Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πεζοδρόμια – «παγίδες» ατυχημάτων

Πεζοδρόμια – «παγίδες» ατυχημάτων

0
dimokritou 1

«Μπάμ και κάτω» στο πεζοδρόμιο της Μ. Ρέματος. Έπεσε και χτύπησε ηλικιωμένη εξαιτίας του διαφορετικού επιπέδου

 

«Έγιναν πολλά ατυχήματα», λένε οι ένοικοι καταστημάτων. Πεζοδρόμιο με …συκιές στη Δημοκρίτου. «Θα παρέμβουμε», λέει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών

m. rematos 2
 
Πολλές «παγίδες» κρύβουν τα πεζοδρόμια της πόλης μας με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά και σοβαρά ενίοτε ατυχήματα σε δημότες. Και βέβαια γι αυτό, η ευθύνη του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του που πέραν των άλλων έχουν την αρμοδιότητα εντοπισμού και αποκατάστασης των κακοτεχνιών που είτε προκλήθηκαν από τους δημότες ή από δημόσιες υπηρεσίες που χρειάστηκε να κάνουν κάποιες εργασίες και στη συνέχεια επέδειξαν προχειρότητα στην αποκατάσταση είτε όμως η κακοτεχνία ήταν από την παράδοση του έργου!
 
Πεζοδρόμιο «παγίδα» στην Μεγάλου Ρέματος!
Χθες , Πέμπτη 11 το πρωί: Ηλικιωμένη κυρία περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο της οδού Μεγάλου Ρέματος με κατεύθυνση προς την 28ης Οκτωβρίου. Το πεζοδρόμιο είναι κατηφορικό. Μόλις πέρασε το Φαρμακείο του κ. Νίκου Λεοντή η ηλικιωμένη ξαφνικά …σωριάστηκε χάμω! Μαζεύτηκε κόσμος να τη βοηθήσει. Τη ρώτησαν αν θέλει να φωνάξουν ασθενοφόρο. Η ηλικιωμένη είχε τις αισθήσεις της δήλωσε πως είναι καλά αλλά είχε χτυπήσει τα δυο της πόδια. Ο κ. Λεοντής την μετέφερε στο Φαρμακείο και περιποιήθηκε τα τραύματά της…Τι είχε συμβεί; Αιτία για το ατύχημα της ηλικιωμένης κυρίας δεν ήταν κάποια ξαφνική ζάλη αλλά το πεζοδρόμιο που ξαφνικά χαμηλώνει επίπεδο με ένα κακότεχνο «μπάλωμα» και ενώ ρίχνεις το βήμα νομίζοντας ότι είσαιστο ίδιο επίπεδο βρίσκεσαι στο κενό και σωριάζεσαι. «Είναι εγκληματικό αυτό το σημείο. Έχουν προκληθεί πάρα πολλά ατυχήματα. Πέραν του ότι είναι απροσπέλαστο από βρεφικά καροτσάκια και αναπηρικά. Έχουμε ειδοποιήσει πολλές φορές ντο δήμο να’ ρθουν να το φτιάξουν αλλά μάταια. Τόσα χρόνια η ίδια κατάσταση. Αυτό είναι ασέβεια στον πολίτη», λέει αγανακτισμένος ο κ. Λεοντής.
 
Πεζοδρόμιο με …συκιές στη Δημοκρίτου
Άλλο ένα πεζοδρόμιο «παγίδα» για τους περαστικούς είναι αυτό επί τη Δημοκρίτου. Βασικά πρόκειται για χωμάτινο πεζοδρόμιο και μάλιστα διάσπαρτο με πέτρες. Επιπλέον την κυκλοφορία διακόπτουν δύο …συκιές από το διπλανό που έχουν κάνει κατάληψη του πεζοδρομίου προεκτείνοντας τα κλαδιά τους. Έτσι οι περαστικοί έχουν δύο επιλογές. Είτε να διασχίσουν το χωμάτινο πεζοδρόμιο …σύριζα με τις συκιές είτε να κατέβουν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο κίνδυνος για γυναίκες με καροτσάκια και μικρά παιδιά που πρέπει να κατέβουν στον δρόμο καθώς οι συκιές μικραίνουν τόσο το χώρο ώστε να μην χωράνε να περάσουν και επειδή συνήθως εκεί υπάρχουν και παρκαρισμένα αυτοκίνητα αναγκάζονται να περνούν καταμεσής του δρόμου!
 
Σπυριδόπουλος: «Θα τα φτιάξουμε…»
Το «Ε» γνωστοποίησε τα συγκριμένα σημεία στο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Νίκο Σπυριδόπουλο ο οποίος και δεσμεύτηκε άμεσα να επιληφθεί με παρεμβάσεις αποκατάστασης των κακοτεχνιών στα δύο αυτά πεζοδρόμια. Ιδιαίτερα για το πεζοδρόμιο της Δημοκρίτου είπε πως δύο φορές έχει πάει τεχνικό συνεργείο για να κάνει ασφαλτόστρωση όμως δεν μπόρεσε επειδή είχε αυτοκίνητα. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία και γι αυτές ευθύνονται πολλές φορές και οι ίδιοι οι δημότες. Ωστόσο, αποδέχτηκε ότι πρωτίστως είναι δουλειά του δήμου να παρεμβαίνει και να αποκαθιστά τις κακοτεχνίες αποτρέποντας έτσι ατυχήματα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…