Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με… 12ο παίκτη τον κόσμο της «σφράγισε» την παραμονή

Με… 12ο παίκτη τον κόσμο της «σφράγισε» την παραμονή

0
calvo eyxaristo

Η παρουσία 2500 και πλέον φιλάθλων ώθησε τους παίκτες της Skoda Ξάνθη στη νίκη

 

Άδεια θα δοθεί στους παίκτες για να «γεμίσουν τις μπαταρίες» ενόψει της επόμενης σεζόν

 
 
Ο φετινός «μαραθώνιος» της Skoda Ξάνθη και η περιπέτεια με τον αγώνα μπαράζ ολοκληρώθηκε με την ξανθιώτικη ομάδα να σώζει την «παρτίδα» στο τέλος και με τη νίκη (2-1) επί του Ολυμπιακού Βόλου να παραμένει στη Super League, ανανεώνοντας την παρουσία της στην κορυφαία εθνική κατηγορία για 26η συνεχόμενη χρονιά.
Η «μάχη» για την παραμονή στη Super League, στον αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου – όπως ήταν αναμενόμενο – ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Εκτός της ομάδας του Βόλου η Ξάνθη είχε να αντιμετωπίσει πολλούς παράγοντες, όπως η αλλαγή στον προγραμματισμό της με την ¨μίνι προετοιμασία¨ που έκανε αποκλειστικά για τον αγώνα, υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών, ενώ και το παρασκήνιο του ματς με τις αναβολές στην ημερομηνία διεξαγωγής επέφερε επιπλέον εκνευρισμό, γεγονός όμως που αντί να απογοητεύσει, πείσμωσε περισσότερο τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές οι οποίοι σε γενικές γραμμές έδειξαν καλό πρόσωπο και αντιμετώπισαν το παιχνίδι με τη σοβαρότητα που έπρεπε ώστε να φύγουν νικητές στο τέλος, όπως και έγινε.
 
Η εικόνα του αγώνα
 Καθυστέρηση στη σέντρα και των δύο ημιχρόνων, διακοπές, ένταση, αποβολή, ανακοινώσεις… Τα “καλά” του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έλειψαν ούτε από το μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης».
Το ματς άρχισε μετά από 23 λεπτά καθυστέρηση, ενώ στο 3ο λεπτό διεκόπη επειδή ένα αντικείμενο βρήκε στην πλάτη το βοηθό Χρήστο Ακρίβο.
Έπειτα από ένα μοιρασμένο 25λεπτο, όπου η Ξάνθη απείλησε με τον Καρίμ Σολτάνι, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε μέτρα και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Αλέξανδρο Νικολιά, πήρε το προβάδισμα στο 34ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ του Μάριο Γκούρμα.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, πάντως, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά αναθάρρησε, είχε δοκάρι με τον Κάρλος Κάλβο στο 42′ και στην τελευταία φάση ευτύχησε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Δημήτρη Γούτα.
Η έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν “καρμπόν” με εκείνη του πρώτου, αφενός επειδή άρχισε με καθυστέρηση και αφετέρου γιατί στο 3ο λεπτό του υπήρξε νέα διακοπή. Οι Πέτρος Μάνταλος και Θοδωρής Βασιλακάκης απώθησαν τον Αλέξη Ζέρη και ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε το μελλοντικό άσο της ΑΕΚ.
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κυριαρχήσει, ενώ η Ξάνθη με ένα υποτυπώδες 4-2-3 τον κράτησε μακριά από τα καρέ της και απειλήθηκε σε μόλις δύο περιπτώσεις.
Ως εκ τούτου, αφού “κοίμισε” τον αντίπαλο με το συντηρητικό παιχνίδι της, χτύπησε σαν “κόμπρα” (μετά από σέντρα ακριβείας του Κάλβο και κεφαλιά του Αντώνη Ράνου που είχε περάσει ως αλλαγή), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 82ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στις καθυστερήσεις και σφράγισε τη νίκη παραμονής για τον ακριτικό σύλλογο.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86′ Κατσίκης), Μόνχε (86′ Ιωάννου), Νικολιάς (77′ Μπρέσκα), Γκούρμα.
Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94′ Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54′ Ράνος), Παΐτο (90′ Βάλλας), Σολτάνι.
 
Ο 12ος παίκτης
Στον προχθεσινό αγώνα στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» η Skoda Ξάνθη είχε στο πλευρό της περισσότερους από 2500 φιλάθλους οι οποίοι έδωσαν ώθηση στους παίκτες για να φτάσουν στη νίκη που συνοδευόταν με την παραμονή στην κατηγορία.
Συνολικά 14 λεωφορεία με Ξανθιώτες φιλάθλους ξεκίνησαν από την Ξάνθη, συνοδευόμενα από αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ και από την πόλη της Θεσσαλονίκης ετεροδημότες Ξανθιώτες και φοιτητές βρέθηκαν στο γήπεδο. Έτσι στο σύνολο ξεπέρασαν τις 2500 φωνές συμπαράστασης, ενώ στο τέλος όλοι μαζί (παίκτες – φίλαθλοι) πανηγύρισαν τη σημαντική νίκη.
 
Η επόμενη ημέρα
 Πρωινή προπόνηση στην οποία οι παίκτες έκαναν αποθεραπεία πραγματοποίησε χθες η Skoda Ξάνθη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί άδεια ώστε να αποφορτιστούν από την ένταση και να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους», καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουν για να αρχίσουν την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν!
Οι αλλαγές και οι αναβολές στις ημερομηνίες για το μπαράζ έφεραν αλλαγές στο πρόγραμμα κι έτσι το τεχνικό επιτελείο (προπονητής, γυμναστές, ιατρικό τιμ κλπ.) προγραμματίζει εκ νέου τα σχέδια για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ποδοσφαιριστών. Ακόμη δεν έχει αποφασισθεί πότε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι παίκτες ενώ το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Αθλ. Κέντρο της ΠΑΕ στα Πηγάδια και ενδεχομένως να μεταβεί η ξανθιώτικη αποστολή στο εξωτερικό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια.
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό, προπονητικό, αγωνιστικό) ενώ σύντομα θα αρχίσουν και οι κινήσεις για μεταγραφές (ήδη έχουν γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές σε ορισμένες περιπτώσεις).

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…