Σχόλια 21/06/14

0
poulios xynidisthan
Οι διεθνείς μας με τέτοια άμυνα που έπαιξαν την Ιαπωνία, μια μέρα θα πρέπει να πάρουν σύνταξη αντιστασιακών…


 
 
Είναι ένα ερώτημα
 Στην δημοτική παράταξη του Χρίστου Πούλιου, αργά ή γρήγορα θα τεθεί ένα ουσιαστικό θέμα· κι αυτό δεν είναι άλλο από το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Πούλιο στην ηγεσία της δημοτικής παράταξης που ηγήθηκε επί σειρά ετών.
Το θέμα βέβαια δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο. Διότι αυτός που θα αναλάβει αυτήν την ευθύνη θα έχει να αντιμετωπίσει υπαρκτές δυσκολίες και ένα κλίμα καθόλου ευχάριστο.
Πέρα όμως από τα πρακτικά θέματα, εκείνο που θα πρέπει να αξιολογηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι αυτή καθαυτή η επιλογή του προσώπου. Το οποίο θα πρέπει να χαίρει της έξωθεν καλής μαρτυρίας των Ξανθιωτών.
Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν ως προς την προσωπικότητα του νέου επικεφαλής όταν έρθει η ώρα της επιλογής.
Αυτά όλα θα τα συνεκτιμήσουν τόσο ο ίδιος ο Πούλιος όσο και οι υπόλοιποι και θα αποφασίσουν, είμαστε βέβαιοι, προς την καλύτερη επιλογή.
«Ε»


 
Βιλαέτια υπουργών
 Κεγκέρογλου και Λοβέρδος συνεχίζουν το λαϊκισμό στο θέμα της διαθεσιμότητας. Φάλτσα υπουργών λοιπόν που έρχονται σε αντίθεση με την κεντρική κυβερνητική γραμμή.
Το ξαναείπαμε. Ο υπουργοί δεν είναι ανεξάρτητοι, δεν έχουν βιλαέτι για να κάνουν ότι θέλουν. Μάλιστα κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν μια άλλη γραμμή, διαφορετική από αυτήν της κυβέρνησης. Ξεχνούν όμως ότι αυτού του είδους οι ενέργειες δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη αλλά και τους ευρωπαίους εταίρους που διαπιστώνουν πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση χωρίς ενιαίο βηματισμό με πολυφωνία (έως κακοφωνία)!
Έτσι όμως με τέτοιες ενέργειες, σοβαρή κυβερνητική δουλειά δεν γίνεται. Ότι γίνεται τουρλουμπούκι, δυστυχώς…ναι.
«Ε»


 
Βροχερός Ιούνιος
 Δεν λέει να στρώσει ο καιρός στην περιοχή μας. Μάλιστα οι καθημερινές μπόρες, με τη βροχή και τις αστραπές έχει κάνει άνω κάτω όλη την ιστορία, κυρίως τους λάτρεις της θάλασσας αλλά και των αναψυκτηρίων. Γενικώς μπάχαλο με το άπλωσε-μάζευε και με την αγωνία «θα βρέξει σήμερα ή όχι;»
Τέλος πάντων, ο Ιούνιος μάλλον έτσι θα βγει. Ελπίδες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος να’ ναι όντως καλοκαιρινοί μήνες.
«Ε»


 

Ελληνικό φαινόμενο
 Μετά το τραγικό ατύχημα σε Ιδιωτική Παιδική Χαρά με παιγνίδια κλπ, κάτι σαν Λούνα Παρκ, η Πολιτεία ξύπνησε, αφού μέχρι τότε ήταν σε αφασία.
Και από το ένα άκρο, βρέθηκε στο άλλο. Από την αδιαφορία, στην απόλυτη αυστηρότητα! Βέβαια θα πει κάποιος και θα έχει δίκιο πως έτσι συμβαίνει συνήθως στη χώρα μας γιατί είμαστε των άκρων κι όχι της μέσης οδού και της λογικής.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για την περίπτωση των δημοτικών Παιδικών Χαρών. Με εγκύκλιο που εστάλη στους δήμους, τα πράγματα οδηγήθηκαν στα άκρα ως προς την ασφάλεια και τη λειτουργία αυτών.
Έτσι, από τους 45 Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης θα λειτουργήσουν 4-5 και στις υπόλοιπες τα παιδιά θα παίζουν με την ευθύνη των γονιών τους αφού ξηλωθούν τα παιγνίδια!
Είμαστε ή δεν είμαστε των άκρων;
Υ.Γ. Περιττό να πούμε ότι ως συνήθως, σε έναν, δύο το πολύ μήνες, όλα θα ξεχαστούν. Και θα γυρίσουμε στα παλιά…
«Ε»


 
Περί Εθνικής Ποδοσφαίρου
 Ξενυχτήσαμε μεν για να δούμε την Εθνική Ελλάδος, χαλάλι της, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι απολαύσαμε ποδόσφαιρο, τουλάχιστον από ελληνικής πλευράς. Μια αμυνόμενη ομάδα είδαμε που μετά την αποβολή του Κατσουράνη το μόνο που εμφάνισε στο γήπεδο ήταν η μαζική άμυνα.
Αυτό ποδόσφαιρο παγκοσμίου κυπέλλου δεν το λες. Τέλος πάντων, έστω και μόνον αμυνόμενοι, κάποιες ευκαιρίες τις είχαμε. Πάντως θα πρέπει να το παραδεχτούμε, επιθετικά πάσχει η εθνική μας και σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι παίκτες του κέντρου, τα χαφ, που δεν τροφοδοτούν σωστά τους επιθετικούς. Κι αυτό φάνηκε όταν βλέπαμε τον Μήτρογλου να γυρίζει πίσω, στο κέντρο του γηπέδου για να πάρει τη μπάλα.
Το ίδιο και χειρότερο συνέβη με το Γκέκα, ενώ για άλλη μια φορά ξεχώρισε ο Τοροσίδης, ο οποίος έπαιζε δυνατά, ψυχωμένα, έκανε επιθέσεις, πήρε πρωτοβουλίες και για μας ήταν ένας από τους διακριθέντες.
Τέλος πάντων, ένας αγώνας ακόμη απομένει για την ομάδα μας με την Ακτή Ελεφαντοστού που αν κερδίσουμε, λέμε αν, έχουμε κάποιες ελπίδες πρόκρισης.
«Ε»


 
Πλημμύρες και θάνατοι στη Βουλγαρία
 Η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες έχει εγκατασταθεί για τα καλά στα Βαλκάνια εδώ και ένα μήνα περίπου, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και πλημμύρες σε όλες τις χώρες της περιοχής.
Στη Βάρνα της Βουλγαρίας δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από αιφνίδια νεροποντή καθώς οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν παρέσυραν παραθαλάσσια αυθαίρετα σπίτια και ανθρώπους. Εικόνες βιβλικής καταστροφής υπάρχουν στην περιοχή, με ξεριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, σπασμένους στύλους ηλεκτροδότησης κ.ά., ενώ η χθεσινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα πένθους από τις αρχές.
Και το κακό συνεχίζεται καθώς οι βροχές δε λένε να σταματήσουν στα Βαλκάνια…


 
Τελειώνει η ελληνική προεδρία
 Ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και το έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι ασκούσαμε την προεδρία.
Λίγο οι εκλογές, λίγο τα εσωτερικά σοβαρά μας προβλήματα, κράτησαν σε δεύτερο πλάνο το γεγονός ότι είχαμε το τιμόνι της Ε.Ε. στα χέρια μας. Τυπικά βέβαια, γιατί τίποτε σημαντικό δεν έγινε κατά το εξάμηνο αυτό που να είναι άξιο μνείας.
Οι περισσότερες συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα έξοδα που απέρρεαν από την προεδρία αυτή, όμως τελικά τη βγάλαμε «σπαρτιάτικα», λιτά κι απέριττα. Μας κόστισε μόνο 14 εκατ. ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν οι επίσημες μετακινήσεις προσωπικού, καταλύματα για τις αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν την Αθήνα και υπηρεσίες διερμηνείας.
Η Προεδρία αναφέρει, ότι ορισμένες από τις δαπάνες, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, καλύφθηκαν από χορηγίες, με 25 επιχειρήσεις να έχουν λάβει μέρος στο σχετικό πρόγραμμα χορηγιών.


 
Δρομολογούνται τα θέματα για το halal
 Ξεκίνησε ο συντονισμός με ανταλλαγή αλληλογραφίας των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιοχής μας με το υπουργείο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σαφές και πλήρες θεσμικό πλαίσιο για τη σφαγή κατά halal. Κύρια θέματα που τίθενται προς διαμόρφωση είναι ο τρόπος της σφαγής και η αναγραφή του σήματος, ώστε να είναι ευκρινές στον καταναλωτή αν πρόκειται για κρέας halal. Η σχετική επαναδραστηριοποίηση ξεκίνησε μετά την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο επιμελητήριο, όπου για ακόμη μία φορά διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον που εντοπίζεται στην περιοχή, κυρίως από την πλευρά των επαγγελματιών.
Ε.Δ.


 
Αχ αυτός ο πλάτανος
 Για άλλη μια φορά γίναμε δέκτες παραπόνων για το περιβόητο σιντριβάνι κάτω από τον πλάτανο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Πολίτες διαμαρτύρονται κυρίως για τη βρωμιά που συγκεντρώνει, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που χαίρονται τη δροσιά του πλάι στο τρεχούμενο νερό τις θερμές μέρες του καλοκαιριού.
Ε.Δ.


 
Οι Ξανθιώτες ξέρουν να διασκεδάσουν
 Όπως φαίνεται οι Ξανθιώτες ξέρουν να διασκεδάζουν και δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία που τους δίνεται. Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία μας και την δυνατότητες μας να ξοδέψουμε χρήματα για να βρεθούμε σε κάποια μουσική σκηνή, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με διάφορους φορείς κρατά ζωντανούς τους πολιτισμικούς θεσμούς της πόλης, αλλά και δημιουργεί καινούριους. Εκδηλώσεις και θεσμοί, όμως, που δεν θα είχαν καμία ελπίδα αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές της πόλης, που συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή τους, αλλά και οι απλοί πολίτες, που δίνουν το δυναμικό παρών εκφράζοντας την ανάγκη της συνέχισης τους.
Γ.Τ.


 
2,8 εκατ. φορολογούμενοι πρέπει να βιαστούν
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Οικονομικών σε 2,8 εκατ. φορολογούμενους, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμα την φορολογική τους δήλωση, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρξει παράταση .
«Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός των υπαρχουσών προθεσμιών, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και εκκρεμούν ακόμη περίπου 2,8 εκατομμύρια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο σχετικά με τα δημοσιεύματα περί παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…