Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μουντιάλ 2014: Σήμερα το κρίσιμο παιχνίδι της Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού

Μουντιάλ 2014: Σήμερα το κρίσιμο παιχνίδι της Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού

0
mundial

Μόνο με νίκη ελπίζει σε πρόκριση στους «16» η ελληνική ομάδα

 

Στις 23:00 (απευθείας ΝΕΡΙΤ) το βράδυ η αναμέτρηση παράλληλα με το άλλο παιχνίδι του ομίλου (Κολομβία – Ιαπωνία)

 
Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική Ελλάδος, καθώς σήμερα το βράδυ στις 23:00 (απευθείας ΝΕΡΙΤ) αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου, σε μία κρίσιμη και ιστορική αναμέτρηση από την οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποια ομάδα θα ακολουθήσει την ομάδα της Κολομβίας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει αφενός νίκη, αφετέρου όμως και να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, οι οποίες θα παίζουν ακριβώς την ίδια ώρα, ώστε το δεύτερο και «χρυσό» εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» να καταλήξει στην Ελλάδα και για πρώτη φορά να καταφέρει να προκριθεί σε επόμενη φάση Μουντιάλ.
 
Χωρίς τον τιμωρημένο Κατσουράνη
 Από τη σημερινή αναμέτρηση για τη «γαλανόλευκη» θα απουσιάσει ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με την Ιαπωνία, με τον πιθανότερο αντικαταστάτη του να ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Τζιόλης.
Όσον αφορά την τελευταία προπόνηση της Εθνικής, ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε τους Καρνέζη στη θέση κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας, στη μεσαία γραμμή τους Τζιόλη, Μανιάτη, Καραγκούνη και στην επιθετική ¨τριπλέτα¨ τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Σαμαρά (κορυφή). Οι παραπάνω 11 δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα όμως ίσως είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις του Πορτογάλου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.
Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ιβοριανών, Σαμπρί Λαμουσί, θα στερηθεί τον υπηρεσιών του πολύπειρου αμυντικού μέσου, Ντιντιέ Ζοκορά, ο οποίος στις πρώτες δύο αγωνιστικές συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αποψινή αναμέτρηση, ενώ κανονικά υπολογίζονται τα αδέρφια Γιάγια και Κόλο Τουρέ.
Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στο «Εστάντιο Καστελάο» στην περιοχή Φορταλέζα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ, ενώ διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο 38χρονος ρέφερι, Κάρλος Βέρα, ο οποίος κατάγεται από το Εκουαδόρ και είναι διεθνής από το 2007. Φέτος, διηύθυνε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ιράν και Νιγηρία που έληξε 0-0, στο μοναδικό παιχνίδι μέχρι στιγμής που έχει «σφυρίξει» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 
Τα σενάρια πρόκρισης
Η Ελλάδα στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (24/06) και ώρα 23:00 το βράδυ, για να προκριθεί στους «16» θέλει αφενός νίκη, αφετέρου όμως και να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, οι οποίες θα παίζουν την ίδια ώρα.
Η Ελλάδα προκρίνεται στην περίπτωση που κερδίσει με δύο γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, αρκεί στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει καλύτερη επίθεση από τους «μπλε σαμουράι».
Στο ενδεχόμενο που τα αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, φέρουν την Ελλάδα σε απόλυτη ισοβαθμία με την Ιαπωνία, τότε η πρόκριση θα προκύψει έπειτα από κλήρωση.
Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα κερδίσει με 4-0 την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία με 3-1 την Κολομβία, τότε υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία με 4-4 γκολ η κάθε μία. Σε αυτό το ενδεχόμενο η πρόκριση θα κριθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.
Εάν δεν καταφέρει να κερδίσει σήμερα η Εθνική, αυτομάτως αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου
1. Κολομβία 6 (5-1)
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
3. Ιαπωνία 1 (1-2)
4. Ελλάδα 1 (0-3)
Τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας:
– Οι βαθμοί
– Η διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
– Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
– Οι βαθμοί στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν
– Η διαφορά τερμάτων στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν
– Η καλύτερη επίθεση στους αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν
– Κλήρωση
 
Μουντιάλ 2014 – Πρόγραμμα TV
Τρίτη 24/06/2014
19.:00: Ιταλία – Ουρουγουάη (ΝΕΡΙΤ)
19.00: Κόστα Ρίκα – Αγγλία (ΝΕΡΙΤ sports)
23.00: Ιαπωνία – Κολομβία (ΝΕΡΙΤ sports)
23.00: Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού (ΝΕΡΙΤ)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…