Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μήνυμα Καραμπίνη προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ

Μήνυμα Καραμπίνη προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΔΠΘ

0
Karabinis 1a-empros

«Με συνεργασία να αποτρέψουμε τη συρρίκνωση του πανεπιστημίου μας, να αναβαθμίσουμε την επιλεξιμότητα των αποφοίτων μας και να ενισχύσουμε τις διεθνείς συνεργασίες»

 
Μετά την ανάδειξή του στη θέση του πρύτανη του ΔΠΘ, ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απευθυνόμενος στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπου παρουσιάζει τους άξονες που θα τεθούν σε προτεραιότητα, αλλά και τη φιλοσοφία που θα διέπει τη διοίκηση την επόμενη τετραετία.
 
Μήνυμα Καραμπίνη
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε στο αξίωμα του Πρύτανη του ΔΠΘ για τη χρονική περίοδο 2014-2018.
Όπως προέκυψε και από την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το ΔΠΘ σήμερα, 41 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, διέρχεται την κρισιμότερη ίσως περίοδο έχοντας τα αντιμετωπίσει έντονα προβλήματα ακαδημαϊκά, θεσμικά, οικονομικά, προσωπικού και υποδομών, με ορατό τον κίνδυνο για πιθανή απαξία και συρρίκνωση του. Άμεσος στόχος μας να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αυτό και να επαναφέρουμε το πανεπιστήμιο μας σε υγιή τροχιά αυτοδύναμης ανάπτυξης, μέσα από την παραγωγή σύγχρονης γνώσης υψηλού επιπέδου, αποτελεσματική εκπαίδευση με καλλιέργεια κριτικής σκέψης και επιπρόσθετη αναβάθμιση της επιλεξιμότητας αποφοίτων μας στην αγορά εργασίας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στις δομές του ιδρύματος με επαναλειτουργία και πλήρη συνεργασία των οργάνων διοίκησης (ΣΙ, Πρύτανης, Σύγκλητος, Κοσμητείες, κ.λπ.) αλλά και όσων από την πανεπιστημιακή κοινότητα θέλουν να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση και αναδιάρθρωση του ΔΠΘ. Απαιτούνται επίσης ενέργειες για την επανάκαμψη της ανάπτυξης και την αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσης με ευρύτερες διεθνείς συνεργασίες. Συναισθανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε για την περαιτέρω πορεία του ΔΠΘ και θα πρέπει όλοι να στρατευθούμε για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με διεθνές κύρος, διακρίσεις και αριστεία. Παράλληλα παραμένουμε σταθεροί στις βασικές μας αρχές για ένα δυναμικό και αυτοδύναμο Δημόσιο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποτελεί μόνο τον βασικότερο αναπτυξιακό μηχανισμό, αλλά πρώτιστα αποτελεί πνευματικό φάρο με ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις μέσα από την παραγωγή αξιών και πολιτισμού.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …