Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδήλωση με… τριπλή δράση

Εκδήλωση με… τριπλή δράση

0
plateia kethea

Ενημέρωση, μουσική και…ποδηλατοπορεία από Πήγασο – ΚΕΘΕΑ Κιβωτός

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έγινε η γιορτή στην πλατεία της Ξάνθης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) ο ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη (25/06) εκδήλωση με στόχο τη διάδοση του μηνύματος «Η δύναμη να αλλάζεις» που ήταν και το βασικό σύνθημα για την επέτειο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας.
 
Ενημέρωση, τραγούδια και… ποδηλατοπορεία
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση και διανομή ενημερωτικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία από τους ιθύνοντες και μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ. Παράλληλα έγινε μία μίνι αναδρομή και απολογισμός των δράσεων του περασμένου έτους (2013).
Στη συνέχεια ξεκίνησε το… εορταστικό μέρος της εκδήλωσης, καθώς τη σκυτάλη πήραν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης (με τον Χάρη Ξυλά στο σαξόφωνο) οι οποίοι έδωσαν συναυλία με μοντέρνους ρυθμούς και τραγούδια, αλλά και επίδειξη «beatbox».
Η «γιορτή» ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη βραδινή ποδηλατο-βόλτα της Τετάρτης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 Ξανθιώτες ποδηλάτες, με την ποδηλατοπορεία να κινείται μέσα στα όρια της πόλης, με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών του τμήματος Τροχαίας της Α.Δ. Ξάνθης.
 
«Να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα κατά των εξαρτήσεων»
Για την εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πλατεία της Ξάνθης μίλησε στο «Ε» η Υπεύθυνη της ανοιχτής θεραπευτικής κοινότητας, κα. Χάιδω Παπαδημητρίου. Η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ είπε:
Χ.Π.: «Είμαστε χαρούμενοι που για 2η συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε στην Ξάνθη (το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός έχει έδρα στην Καβάλα και μονάδες σε Κομοτηνή – Αλεξ/πολη), μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και απήχηση που είχε το μήνυμα μας στους Ξανθιώτες πέρσι. Οι εκδηλώσεις γίνονται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, για να φωνάξουμε όλοι μαζί και να στείλουμε το μήνυμα «Η δύναμη να αλλάζεις».
Για το έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ, η κα. Παπαδημητρίου συμπλήρωσε:
Χ.Π.: «Το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί κάθε χρόνο τις τελετές αποφοίτησης, όπου κάθε 6 μήνες περίπου 100 άτομα αποφοιτούν και είναι «καθαροί» και απεξαρτημένοι από διάφορους εθισμούς. Το 2013 ο μικρότερος σε ηλικία ήταν 19 ετών και ο μεγαλύτερος 53, ενώ υπήρχαν άτομα 30 χρόνια «καθαροί», κάτι που φανερώνει ότι όποιος θέλει μπορεί να τα καταφέρει και είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε στην προσπάθεια του.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τζόγο, στους ίδιους και τις οικογένειες τους και προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και επανένταξη».
Όσο για την ανταπόκριση που έχουν τα προγράμματα η εκπρόσωπου του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός στην Καβάλα τόνισε:
Χ.Π.: «Συνήθως ειδικά οι γονείς φοβούνται να πλησιάσουν τα προγράμματα και αυτό γιατί νομίζουν ότι θα εκτεθούν. Σε εμάς υπάρχει το απόρρητο. Με σεβασμό στο απόρρητο εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε, με όσους έχουν αποφοιτήσει από τα προγράμματα μας να είναι οι «ζωντανές αποδείξεις» για τη δουλειά μας. Σε γενικές γραμμές έρχεται ο κόσμος και ενημερώνεται, ή οικογένειες όλοι μαζί ώστε να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα κλπ. Σίγουρα είναι δύσκολο, η ψυχική απεξάρτηση τρομάζει κάποιους που είναι σε χρήση χρόνια κι έτσι και οι ίδιοι δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους πώς θα είναι «καθαρός». Θέλει χρόνο και γι’ αυτό εμείς θα είμαστε συνέχεια στο πλευρό του».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …