Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε διαβούλευση μελέτη του κάθετου άξονα Ξάνθης

Σε διαβούλευση μελέτη του κάθετου άξονα Ξάνθης

0
dimario

Τρία σενάρια στο τραπέζι – Προβληματισμός για τη σήραγγα

 
Συνάντηση Καραλίδη με στελέχη της Εγνατίας
 
 
Εξελίξεις υπάρχουν στο έργο του κάθετου άξονα του Δημαρίου και συγκεκριμένα στην Μελέτη «Κάθετος Άξονας 070 «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουργαρικά Σύνορα» της Εγνατίας οδού και ειδικότερα το τμήμα Μελίβοια- Δημάριο– Ελληνοβουργαρικά Σύνορα (70.2.2)».Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης τίθεται σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων. Να σημειώσουμε ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία οδός ΑΕ
 
Ανακοίνωση της Περιφέρειας
Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης σε εφαρμογή του άρθρου 4 της ΚΥΑ Η.Π 37111/2021/2003 (ΦΕΚ 1391 /Β/29-9-2003 ), προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα εκπροσώπησης του, για να λάβει γνώση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) και να διατυπώσει εγγράφως τη γνώμη και τις προτάσεις του προς την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένες και εντός της προθεσμίας που ορίζεται κατωτέρω.
H Μ.Π.Ε αφορά για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Κάθετος Άξονας 070 «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» της Εγνατίας οδού και ειδικότερα το τμήμα Μελίβοια- Δημάριο– Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα (70.2.2)».
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Ως ημερομηνίες έναρξης και λήξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης θεωρούνται οι 16-6-2014 και 20- 6 – 2014 αντίστοιχα.Ως ημέρες έναρξης και λήξης της κατάθεσης των εγγράφων απόψεων προς την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος λαμβάνονται οι 16-6-2014 έως 16-7-2014 αντίστοιχα.ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Η υπηρεσία, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι το τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης τηλ. 25413 50390.
 
Τρία σενάρια – Προβληματισμός για τη σήραγγα
Το «Ε» επιχείρησε να αντλήσει πληροφορίες για τα στοιχεία της μελέτης όμως βρήκε … «τοίχο» στην δημοσιουπαλληλίστικη ευθυνοφοβία και την αναρμοδιότητα των «αρμοδίων» υπηρεσιών και των στελεχών της! Αυτό που καταφέραμε να πληροφορηθούμε από τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας κ. Κατσιμίγα είναι ότι υπάρχουν τρία προτεινόμενα σενάρια που αφορούν κυρίως αν και που θα γίνει σήραγγα. Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να συναντηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και η Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών Ξάνθης κα Λάμπρου με στελέχη της Εγνατίας τις επόμενες μέρες.  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…