Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στροφή στα… δίκυκλα από τους οδηγούς

Στροφή στα… δίκυκλα από τους οδηγούς

0
motosikleta

Το χαμηλό κόστος κατανάλωσης – συντήρησης οδηγεί αρκετούς στην αγορά μοτοσικλέτας

 

Μότο Ταμίας: «Αρκετοί είναι αυτοί που επισκευάζουν τις παλιές τους μηχανές για να μειώσουν τα έξοδα»

 
Στα… δίκυκλα οχήματα έχει στραφεί μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, σε μία προσπάθεια να… αναβιώσουν την αγάπη για τις μηχανές αλλά και να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό τους.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Άρης, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του καταστήματος «Moto Ταμία» (Suzuki), ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που ενημερώνονται και προχωρούν στην αγορά καινούριας μοτοσικλέτας, ή επισκευάζουν τις παλιές που έχουν στην κατοχή τους, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα.
Το πώς κερδίζουν οι αναβάτες – οδηγοί μηχανών χρήματα; Είναι απλό. Ο κ. Άρης εξηγεί:
«Μία οποιαδήποτε μηχανή μικρού ή μεγάλου κυβισμού δεν μπορεί να συγκριθεί καν με το αυτοκίνητο σε οικονομία. Με ένα μηχανάκι, ο οδηγός εξοικονομεί χρήματα κυρίως από τα καύσιμα, αλλά και από το χαμηλό κόστος συντήρησης – service, από τα ποσά που ενδεχομένως ξοδεύει για στάθμευση κ.α. Παράλληλα σημαντικό είναι ότι με μία μηχανή κάνουν συντομότερα τις δουλειές τους εξοικονομώντας έτσι και χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα καινούριο ¨βεσπάκι¨ καταναλώνει 2 λίτρα στα 100 χλμ., ενώ λίγο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση σε μεγαλύτερες μοτοσικλέτες».
Ο κ. Άρης τονίζει επίσης ότι εκτός από τις αγορές νέων μηχανών, αρκετοί είναι αυτοί που «ξεθάβουν» τις παλιές που είχαν στην κατοχή τους και τις επισκευάζουν.
«Αρκετοί είναι αυτοί που φέρνουν τις παλιές μηχανές τους για επισκευή, καθώς άλλοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες από αυτοκίνητα, άλλοι επιλέγουν ως 2ο όχημα για την οικογένεια τη μηχανή κλπ. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε πελάτης με μοντέλο που είχε κυκλοφορήσει πριν περίπου 30 χρόνια και το επισκεύασε, φτιάχνοντάς το σαν καινούριο. Η μηχανή εξάλλου δεν είναι μία «μόδα» που περνάει, αλλά ένας τρόπος ζωής κι έτσι βλέπουμε αρκετούς να… «ανασύρουν» από τα γκαράζ ή τις αποθήκες τις παρατημένες μηχανές τους και μας τις φέρνουν για service. Εμείς από την πλευρά μας με εμπειρία 60 ετών (σ.σ. αυτή τη στιγμή το «Moto Ταμίας» ως οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί με την… 3η γενιά) στο χώρο μπορούμε να επιδιορθώσουμε οποιοδήποτε μοντέλο, σε ανταλλακτικά, service κλπ.».
 
«Ενδιαφέρον και για τα νέα μοντέλα»
 Εκτός από τους… «νοσταλγούς» που επισκευάζουν τις μηχανές για τους παραπάνω λόγους, έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται και στην αγορά νέων μοντέλων. Ο ιδιοκτήτης του «Μοτο Ταμίας» ενδεικτικά αναφέρει:
«Υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και για τα νέα μοντέλα, ειδικότερα στις μηχανές μικρού κυβισμού (250 κ. εκ. και χαμηλότερα), καθώς είναι πιο οικονομικά για την αγορά, έχουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μικρό κόστος συντήρησης. Βέβαια παραμένει και ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού που ασχολείται πιο… ενεργά με τις μοτοσικλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, οι οποίοι δαπανούν μεγαλύτερα ποσά για την αγορά μιας και έχουν «λατρεία» για τις μηχανές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για ένα καινούριο μικρό ¨σκουτεράκι¨ οι τιμές μπορεί να ξεκινούν κάτω από 1000 Ευρώ και αντίστοιχα για μία οικονομική μοτοσικλέτα κάτω από 4000 Ευρώ και οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα».
 
«Test ride» από το «Moto Ταμίας»
 Το διήμερο 13-14/06 το κατάστημα «Moto Ταμίας» φιλοξένησε έκθεση – testride με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Suzuki. Περισσότεροι από 150 Ξανθιώτες επισκέφθηκαν την έκθεση που φιλοξενήθηκε στο χώρο μπροστά από το κατάστημα (Βουλγαροκτόνου 20) και ενημερώθηκαν για τα νέα μοντέλα, ενώ όσοι επιθυμούσαν οδήγησαν τις μηχανές σε διάφορες διαδρομές εντός κι εκτός πόλης.
Το testride περιλάμβανε τα μοντέλα:
Suzuki V-strom 1000cc
Suzuki V-strom 650cc
Suzuki Burgman 650cc
Suzuki Inazuma 250cc
«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα μοντέλα καθώς πολλοί ήρθαν να ¨τσεκάρουν¨ και να οδηγήσουν τις μηχανές. Τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά ενώ σύντομα θα επαναλάβουμε αντίστοιχη εκδήλωση για τους φίλους της μοτοσικλέτας», ανέφερε ο κ. Άρης ο οποίος ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις υπογράμμισε: «Για μικρούς και μεγάλους οδηγούς το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια, οπότε όποιος έρχεται σ’ εμάς τον παροτρύνουμε να αγοράσει κράνος το οποίο είναι ότι σημαντικότερο για έναν οδηγό μηχανής. Από εκεί κι έπειτα προτείνουμε και μία στολή μηχανής, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει μπουφάν, γάντια κλπ.».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …