Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αθωώθηκε ο Φ. Πυροστιάνης

Αθωώθηκε ο Φ. Πυροστιάνης

0
dikasthria 1-empros

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η αγωγή του Θωμά Μίχογλου για παράβαση καθήκοντος

 

Η υπόθεση αφορούσε το κατάστημα του Μακρίδη που δεν σφράγισε ο Πυροστιάνης το 2009

 
 
Αθώος ανακηρύχτηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης που συνεδρίασε την Τρίτη 24 Ιουνίου ο πρώην αντιδήμαρχος Τοπείρου και υπηρεσιακός δήμαρχος μετά την επιβολή της ποινής της αργίας του Στέλιου Χατζηευαγγέλου, Φώτης Πυροστιάνης. Έκλεισε έτσι μια υπόθεση που τον ταλανίζει από το 2009 μετά από αγωγή που κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τοπείρου και επικεφαλής της αντιπολίτευση στο δήμο τότε κ. Θωμάς Μίχογλου ο οποίος ήταν και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.
 
Η υπόθεση Πυροστιάνη – Μίχογλου
Ο κ. Πυροστιάνης κατηγορήθηκε από τον κ. Μίχογλου για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν σφράγισε ένα κατάστημα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στο οποίο βεβαιώθηκαν κατόπιν καταγγελιών πολεοδομικές παραβάσεις. Και συγκεκριμένα «δεν είχε βγάλει νέα άδεια από την Πολεοδομία για μια επέκταση με μια πρόχειρη νάιλον κατασκευή που είχε κάνει», όπως σημειώνει ο κ. Πυροστιάνης μιλώντας στο «Ε» και συνεχίζει: Το 2009 με ειδοποίησε η Διεύθυνση Υγείας ότι έπρεπε να σφραγίσω ως αρμόδιος αντιδήμαρχος το εν λόγω κατάστημα. Έκανε μια επέκταση με 10 τραπέζια και δεν έβγαλε νέα άδεια. Ήρθε η ιδιοκτήτρια που το νοίκιαζε από τον κ. Μακρίδη. Με παρακάλεσε διαβεβαιώνοντας με ότι δε έχει άλλους πόρους.. Το είδα ανθρώπινα και δεν το σφράγισα…Γνώριζα επίσης ότι ο κ. Μίχογλου είχε προσωπικές διαφορές με τον κ. Μακρίδη και με τον τρόπο αυτό ήθελε να τον τιμωρήσει τιμωρώντας παράλληλα και την μισθώτρια. Νιώθω δικαιωμένος από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου. Θέλω όμως να πω κάτι στον κ. Μίχογλου τώρα που θα είναι νέος δήμαρχος. Να μην υπερβάλει τον εαυτό του …ως εισαγγελέας! Ο κ. Μίχογλου εξακολουθεί να παραμένει ο εισαγγελέας του δήμου Τοπείρου . Ο δήμος όμως θέλει δήμαρχο όχι εισαγγελέα!»
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο κ. Μίχογλου και ο κ. Μακρίδης ήταν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την δημοτική παράταξη του Γιώργου Παυλακάκη μέχρι το 2009 οπότε και ο κ. Μακρίδης αποχώρησε από τον συνδυασμό και προσχώρησε στην παράταξη Χατζηευαγγέλου και μετέπειτα εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…