Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εσείς που θα παρκάρετε σήμερα;

Εσείς που θα παρκάρετε σήμερα;

0
amaksi 2

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, πεζόδρομους και πλατείες δυσχεραίνουν την ζωή των Ξανθιωτών και θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα

 

Οι ασυνείδητοι Ξανθιώτες οδηγοί εκπλήσσουν (δυσάρεστα) με την εφευρετικότητα τους για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης

   amaksi 6
 
Σε ένα τεράστιο πάρκινγκ έχει μετατραπεί η πόλη μας με τους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους όπου βρουν, χωρίς να νοιάζονται ούτε για τους συμπολίτες τους, ούτε για τις «καμπάνες» της Τροχαίας. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, λωρίδες τυφλών, πλατείες και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς είναι ένα καθημερινό πλέον φαινόμενο για την πόλη μας. Αυτοκίνητα που είτε τα άφησαν οι οδηγοί τους για να «πεταχτούνε κάπου» είτε για να τα πουλήσουνε είτε γιατί δεν έβρισκαν που αλλού να τα αφήσουν.
Η κακιά συνήθεια αυτή των ασυνείδητων οδηγών, πέρα από την έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας που αποδεικνύει, δυσχεραίνει και την ζωή των κατοίκων. Μαμάδες με καροτσάκια, άτομα με αναπηρία, συμπολίτες μας με προβλήματα στην όραση, αλλά και απλοί πεζοί δυσκολεύονται να κινηθούν πάνω στα πεζοδρόμια, εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων και μηχανών, με αποτέλεσμα να πρέπει να βγουν στο δρόμο με κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα.
 
Δεν τους συμμορφώνουν ούτε τα πρόστιμα «φωτιά»
Την μάστιγα αυτή δεν μπορεί να σταματήσει ούτε η Τροχαία παρά τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιεί βεβαιώνοντας παραβάσεις με «τσουχτερά» πρόστιμα. «Καθημερινά πραγματοποιούνται έλεγχοι από την τροχαία και βεβαιώνονται παραβάσεις» αναφέρει στο «Ε» απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπεύθυνος των Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Κώστα Τσιπλάκης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, το πρόστιμο για στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμια ανέρχεται στα 80 ευρώ, ποσό που εκτοξεύεται στα 150 σε περίπτωση που πατάει πάνω σε ράμπα αναπήρων.
 

*Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ομάδα «Στραβά και ανάποδα από τους Xanthinistas (Ξανθηνίστας)» στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…