Προσοχή έργα!

0

Συνεργείο προχωρά σε αντικατάσταση του παλαιού δικτύου επί της οδού Ανατολικής Θράκης

 

Με έργα ξεκινά το καλοκαίρι για την ΔΕΥΑΞ

 
Πονοκέφαλο δημιουργεί στους οδηγούς της πόλης η αντικατάσταση δικτύου της ΔΕΥΑΞ, καθώς αυτή λαμβάνει χώρα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους. Το συνεργείο ξεκίνησε τις εργασίες του, επί της οδού Ανατολικής Θράκης, το πρωί της Τετάρτης, κλείνοντας σε πρώτη φάση τον δρόμο από την οδό Ανδρέου Δημητρίου έως την συμβολή με την οδό Αγίου Ελευθερίου. Σωλήνες, άμμος, πλέγματα και άλλα υλικά επιστρατεύτηκαν μετατρέποντας τον χώρο σε εργοτάξιο. Τη ίδια ώρα οι υπάλληλοι με την χρήση ειδικών μηχανημάτων σκάψανε το δρόμο, σηκώνοντας στο πόδι την γειτονιά. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες με το συνεργείο να απαγορεύει την έλευση οχημάτων την Παρασκευή και στο τμήμα μέχρι την οδό Χατζησταύρου.
Να σημειώσουμε ότι, ο εργολάβος κόβει τμηματικά την οδό και προσπαθεί να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υλοποίηση του έργου, έχοντας ως στόχο να ταλαιπωρήσει όσο το δυνατόν λιγότερο τους οδηγούς, καθώς ο δρόμος χαίρει αυξημένης κινητικότητας.
Βέβαια, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να δείξουν ανοχή, καθώς όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα αντικατάστασης του παλαιού δικτύου με καινούριους σωλήνες για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας.
Όπως ήταν φυσικό, παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες που απαγορεύουν την διέλευση, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί, κυρίως δίκυκλων μοτοσικλετών και ποδηλάτων που τις αγνοούν και μπαίνουν στο χώρο εργασιών. Μια επιλογή που όπως φαίνεται τους ταλαιπωρεί περισσότερο από το να ακολουθούσαν μια παράπλευρη οδό, καθώς δεν χωρούν να περάσουν και αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω με αρκετή δυσκολία κάποιες φορές. Ιδιαίτερη προσοχή όμως θέλει από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες λείπει το συνεργείο, καθώς όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω ο δρόμος έχει σκαφτεί τουλάχιστον ένα μέτρο.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…