Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Άγριος ξυλοδαρμός δύο Μοναχών για το παγκάρι της Παναγίας Καλαμούς

Άγριος ξυλοδαρμός δύο Μοναχών για το παγκάρι της Παναγίας Καλαμούς

0
moni listeia

Άγνωστος μπήκε στην Μονή για να κλέψει το παγκάρι και όταν τον αντιλήφθηκαν τις επιτέθηκε. Αφαίρεσε 300 ευρώ και τράπηκε σε φυγή

 

Σώθηκαν από την τυχαία εμφάνιση μιας κυρίας που τις βοηθάει…Νοσηλεύονται με βαριά τραύματα στο κεφάλι – Δεν κινδυνεύει η ζωή τους

 
 
Δεν σεβάστηκε ούτε το μοναχικό τους σχήμα ούτε τα χρόνια τους, ο ιερόσυλος δράστης που παραβίασε το άσυλο της Μονής της Παναγίας Καλαμούς την Τετάρτη 4 Ιουνίου το απόγευμα με σκοπό να κλέψει το παγκάρι! Επιτέθηκε εναντίον των δύο ηλικιωμένων μοναχών της Μονής και τις χτύπησε άγρια στο κεφάλι με το ξύλο μιας τσουγκράνας και λίγο έλειψε να τις σκοτώσει αν εκείνη τη στιγμή τυχαία δεν έμπαινε ξεκλειδώνοντας με τα δικά της κλειδιά την είσοδο της Μονής η κυρία Σοφία που τις παραβρίσκεται και τις βοηθά!
 
«Δόξα το Θεό…Δόξα την Παναγιά»
Παρά τα βαριά τραύματα που φέρουν στο κεφάλι από τα άγρια χτυπήματα, τον πόνο και τον τρόμο που βίωσαν οι δύο Αδελφές που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ξάνθης εκτός κινδύνου, δοξάζουν τον Θεό και την Παναγιά: «Δόξα το Θεό…Δόξα την Παναγιά», λένε και ξαναλένε όπως μας βεβαιώνει η κα Σοφία που τις επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και η οποία κυριολεκτικά τις έσωσε αφού με την είσοδο της ο δράστης τράπηκε σε φυγή και η ίδια ειδοποίησε την αστυνομία ενώ περιέθαλψε τις αιμόφυρτες Αδελφές!
 
Ο δράστης μπήκε από την πίσω πλευρά της Μονής να κλέψει το παγκάρι
Στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμούς μονάζουν 35 χρόνια τώρα οι δύο Μοναχές 75 και 78 ετών αντίστοιχα. Η είσοδος της Μονής είναι κλειδωμένη πάντα και οι ίδιες αισθάνονταν ασφάλεια μέσα το περιβόλι της Παναγιάς…ως προχθές το απόγευμα! Ένας άγνωστος παραβίασε το χώρο, περίπου στις 5.30 μ.μ. εισερχόμενος προφανώς από το πίσω μέρος αν και ο τοίχος είναι ψηλός, ενώ εικάζεται ότι είχε συνεργό που φυλούσε τσίλιες έξω από την Μονή. Πήγε κατευθείαν στο παγκάρι το οποίο το βρήκε άδειο – σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που τις γνωρίζουν και μόλις το πληροφορήθηκαν προσέτρεξαν σε βοήθεια. Οι ίδιοι εκτιμούν από τις κινήσεις του δράστη πως γνώριζε το χώρο, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε προμελετήσει την πράξη του!
 
Τις χτυπούσε αλύπητα στο κεφάλι με το ξύλο μιας τσουγκράνας…
Εκείνη τη στιγμή άκουσε θόρυβο και βγήκε από το κελί της που είναι απέναντι από την εκκλησία η μία Μοναχή. Ο δράστης χωρίς να τη μιλήσει καθόλου της έκανε νεύμα με το χέρι του ότι θέλει χρήματα και άρχισε να την γρονθοκοπεί στο κεφάλι και στο πρόσωπο για να του πει πού είναι τα χρήματα. Στη συνέχεια άρπαξε μια τσουγκράνα που ήταν δίπλα στο κηπάριο και με την ξύλινη βέργα την χτυπούσε δυνατά στο κεφάλι. Η άλλη μοναχή άκουσε τις φωνές βγήκε και εκείνη από το κελί της και ο δράστης με τον ίδιο τρόπο την ξυλοκόπησε και εκείνη. Μάλιστα μια εκ των δύο φέρει βαρύ τραύμα στον κρόταφο και στο μάτι της…Εκείνη τη στιγμή ξεκλείδωσε και μπήκε η κα Σοφία…
 
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και του συνεργού του
Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία της Ξάνθης, η οποία απέκλεισε το χώρο και διενεργεί προανάκριση και επισταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Να σημειώσουμε ότι στα πειστήρια της άγριας επίθεσης και της διάρρηξης καταγράφονται τα …αίματα των δύο Μοναχών στο αύλειο χώρο και στα κελιά το σπασμένο τζάμι στο κελί και τα 300 ευρώ που αφαίρεσε ο δράστης από τις Μοναχές, χρήματα που είχαν για τη συντήρηση τους.
Αμέσως ενημερώθηκε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων που επισκέφτηκε την Μονή, όπως επίσης και τις δύο Μοναχές στο Νοσοκομείο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…