Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Ξάνθη επενδύει στις καινοτόμες προτάσεις της

Η Ξάνθη επενδύει στις καινοτόμες προτάσεις της

0
imerida kainotomia

«Ώρα να δώσουμε φωνή στους νέους ανθρώπους, στο μέλλον της χώρας», δήλωσε η Ρ. Λεπτίδου από την πλευρά της διοργάνωσης

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το 6ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» στην Ξάνθη. Παρών ο υπουργός Μ-Θ

 
 
Η πόλη μας φιλοξένησε την Παρασκευή 6 Ιουνίου το 6ο Πολυσυνέδριο για την Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα στις 13 ώρες της διοργάνωσης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους μηχανισμούς υποστήριξης της ανάπτυξης, το ανθρώπινο δυναμικό, τις σύγχρονές δομές παραγωγής καινοτομίας αλλά και να έρθουν σε επαφή με επιτυχημένα επιχειρηματικά παραδείγματα της Περιφέρειας μας. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις επιχειρηματιών, η επιλογή των οποίων έγινε από τη μικτή επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του διοργανωτή www.ka-business.gr. Η βραδιά έκλεισε με μια εκδήλωση υπό τους ήχους της ερμηνεύτριας Ελευθερίας Πάτση.
 
Έδωσαν το παρών Καράογλου, Γιαννακίδης και Παυλίδης
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της δημοσιογράφου και δημιουργού του ka-Bussiness.gr, κας Ραλλιώς Λεπίδου, καθώς και του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, του απερχόμενου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και του νεοεκλεγέντα Γιώργου Παυλίδη.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, η κ. Λεπίδου δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το δυναμικό, τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές που έχει η περιφέρεια και σημείωσε πως «οι δυνάμεις της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας συνεργούν για να φέρουν στο προσκήνιο την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη στην περιοχή».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου ανέφερε ότι  η καινοτομία είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να φιλοξενείται στην περιφέρεια, ζητώντας και το επόμενο συνέδριο να γίνει σε μια ακόμη πιο ακριτική περιοχή. Τέλος, τόνισε ότι η διέξοδος από την κρίση προς την ανάπτυξη είναι η καινοτομία και η εξωστρέφεια ενώ απαρίθμησε τις επενδυτικές προτάσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Θράκη, μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Την σκυτάλη πήρε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια επιχείρησε να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία συστήνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και στήριξε κάθε προσπάθεια που είχε σαν στόχο την αξιοποίηση του δυναμικού και των ανθρώπων που μπορούν να προχωρήσουν μπροστά την περιοχή.
Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος τόνισε ότι αναπτυξιακά η περιοχή υστέρησε τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους αναζητώντας νέους, μετρήσιμους και υλοποιήσιμους στόχους για την επόμενη περίοδο, κατά την οποία θα ηγηθεί της Περιφέρειας. Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχουν οι προοπτικές και ο σχεδιασμός για να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην περιοχή μέσα από την καινοτομία και αυτό είναι κάτι που θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.
Το παρών έδωσαν επίσης στο συνέδριο και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής με διακρίσεις και υλοποιηθείσες καινοτόμες προτάσεις, υπηρεσιακοί παράγοντες, θεσμικοί εκπρόσωποι καθώς και στελέχη των επιχειρήσεων και της αγοράς.
 
Στο επίκεντρο η καινοτομία και οι νέοι άνθρωποι στο χώρο του επιχειρείν
«Αισίως το διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη, ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα που πραγματεύεται αυτά τα δύο θέματα έφτασε στην διοργάνωση του 6ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που στόχο είχε να παρουσιάσει την δυναμική της επιχειρηματικότητας της περιοχής, αλλά και τις προοπτικές που παρουσιάζονται. Πολύ δυνατή περιοχή, θα πω ευλογημένη, αλλά με τα αρκετά προβλήματα της, που με καλή διάθεση και συνεργασία μπορεί να τα ξεπεράσει. Αναπτύξαμε το πώς δημιουργείται η καινοτομία και φυσικά το ρόλο που παίζουν οι νέοι άνθρωποι, η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι συνεχιστές ουσιαστικά της Ελλάδος, οι άνθρωποι που διαμορφώνουν την επόμενη μέρα, την επόμενη Ελλάδα. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει αν τους δίνουμε πάντα βήμα να μιλούν, να τους βοηθήσουμε να τους εντάξουμε στην επιχείρηση» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κ. Λεπίδου
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …