Σχόλια 27/06/14

0
karalidis
Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γιατί θα προστεθεί Τέλος Μουντιάλ λόγω της πρόκρισης της Εθνικής!


 
 
Η ευθύνη των δασκάλων
 Τις ημέρες αυτές αναμένεται η βαθμολογία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Προχθές έγιναν οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου. Τα θέματα προέκυψαν από την «Τράπεζα Θεμάτων».
Και ω του θαύματος! Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η γνωστή ΕΛΜΕ, αμέσως απέδωσε ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, στην κυβέρνηση, και οπουδήποτε αλλού εκτός από τους καθηγητές. Δηλαδή τους ίδιους.
Δηλαδή δεν έχουν καμία ευθύνη οι δάσκαλοι – καθηγητές για το τι διδάσκουν στους μαθητές τους; Δεν ευθύνονται εάν όντως κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Έτσι όπως πρέπει;
Το ερώτημα είναι, εάν όντως την κάνουν. Μήπως διδάσκουν και παράλληλα δίνουν το παράδειγμα της ήσσονος προσπάθειας; Μήπως έμαθαν να χαϊδεύουν τους μαθητές και γονείς με τους υψηλούς βαθμούς; Και γιατί η επιτυχία των μαθητών είναι δική τους και η αποτυχία όχι; Έχουν επίγνωση της δικής τους προσφοράς και των φροντιστηρίων; Πως βαθμολογούν τον εαυτό τους;
Για τους δάσκαλους-καθηγητές φταίνε οι άλλοι πάντα, φταίει το σύστημα, φταίει που είναι λίγοι! Πάντα φταίει κάποιος άλλος, ποτέ οι ίδιοι.
Έτσι όμως, με τέτοια νοοτροπία η Παιδεία δεν μπορεί να πάει μπροστά και ούτε πρόκειται να πάει. Ένας κρισιμότατος τομέας μένει πίσω από λάθη-παραλείψεις της πολιτείας, άρνησης να αλλάξουν οι δάσκαλοι και βέβαια ο συντεχνιακός συνδικαλισμός με τις συνεχείς χωρίς λόγο και ουσία απεργίες.
-Δωρεάν Δημόσια Παιδεία. Που είναι;
«Ε»


 
Απροθυμία
 Δεν είναι καθόλου τυχαία η απροθυμία 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων να υποβάλουν Φορολογική Δήλωση. Μάλιστα ο συντριπτικός αριθμός αυτών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι θα πληρώσουν και φέτος απίθανα ποσά αφού φορολογούνται από το πρώτο ευρώ!
Πρόκειται για μια άρνηση, μια λευκή απεργία, μια συνειδητή απόφαση, παρά τις δεδομένες απειλές εκ μέρους του υπουργείου και των ΔΟΥ.
Κάπου η υπόθεση της υπερφορολόγησης έχει πλέον φτάσει στα άκρα. Πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας για να διατηρεί ο δημόσιας τα προνόμιά του, σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Για να ξοδεύει η κάθε κυβέρνηση σε άσχετα και ανόητα έξοδα, να μην φορολογείται η μεγάλη περιουσία, να υπάρχει ασυδοσία στον τομέα των καυσίμων και αλλού.
Φορολογία στην μεσαία τάξη χωρίς σκοπό και πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν πιάνουν τόπο τα δις των φόρων. Γιατί τα σκορπάνε δεξιά-αριστερά όλοι αυτοί που αμείβονται με υψηλές αποδοχές, π.χ. βουλευτές, δικαστικοί και άλλοι.
Υ.Γ.: Άλλες δυο-τρεις παρόμοιες αποφάσεις όπως των δικαστικών αν βγάλουν τα Δικαστήρια, για επιστροφή στους μισθούς του 2012 και τις συντάξεις του, να’ ναι σίγουροι ότι η Χρυσή Αυγή θ’ αυξήσει κατά 2-3 μονάδες τη δύναμή της…
«Ε»


 
Οι διαμαρτυρίες των Καβαλιωτών
 Οι Καβαλιώτες αποδεικνύεται ότι έχουν λύσει πολλά προβλήματά τους και γι’αυτό δεν τους ενδιαφέρουν να γίνουν νέες επενδύσεις στον τόπο τους. Λένε όχι στη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ, λένε όχι στις θαλάσσιες εξέδρες για αποθήκευση φυσικού αερίου, είπαν όχι για τα Πετροχημικά και άλλα.
Οι άνθρωποι δεν έχουν προβλήματα γιατί πολλά κέρδη τους δίνει ο τουρισμός. Γι’αυτό και το ένα τους μυρίζει και το άλλο ξινίζει. Έτσι είναι. Ο χορτάτος ποτέ δεν σκέφτεται τον πεινασμένο, τον άνεργο.
«Ε»


 
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!
 Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς έφερε χθες στο προσκήνιο μία απίστευτη υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του
Η υπάλληλος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.ά. Αντί, όμως, να υπάρξει έλεγχος των καταγγελιών, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της. Δεδομένου ότι η υπάλληλος έχει υποβάλει ενστάσεις, προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί η κράτηση του μισθού της, ωστόσο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, η ίδια βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας.
Έτσι ανταμείβονται στο ελληνικό δημόσιο οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι. Έτσι ώστε να γίνει μάθημα σε όποιον τολμήσει να «κριτικάρει» τις ενέργειες συναδέλφων του…


 
Διασώζεται και ο μισθός των δικαστικών
 Με τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών οι μισθοί και οι συντάξεις των δικαστικών αποκαθίστανται στα προ μνημονίων επίπεδα. Και μάλιστα θα πάρουν και αναδρομικά ότι τους περιέκοψαν. Ομολογουμένως την κριτική της κοινωνίας συγκεντρώνει η σχετική εξέλιξη, αφού στο σύνολό τους δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις και περικοπές δικαιωμάτων, ενώ οι δικαστικοί θα είναι οι μόνοι που θα ζουν εφεξής εκτός της «φούσκας» της κρίσης.
Σχολιαστές εφιστούν την προσοχή στο ζήτημα της ενδεχόμενης προσπάθειας της κυβέρνησης Σαμαρά να «γλυκάνει» τους ανώτατους δημόσιους λειτουργούς, αφού αυτοί θα κληθούν να κρίνουν το επόμενο διάστημα (ακόμη και πολύ αργότερα) υποθέσεις διαφθοράς, παράνομων εσόδων και παράβασης καθήκοντος.
Βέβαια, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς των δικαστικών δε θα επηρεάσουν τους μισθούς των βουλευτών που εξαρτώνται από τους πρώτους, αλλά ποιος το πιστεύει; Σήμερα η δέσμευση, αύριο «στα ψιλά» η αλλαγή.
Ε.Δ.


 
 Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη ενταύθα και δια….ταύτα!
 Ένα απλό και ειλικρινές ερώτημα απευθύνω προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και περιμένω μια απλή και ειλικρινή απάντηση. Υπάρχει κάποιος λόγος που μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε ενημέρωση από τον ίδιο για διάφορα θέματα που αφορούν τον νομό μας αφού οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας έχουν εντολή από τον ίδιο να μην μιλούν; Ο ίδιος δεν σηκώνει τηλέφωνα και από το γραφείο του μας λένε συνεχώς ή ότι λείπει ή ότι είναι απασχολημένος, κρατούν τα στοιχεία μας, λένε ότι θα επικοινωνήσουν αλλά ποτέ δεν το κάνουν! Μόνο προεκλογικά όταν επρόκειτο να υπογραφεί καμιά σύμβαση για έργο έσπαζαν το τηλέφωνο από το γραφείο του για να πάμε να διαφημίσουμε τα έργα του! Μου φαίνεται ότι κάπου κάνει λάθος ο κ. Καραλίδης. Επειδή έχασε στις εκλογές δεν σημαίνει ότι του φταίνε οι άλλοι και όσο ακόμη είναι αντιπεριφερειάρχης έχει υποχρέωση να μην στερεί την ενημέρωση από τους πολίτες! Νομίζω…
Μ.Ξ.


 
 Και o Δήμος Μύκης θα έχει δωρεάν WiFi
 … αφού έχει καταθέσει πρόταση με προτεινόμενα σημεία στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και έχει εγκριθεί. Το επισημαίνουμε επειδή δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 302 δήμων που ανακοινώσαμε στο φύλλο (21/6/2014) όπως άλλωστε και ο δήμος Ξάνθης. Ο κ. Στέλιος Παπουτσόγλου, ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Μύκης, που εκπόνησε την μελέτη μας ενημέρωσε ότι είχε ο ίδιος τηλεφωνική επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία και τον διαβεβαίωσαν ότι έχει εκκριθεί η πρόταση του δήμου Μύκης και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί μαζί και με άλλους δήμους που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα όπως για παράδειγμα ο δήμος Ξάνθης. Όσον αφορά την εν λόγω λίστα – όπως του είπαν – ήταν η πρώτη λίστα που δημοσιεύτηκε τον Γενάρη 5 μέρες πριν λήξει η ημερομηνία υποβολής και απλά αναπαράγεται.
Μ.Ξ.


 
Εκδηλώνονται προθέσεις
 Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επισήμως η συζήτηση για την κατάληψη αξιωμάτων στη νέα δημοτική αρχή, ωστόσο οι προθέσεις έχουν εκδηλωθεί και έχουν τεθεί ενώπιον του νέου Δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου είτε απευθείας, είτε εκ της πλαγίας. Είναι βέβαιο, ότι ο κ. Δημαρχόπουλος δεν έχει λόγο να βιάζεται να δώσει «κλειδιά» αν και για κάποιους έχει ήδη αποφασίσει. Κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, ωστόσο οι πρώτες αυτές επιλογές του θα δώσουν το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής, οπότε θα πρέπει ο νέος δήμαρχος να τα «μετρήσει» όλα.
Ε.Δ.


 
Και οι πρώτες αποφάσεις
 Πέρα από τα πρόσωπα βέβαια, ακόμη ένα ζητούμενο που αναμένει η τοπική κοινωνία είναι οι πρώτες παρεμβάσεις, επιλογές και προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, όχι από διαχειριστικής πλευράς, αλλά περισσότερο ουσιαστικής, δηλαδή όλες εκείνες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τόσο για την ίδια τη λειτουργία του δήμου, όσο και σε σχέση με την πόλη και τους πολίτες. Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του Μιχάλη Στυλιανίδη, είναι ενδιαφέρον το πώς η τοπική κοινωνία θα προσεγγίσει την ύπαρξη και λειτουργία ενός νέου δημάρχου. Ο καιρός πλησιάζει…
Ε.Δ.


 
 Τα λάθη πληρώνονται…από άλλους!
 Τα λάθη πληρώνονται, αλλά όχι από τον φταίχτη, όπως φαίνεται στις δημόσιες
υπηρεσίες. Λάθη, παραλήψεις και άλλα ατοπήματα των υπαλλήλων ταλαιπωρούν τους πολίτες, ακόμα και χρόνια μετά. Πολλές φορές μάλιστα οι τελευταίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο ή χάνουν κάποια επιδόματα επειδή κάποιος κάποτε ξέχασε να περάσει τα στοιχεία.
Μια κατάσταση όμως που όπως φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει, όταν την ίδια ώρα υπάλληλος καθαριότητας στην Σύρο υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία του.
Ελλάς το μεγαλείο σου…
Γ.Τ.


 

Βροχή ναρκωτικών…
 Τι και αν χθες ήταν η «Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», προχθές οι παράνομες ουσίες έκαναν παρέλαση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης και της Κομοτηνής με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 3 ημεδαπούς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συλλήψεις που παρουσιάζουν την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στον νομό μας και ελλοχεύει αμέτρητους κινδύνους για τους κατοίκους του.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …