Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Δημοτική Σχολή Χορού υποδέχεται το καλοκαίρι

Η Δημοτική Σχολή Χορού υποδέχεται το καλοκαίρι

0
xoros andres

170 μαθητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις δύο παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ

 

Η Σχολή Χορού του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει την δουλειά των μαθητών της στην «Βραδιά Χορού» που διοργανώνει

 
Αναμφισβήτητα ο χορός είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, διασκέδασης και χαράς, εκτόνωσης, καλλιέργειας και εκγύμνασης σώματος και πνεύματος. Όλα όσα μπορεί να προσφέρει σε όποιον ασχολείται είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι ανεκτίμητης αξίας.
Την δυνατότητα να επωφεληθούν από την τέχνη του χορού σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές προσφέρει στους ξανθιώτες όλων των ηλικιών, από το 1992, η σχολή χορού του Δήμου Ξάνθης.
Κλασσικό Μπαλέτο, Σύγχρονου Χορού, HIP-HOP, ZUMBA, Μουσικοκινητική Αγωγή είναι κάποια από τα είδη τα οποία μπορεί κανείς να γνωρίσει με δασκάλες την κα Μαρίνα Στυλίδου, Πτυχιούχος Κρατικού Πανεπιστημίου Πολιτισμού Μόσχας, Καθηγήτρια Κλασσικού Μπαλέτου-Κάρακτερ και την κα Κωνσταντίνα Κουρτέση, Πτυχιούχος Επαγγελματικής Σχολής Χορού Αθηνών Δ’ Γρηγοριάδου, Καθηγήτρια Κλασσικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, HIP-HOP και ZUMBA.
 
Η τελική παράσταση και η σημασία του χορού
Με αφορμή την «Βραδιά Χορού» που θα πραγματοποιηθεί ενόψει του τέλους της χρονιάς, το «Ε» επικοινώνησε με την κα Κουρτέση η οποία μίλησε για την εκδήλωση, αλλά και για την σημασία της ενασχόλησης των παιδιών με τον χορό.
«Η παράσταση μας παρουσιάζει την δουλειά όλων των τμημάτων μας. Φέτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, λόγω της οικονομικής κρίσης, φοίτησαν στην σχολή μας από την αρχή 170-175 παιδιά. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι φέτος για πρώτη χρονιά στην ιστορία της σχολής φοίτησαν 4 αγόρια. Το γεγονός αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και ευελπιστούμε του χρόνου να έχουμε ακόμη περισσότερα» αναφέρει η κα Κουρτέση και συμπληρώνει ολοκληρώνοντας την εικόνα μας για την σχολή «Τόσο εγώ, όσο και η κα Στυλίδου, ως δασκάλες θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά πέρα από την τεχνική του χορού, ήθος, αγωγή και πολιτισμό, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα γενέτειρα του Πολιτισμού».
 
Η σημασία του χορού
Μιλώντας στο «Ε» η κα Κουρτέση αποκαλύπτει πως στα τμήματα, εκτός από τα παιδιά που θέλουν να μυηθούν σε κάποιο είδος χορού, υπάρχουν και αυτά που απλά επιθυμούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα ή που θέλουν οι γονείς τους να τα βοηθήσουν νa γίνουν πιο κοινωνικά.
«Έχουμε πολλά παιδιά που έρχονται για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους. Επίσης, έχουμε παιδάκια που είναι 3,5 χρονών και δεν έχουν πάει ακόμα παιδικό και μέσα από αυτό κοινωνικοποιούνται. Ο χορός τους βοηθάει να εξωτερικεύουν τα αισθήματα τους. Μάλιστα, τα εσωστρεφή παιδιά, ενώ είναι κλειστά στην αρχή και ντρέπονται στην πορεία απελευθερώνονται» αναφέρει η ίδια και ολοκληρώνει λέγοντας «θα επιστρέψουμε από το καλοκαιρινό μας διάλειμμα τον Οκτώβριο με τμήματα για παιδιά, φοιτητές και ενηλίκων, ενώ οι εγγραφές θα έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο».
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…