Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά «Κάηκαν» με το γάλα…οι κτηνοτρόφοι!

«Κάηκαν» με το γάλα…οι κτηνοτρόφοι!

0
gala

Οι εταιρείες τους μείωσαν 3 λεπτά στο λίτρο και τους έχουν 3 μήνες απλήρωτους!

 

Καταγγελίες για διάθεση Ρουμάνικου και Βουλγάρικου γάλακτος «βαπτισμένου» ελληνικού

 
 
Θύματα και οι κτηνοτρόφοι μαζί με τους καταναλωτές του νέου νόμου της επιμήκυνσης του χρόνου λήξης του φρέσκου γάλακτος! Με την εφαρμογή του οι εταιρείες όχι μόνο δεν μείωσαν τις τιμές στο ράφι προς όφελος των καταναλωτών όπως «μας πουλούσε» η κυβέρνηση αλλά …ομαδικά και συντονισμένα έκαναν μείωση 3 λεπτών στο λίτρο γάλακτος που παίρνουν από τους αγελαδοτρόφους του νομού μας! Αυτό μας καταγγέλλει αγελαδοτρόφος που έχει εκτροφή στην πεδινή ζώνη του νομού και παραδίδει γάλα στις γνωστές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό!
 
Τους μείωσαν 3 λεπτά και τους έχουν 3 μήνες απλήρωτους
«Βουτηγμένοι» στο χρέος δηλώνουν πως είναι οι αγελαδοτρόφοι του νομού μας και φοβούνται τα χειρότερα μετά την δυσμενή για αυτούς εξέλιξη: «Δεν υπάρχει κτηνοτρόφος στο νομό μας που να μην έχει χρέος κάτω από 200.000 ευρώ και πάμε όλο και χειρότερα αφού οι εταιρείες που δίνουμε το γάλα μας μετά την ψήφιση του νόμου μας μείωσαν με το έτσι θέλω 3 λεπτά στο λίτρο! Δεν μας έφτανε δηλαδή το χρέος μας βουλιάζουν ακόμη περισσότερο. Και κανείς δεν τους ελέγχει. Μας πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν. Τώρα μας έχουν 3 μήνες απλήρωτους! Μα έχουν ξεφτιλίσει και το κράτος το μόνο που κάνει είναι να τους κάνει …τα χατίρια για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος μας και σε βάρος σας!», τονίζει με αγανάκτηση αγελαδοτρόφος από την πεδινή ζώνη του νομού που επικοινώνησε αυτοβούλως με το «Ε» εξ αφορμής του χθεσινού μας ρεπορτάζ που αναφερόταν στην τιμή του γάλακτος και στα παιχνίδια των γαλακτοβιομηχανιών. Να σημειώσουμε ότι πέρσι οι 4 μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά και ρυθμίζουν τις τιμές αγόραζαν το αγελαδινό γάλα από τους κτηνοτρόφους με 44 λεπτά και εδώ και δυο μήνες έριξαν την τιμή στα 41 λεπτά
 
Πίνουμε Ρουμάνικο και Βουλγάρικο γάλα για ντόπιο;
Ο κτηνοτρόφος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του είναι γνωστά στην εφημερίδα) δεν σταματά σ’ αυτό αλλά προβαίνει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας. Σύμφωνα μ’ αυτές η εν λόγω εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις 7 μέρες αγοράζει με 28 λεπτά γάλα από Βουλγαρία και Ρουμανία και το βαφτίζει ελληνικό! Έτσι εμείς νομίζουμε ότι πίνουμε φρέσκο γάλα και έχουμε την ικανοποίηση ότι ενισχύουμε τους ντόπιους παραγωγούς ενώ πίνουμε…φρέσκο γάλα Βουλγάρικο και Ρουμάνικο! Και βέβαια αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομο αφού ο νόμος τους δίνει το περιθώριο να κάνουν εισαγωγές αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιας χώρας προέλευσης είναι το γάλα που πίνουν! Όπως επίσης και το κατά πόσο βέβαια όχι απλά θεωρείται νόμιμο αλλά είναι και στην πραγματικότητα φρέσκο το γάλα μετά από 7 μέρες και τι βάζουν μέσα για να το διατηρήσουν φρέσκο!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…