Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάμε κατασκήνωση σε Άβδηρα και Δρυμιά

Πάμε κατασκήνωση σε Άβδηρα και Δρυμιά

0
kataskinosi1-empros

Αγώνας δρόμου στην Πρωτοβάθμια για την πρόσληψη προσωπικού για την κατασκήνωση. Στον «αέρα» η προκήρυξη. Έναρξη α’ περιόδου στις 29 Ιουνίου

 
 Όλα έτοιμα στην μαθητική Κατασκήνωση της Δρυμιάς. Στις 30 Ιουνίου το πρώτο γκρουπ κοριτσιών του δημοτικού
 
 
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν κλείσει. Η έντονη κινητικότητα αφορά σε θέματα διαδικαστικά και λειτουργικά καθώς στις 29 Ιουνίου ξεκινά η α’ κατασκηνωτική περίοδος στις Κατασκηνώσεις «Αρχαία Άβδηρα» που έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας τους. Η προετοιμασία για φέτος …στο λειτουργικό μέρος που αφορά τις ετήσιες προσλήψεις προσωπικού, χτύπησε πίσω λόγω εκλογών και ανασχηματισμού και τώρα τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες. Αντίθετα όλα είναι έτοιμα και όλοι στη θέση τους για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου στις Κατασκηνώσεις της Δρυμιάς που λειτουργεί από το 1996 αδιάλειπτα η Μητρόπολη Ξάνθης!
 
Κανονικά θα λειτουργήσει η κατασκήνωση στα Άβδηρα – Βγήκε η προκήρυξη
«Η κατασκήνωση στα Άβδηρα θα λειτουργήσιμε κανονικά. Παρά την καθυστέρηση λόγων εκλογών στην πρόσληψη προσωπικού θα είμαστε έτοιμοι. Έχει εκταμιευτεί και ποσό 55.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα. Να θυμίσουμε ότι στις Κατασκηνώσεις στα Άβδηρα έχουμε εγκαταστήσει ένα σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας σύγχρονων προδιαγραφών», διαβεβαιώνει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή βγήκε στο αέρα η προκήρυξη για 7 εποχικές θέσεις (ζήτησαν 9 προσλήψεις και το ΑΣΕΠ ενέκρινε 7) και στις 23 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών. Παράλληλα όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμια Ξάνθης κ. Μάρκου τις προσεχείς μέρες θα βγει και η προκήρυξης για τους προμηθευτές: «Καθυστερήσαμε φέτος, χωρίς δική μας υπαιτιότητα όμως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους για να υποδεχτούν τα πρώτα 100 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή και επιλέχθηκαν σύμφωνα με τα θεσμοθετημένα κριτήρια από την αρμόδια 5μελή επιτροπή. Ήδη έχει γίνει ό καθαρισμός του χώρου από τα χόρτα σε συνεργασία με τον δήμο Αβδήρων και ο καθαρισμός των μαγειρείων ενώ στις επόμενες μέρες θα γίνει ο καθαρισμός όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων. Έχει γίνει επίσης ο έλεγχος για πυρασφάλεια από την Πυροσβεστική και έχουμε πάρει και το ετήσιο πιστοποιητικό πυρασφάλειας», επισημαίνει ο κ. Μάρκου. Στις κατασκηνώσεις των Αβδήρων φιλοξενούνται κάθε χρόνο 200 παιδιά στις δύο κατασκηνωτικές περιόδους 29 Ιουνίου και 13 Ιουλίου η δεύτερη.
 
Όλα έτοιμα στην μαθητική Κατασκήνωση της Δρυμιάς
Στις 30 Ιουνίου πρόκειται να υποδεχτεί το πρώτο γκρουπ των κοριτσιών του δημοτικού η κατασκήνωση στην Δρυμιά που λειτουργεί η Μητρόπολη Ξάνθης. Σημειώνεται ότι οι κατασκηνωτικές περίοδοι στην κατασκήνωση της Δριμιάς είναι 4 και χωρίζονται ανά φύλο και ηλικία. Όπως μας πληροφορεί ο αρχηγός της Κατασκήνωσης Πατέρας Κωνσταντίνος, η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου. Η δεύτερη που θα φιλοξενήσει κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου από τις 7 – 14 Ιουλίου. Στη συνέχεια αρχίζει η περίοδος των αγοριών 14 – 21 Ιουλίου του δημοτικού και 21 – 30 Γυμνασίου Λυκείου: «Οι κατασκηνώσεις μας έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 80 παιδιών. Τα παιδιά εξυπηρετούνται από 25 άτομα προσωπικό και 10 επιπλέον κυρίως που μαγειρεύουν. Όλο το προσωπικό προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εθελοντική βάση. Οι κατασκηνώσεις αυτές δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του μητροπολίτη μας αμέσως μετά την ενθρόνιση του και λειτουργούν 19 χρόνια τώρα παρέχοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας να ζήσουν μέσα στη φύση, σ’ ένα πανέμορφο χώρο που πληροί όλες τις προδιαγραφές και να έχουν αξέχαστες εμπειρίες ομαδικής ζωής. Το πρόγραμμα μας είναι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Έχουμε πολλά παιχνίδια που οξύνουν το νου αλλά και γυμνάζουν το σώμα. Έχουμε πολύ οργανωμένο σύστημα πυρασφάλειας και ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σε συνεργασία με το Δ. Σ Σ που μας παραχωρεί στρατιωτικό γιατρό». Οι κατασκηνώσεις της Δριμιάς βρίσκονται σε μια παραδεισένια περιοχή 20 χιλιόμετρα έξω από την Σταυρούπολη προς το Παρανέστι και μαζί με τις κατασκηνώσεις των Αβδήρων δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά που πληρούν τις προδιαγραφές να κάνουν κατασκήνωση σε βουνό ή σε θάλασσα!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…