Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Μπάχαλο» με την ημερομηνία του μπαράζ!

«Μπάχαλο» με την ημερομηνία του μπαράζ!

0
vikelidis

Για 11 Ιουνίου οδεύει η αναμέτρηση Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου

 

ΠΑΕ Skoda: «Ας το παίξουμε στα ζάρια»!

 
 
  Ξέφυγε από τα… όρια του αγωνιστικού χώρου και πλέον η δράση σε ότι έχει να κάνει με τον αγώνα μπαράζ Ξάνθης – Ολυμπιακού Βόλου μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και της Β’ Εθνικής.
Εκεί αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη του ύποπτου αγώνα Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου, έτσι ώστε στη συνέχεια να επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι – οφ της Β’ Εθνικής και να οριστεί η αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου που θα κρίνει την παρουσία μίας από τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα Super League της νέας σεζόν.
 
Οδεύει για 11 ή 12 Ιουνίου ο αγώνας μπαράζ
 Η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε σε νέα αναβολή του αγώνα μπαράζ της Ξάνθης κι έτσι με αγωνία αναμένονται οι αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας μπαράζ ενώ αρχικά προοριζόταν για την ερχόμενη Κυριακή 08/06, μετά την αναβολή οδεύει προς 11 ή 12 Ιουνίου με έδρα διεξαγωγής του «Κλ. Βικελίδης» (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Για να γίνει αυτό όμως και να καταλήξει τελικά στις 11 ή 12 Ιουνίου ο αγώνας μπαράζ, θα πρέπει να τελεσιδικήσει άμεσα η υπόθεση του ύποπτου αγώνα Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου, να επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ και να μην “πέσει” το μπαράζ μέσα στο Μουντιάλ.
Κι αυτό γιατί εν μέσω Μουντιάλ δεν μπορούν να διεξάγονται αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων, σύμφωνα με οδηγία της FIFA, η οποία βέβαια δεν είναι δεσμευτική αλλά πιθανόν να χρειαστεί ειδική άδεια για να “παραβιαστεί”.
Με δεδομένο λοιπόν, ότι το μπαράζ Ξάνθης-Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μετά το Μουντιάλ, η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να προγραμματιστεί η διεξαγωγή του για την επόμενη Τετάρτη 11 ή Πέμπτη 12 Ιουνίου.
Αυτό θα συμβεί αν η υπόθεση του ύποπτου αγώνα Ψαχνά – Νίκη Βόλου εκδικαστεί τάχιστα: δηλαδή να κληθούν σε απολογία για την Πέμπτη 5/6 ή το αργότερο την Παρασκευή 6/6 και η απόφαση να βγει αυθημερόν ή το αργότερο τη Δευτέρα. Εξάλλου, οι ομάδες πιθανόν να μην χρειαστεί να ασκήσουν έφεση, διότι αν λάβουμε υπόψη μας τι έχει συμβεί στο παρελθόν (και χωρίς να θέλουμε να την προκαταβάλουμε), η απόφαση σε πρώτο βαθμό φαντάζει εξαιρετικά πιθανόν να είναι αθωωτική.
Έτσι η Football League θα μπορεί να συνεδριάσει άμεσα και εκτάκτως, να επικυρώσει τη βαθμολογία και να οριστεί το μπαράζ για Τετάρτη ή Πέμπτη.
Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι το μπαράζ θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έπειτα από συμφωνία μεταξύ της αστυνομίας και των δύο λιγκών ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τόσο από τον OTE TV όσο και από τη ΝOVA.
Και μέσα σε όλα αυτά, η Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζουν την προετοιμασία τους, με τη Skoda να είναι ήδη σχεδόν δύο μήνες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και τους Βολιώτες να μπορούν τουλάχιστον να ξεκουραστούν μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια των πλέι οφ.
 
«Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά»
 Με σκληρή γλώσσα μίλησε για ακόμη μία φορά η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, μέσω χθεσινής ανακοίνωσης με κύριο αποδέκτη την ΕΠΟ. Η ξανθιώτικη ΠΑΕ στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ούτε στην… Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τέλος καταθέτει πρόταση για να μη διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μπαράζ, αλλά να κριθεί η παραμονή στη Super League στο… τάβλι! Η ανακοίνωση της Skoda Ξάνθη αναφέρει:
«Ελληνικό ποδόσφαιρο τα μεγαλείο σου!
Σε ποια χώρα μέλος της Ε.Ε. γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Σε ποια χώρα του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα κι όλων των Αφρικανικών χωρών γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
A. Περίοδος 2012-13
Τελειώνει το πρωτάθλημα και κανένας δεν γνωρίζει ποιες ομάδες αδειοδοτούνται για να παίξουν στην Ευρώπη και ποιες όχι. Γίνονται play-off στα οποία συμμετέχουν ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Γίνεται αγώνας μπαράζ δύο ομάδων για την συμμετοχή μίας εκ των δύο στην Ευρώπη και η μία εκ των δύο δεν μπορεί να έχει άδεια συμμετοχής για να παίξει στην Ευρώπη. Η ομάδα που χάνει τον αγώνα μπαράζ καλείται στις 19 Ιουνίου να ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να συμμετέχει στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014 που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι μέσα στα γήπεδα και δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πότε.
B. Περίοδος 2013-14
Έχοντας διανύσει σχεδόν τα ¾ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-14 του πρωταθλήματος Superleague, κανένας δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.
2, 3, 4, 52; Κανένας!
Παρ’ όλα αυτά, το απίθανο αυτό πρωτάθλημα ξεκίνησε και το αυτονόητο που το γνωρίζουν όλες οι αφρικανικές χώρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή πόσες ομάδες υποβιβάζονται, δεν το ξέραμε. Και προς τιμή αυτής της χώρας το μάθαμε λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.
Ορίζεται αγώνας μπαράζ με ημερομηνία 8 Ιουνίου προκειμένου η ομάδα μας να παίξει με τον τρίτο της Football League μετά από 2 μήνες αγωνιστικής απραξίας.
Το παιχνίδι μπαράζ στις 8 Ιουνίου αναβάλλεται γιατί το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου θεωρείται «ύποπτο» από την UEFA με χαρτί που στέλνει στην ΕΠΟ.
Σημ: Την περασμένη Τετάρτη 28/05/2014 διεξήχθη το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου στις 18:00. Οι εργάσιμες μέρες που μεσολαβούν είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα. Την Τρίτη, με ταχύτητα φωτός, η ΕΠΟ αποστέλλει την απόφαση στη Football League λίγο πριν την συνεδρίασή της που θα επικύρωνε την βαθμολογία κι ως εκ τούτου, ο αγώνας μπαράζ θα γινόταν κανονικά όπως είχε οριστεί στις 8 Ιουνίου.
Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Στη μία περίπτωση η ΕΠΟ αντιδρά με κινήσεις ταχύτητας φωτός και στην άλλη συμμετέχει παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ
Έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει «καλοκαιρινό». Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Προτείνουμε λοιπόν το εξής:
Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια ή στο μπαρμπούτι ή όπως αλλιώς λέγεται. Ο φέρων «εξάρες» κερδίζει και μένει, ο φέρων «διπλές», χάνει και πέφτει.
Υ.Γ.: Εκ των προτέρων ζητάμε συγνώμη από την Ουγκάντα και τις άλλες αφρικανικές χώρες. Δεν τις υποτιμάμε γιατί απλούστατα αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν εκεί»!!!
 
Μετά το μπαράζ η κίνηση της ΑΕΚ για Κάλβο;
Εν τω μεταξύ και χθες τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ ανέφεραν ότι ο «δικέφαλος» θα κινηθεί για την απόκτηση του Κάρλος Κάλβο μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις της Skoda Ξάνθη που έχει το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και όλα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…