικούς Σταθμούς Αβδήρων , Φαναρίου, Μαρώνειας

Τέλος εποχής για τους Λιμενικούς Σταθμούς Αβδήρων , Φαναρίου, Μαρώνειας

0
limeniko avdira

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 81. Έχουν εντολή να τα «μαζέψουν» μέχρι τις 29 Αυγούστου! Θα μείνουν αφύλακτες οι παραλίες μας;

 

Η μόνη Λιμενική αρχή σε Ξάνθη και Ροδόπη το υπολιμεναρχείο Λάγος που μετατάσσεται σε Β’ Λιμενικό Τμήμα

 
 
 Ο κύβος ερρίφθη για τους Λιμενικούς Σταθμούς Αβδήρων, Φαναρίου, Μαρώνειας με το ΠΔ 81(ΦΕΚ 125 Α 29/5/2014) και όλη η φημολογούμενη κατάργησή τους από τις αρχές του έτους είναι πλέον γεγονός καθώς και οι τρεις αυτές λιμενικοί σταθμοί πέφτουν «θύματα» της γενικότερης αναδιάρθρωσης των περιφερειακών διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος που προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
 
Έχουν εντολή να τα «μαζέψουν» μέχρι τις 29 Αυγούστου!
5 λιμενικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στον Λιμενικό Σταθμό Αβδήρων που ιδρύθηκε το1998, υπάγεται στο Υπολιμεναρχείο Λάγος και στεγάζεται σε κτίριο (Σκάλα Αβδήρων) που κατασκεύασε και παραχώρησε η Νομαρχία Ξάνθης, στο λιμενικό σώμα, το2003. Ο Λ.Σ. Αβδήρων διαθέτει λιμενικό σκάφος έχει αρμοδιότητα την φύλαξη ή αστυνόμευση όλης της παραλιακής ζώνης των Αβδήρων και του Τοπείρου, την αντιμετώπιση περιστατικών κινδύνου από πλέοντα σκάφη ή λουόμενους, την λαθραλιεία ή παράνομη διακίνηση ανθρώπων ή εμπορευμάτων όπως επίσης και η πυροπροστασία των αλσυλλίων της παραλιακής ζώνης.
Ο προϊστάμενος του Λ.Σ. Αβδήρων κ. Ανδρεάδης Αναστάσιος μας ενημερώνει ότι έχουν εντολές μέχρι τις 29 Αυγούστου θα εκκενώσουν τον Λιμενικό Σταθμό χωρίς όμως να γνωρίζουν που θα μεταταχθούν!
 
Θα μείνουν αφύλακτες οι παραλίες μας; -Β’ Λιμενικό Τμήμα το υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγος
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη, η κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Φαναρίου, Αβδήρων Μαρώνειας και η μεταγωγή σε Λιμενικό τμήμα του υπολιμεναρχείου Λάγος, η οποία είναι η μόνη εναπομείνουσα λιμενική αρχή στους νομούς Ξάνθης – Ροδόπης και μάλιστα υποβαθμισμένη σε Β Λιμενικό Τμήμα με Α’ Λιμενικό τμήμα το υπολιμεναρχείο της Σαμοθράκης και προϊσταμένη αρχή το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Η δυσμενής εξέλιξη μπορεί να λάβει όμως και διαστάσεις …επικινδυνότητας αν συνυπολογιστεί ότι η περιοχή μας θεωρείται «πέρασμα» παράνομων μεταναστών: «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κενό και δυσλειτουργία στο έργο μας με την προϋπόθεση βέβαια να επανδρωθεί σωστά το Τμήμα του Λάγος και να μας δοθεί σκάφος που θα μπορούμε να αστυνομεύουμε την περιοχή ευθύνης μας. Αυτό που είναι ζητούμενο για μας είναι η σωστή στελέχωσή μας γιατί διαφορετικά μας απεμπλέκουν από διάφορες γραφειοκρατικές εργασίες και θα έχουμε τη δυνατότητα νε είμαστε πιο πολύ έξω… Όμως στο Π.Δ. υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με το οργανόγραμμα καθώς επίσης και τις λεπτομέρειες που αφορούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ευελπιστούμε να μας γίνουν διευκρινίσεις μέσω διευκρινιστικών εγκυκλίων», επισημαίνει ο Λιμενάρχης Λάγος κ. Απόστολος Κυλίτσης. Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Λ.Σ. Αβδήρων υπηρετούν 5 άτομα στον Λ.Σ. Φαναρίου 7 και στο υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγος 27. Όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν οι λιμενικοί των Σταθμών θα μεταταγούν στο Λάγος ή στην Αλεξανδρούπολη
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …