Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μαθήματα ποδηλατικής και κυκλοφοριακής αγωγής από τον «Πήγασο»

Μαθήματα ποδηλατικής και κυκλοφοριακής αγωγής από τον «Πήγασο»

0
kendro kykoforiakis

Τέλος Ιουλίου τελειώνουν οι εργασίες αποκατάστασης του Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής που παραχωρήθηκε στον «Πήγασο»

 

Θα ξεκινήσουν με μαθήματα ποδηλασίας και κυκλοφοριακής αγωγής. Όνειρό τους μια πίστα BMX ολυμπιακών προδιαγραφών!

 
 
Ποδηλατική κουλτούρα και κυκλοφοριακή παιδεία επιχειρεί να αναπτύξει και να εμπεδώσει στην Ξάνθη ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Πήγασος» που αριθμεί 160 ενεργά μέλη και δραστηριοποιείται την τελευταία 5ετία. Έτσι πέρα από τις ποδηλατοπορείες που κάνουν μια μέρα τη εβδομάδα στους δρόμους της πόλης τα μέλη του κάνουν και πιο ουσιαστική δουλειά σε επίπεδο εκμάθησης του ποδηλάτου και της κυκλοφοριακής αγωγής με μαθήματα που παραδίδουν εθελοντικά σε σχολεία.. Παράλληλα έχουν έτοιμο το πλάνο σχεδιασμού για τις δράσεις που θα αναπτύξουν στο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής όταν το παραλάβουν.
 
Τέλος Ιουλίου τελειώνουν οι εργασίες αποκατάστασης του Κέντρου
Το εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αβδήρων βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης των υποδομών αφού ο δήμος αποφάσισε μεν να το παραχωρήσει στον Πήγασο αφού προηγουμένως κάνει αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις πίστες και στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του καθώς και στο αναψυκτήριο και στην περίφραξη του χώρου από την αχρηστία και την εγκατάλειψη τόσων χρόνων. Έτσι ήδη από τις αρχές του έτους έχει μπει εργολάβος και όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε τέλος Ιουλίου το έργο θα παραδοθεί.
 
Θα αρχίσουν μαθήματα κυκλοφορικής αγωγής και ποδηλασίας σε μικρούς και μεγάλους
Όπως μας πληροφορεί το μέλος του συλλόγου κ. Μιχάλης Σπανίδης στα σχέδια του «Πήγασου» είναι σε πρώτη φάση και μόλις το Κέντρο παραληφθεί να λειτουργήσει ως Κέντρο Κυκλοφοριακής αγωγής όπου θα παραδίδονται μαθήματα από εξειδικευμένους προπονητές σε μικρούς και μεγάλους όπως επίσης και μαθήματα ποδηλασίας κυρίως σε μικρά παιδιά: «Θέλουμε να εμπεδώσουμε την ποδηλατική κουλτούρα στην Ξάνθη. Να την καταστήσουμε μια ποδηλατούπολη όπως η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα που είναι οι μόνες ελληνικές πόλεις με τόσο αναπτυγμένη την ποδηλατική παιδεία και τόσο μεγάλη χρήση του ποδηλάτου. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ν’ αλλάξουν νοοτροπία και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί και οι εκπρόσωποι αρχών όπως γίνεται σ’ αυτές τις πόλεις. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα φανούν σε λίγα χρόνια μόλις μεγαλώσει αυτή η γενιά των μικρών ποδηλατιστών που γαλουχούνται με την ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου», αναφέρει ο κ. Σπανίδης
`
Όνειρό τους μια πίστα BMX ολυμπιακών προδιαγραφών!
Τα σχέδια του «Πήγασου» περιλαμβάνουν και την δημιουργία μιας πίστας BMX ολυμπιακών προδιαγραφών στην διπλανή οικοπεδική έκταση. Όπως επισημαίνει ο κ. Σπανίδης υπάρχει μια ακόμη τέτοια πίστα στην Κρήτη και ότι είναι εφικτό να γίνει στην Ξάνθη αρκεί να βρεθούν χορηγοί που θα στηρίξουν το εγχείρημα το οποίο θα έχει ανταποδοτικά οφέλη για όλη την περιοχή μας: «Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με την δημοτική αρχή Αβδήρων και προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς για την κατασκευή της πίστας. Νομίζω ότι αν μπορέσουμε και τα καταφέρουμε θα έχουμε δημιουργήσει ένα πόλο έλξης ..αθλητικού τουρισμού. Θα διοργανώνονται αγώνες θα έρχονται αθλητές απ’ όλες τις πόλεις της Β. Ελλάδος θα έχουμε πολλά οφέλη ως περιοχή», εκτιμά ο κ. Σπανίδης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …