Σχόλια 14/06/14

0
Το ποδόσφαιρο μπορεί να μαγεύει σ’ όλο τον κόσμο, όμως έπαψε πια να είναι το όπιο των λαών, ακόμα και στη Βραζιλία…


 
 
Το γιασεμί
 Ένα γιασεμί στην πόλη της Ξάνθης είναι διάσημο αλλά και πολυσυζητημένο. Κι αυτό βρίσκεται στην οδό Καραολή, εκεί που παλαιότερα βρισκόταν το Ουζερί Εδέμ. Μετά το κλείσιμο του ουζερί, το γιασεμί μεγάλωσε και επεκτάθηκε προς όλες τις πλευρές, καλύπτοντας σχεδόν το γωνιακό σημείο. Αυτό είναι το ένα σκέλος.
Το άλλο είναι ότι τώρα που είναι ανθισμένο το φυτό, όλη η περιοχή μοσχοβολάει το λεπτό άρωμα του γιασεμιού.
Πέρα από την όμορφη εικόνα με τα άσπρα μικρά λουλουδάκια, το άρωμα διαχέεται στη γύρω περιοχή, ενώ οι διερχόμενοι το απολαμβάνουν με ευχαρίστηση.
«Ε»


 
Οι φλαμουριές
 Μοσχοβολάει η Ξάνθη, η πόλη μας, την περίοδο αυτή. Και ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από τις φλαμουριές. Τα δέντρα που φύτεψαν κάποιοι συμπολίτες και που την περίοδο αυτή είναι ανθισμένα. Και κυριολεκτικά πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με την όμορφη και έντονη μυρωδιά τους που δεν μπορούν να καλύψουν τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Μάλιστα η ευωδιαστή αυτή απόλαυση είναι ακόμη μεγαλύτερη τα βράδια, όταν υπάρχει ησυχία, χωρίς θορύβους και εξατμίσεις.
-Να’ ναι καλά όσοι φύτεψαν αυτά τα δέντρα μέσα στην πόλη μας.
«Ε»


 
Ανθρώπινοι κουμπαράδες στο Άμστερνταμ
 Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε μία διαφημιστική εταιρεία στο Άμστερνταμ για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τους άστεγους και τη συγκέντρωση χρημάτων μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.
Έφτιαξαν κουμπαράδες από κούκλες βιτρίνας, τις οποίες έντυσαν με παλιά ρούχα, όπως είναι ντυμένοι συνήθως οι άστεγοι, και στο κεφάλι τους είχαν μια οπή όπως οι κουμπαράδες! Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να αρχίζει να δωρίζει, πολύ περισσότερα χρήματα αλλά και ρουχισμό.
Άκρως αποτελεσματική ήταν τελικά η καμπάνια, ενώ οι κούκλες για πρώτη φορά δεν απεικόνιζαν την ευημερία και την ομορφιά αλλά τη φτώχεια και την ανάγκη…


 
Αισχροκέρδεια
 Μόλις άρχισαν οι τουρίστες να επιστρέφουν στην Ελλάδα και να γεμίζουν πάλι τα ξενοδοχεία, κάποιοι ανόητοι, άρχισαν το γνωστό μοτίβο. Αύξησαν τις τιμές!
Ελληνική, μυωπικής μορφής νοοτροπία. Ένας επαρχιωτισμός της αρπαχτής που δυστυχώς υπονομεύει τον ίδιο τον τουρισμό και τη χώρα.
Το ότι δεν θέλουν να το αντιληφθούν κάποιοι ελάχιστοι, είναι εξόφθαλμο ότι αυτοί οι λίγοι υπονομεύουν τη δουλειά και των υπολοίπων.
Βέβαια εδώ καλείται να παρέμβει η πολιτεία για να προστατέψει το τουριστικό προϊόν της από την αδίστακτη αισχροκέρδεια κάποιων, οι οποίοι βέβαια δεν περιορίζονται στο χώρο των ξενοδοχείων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες τουριστικού είδους.
«Ε»


 
Άσχημα ξεκίνησε ο Λοβέρδος
 Κάποτε έδειχνε πως θα γίνει άλλος. Είχε λόγο, ήτα εμφανίσιμος, ήταν κι αυτός Συνταγματολόγος. Στην πορεία φάνηκε ότι τον ενδιέφερε περισσότερο η ισορροπία και οι συμβιβασμοί και λιγότερο να παραγάγει έργο στο υπουργείο του, κι ενώ το παρελθόν του ήταν η ακινησία και η μη σύγκρουση, ξανατοποθετήθηκε υπουργός Παιδείας.
Και τι μας απέδειξε αμέσως μόλις ανέλαβε; Ζήτησε, χωρίς ίχνος ντροπής και κατανόησης της μέχρι τώρα οικονομικής πραγματικότητας, να μην απολυθούν οι πλεονάζοντες στα Πανεπιστήμια!
Ο Λοβέρδος λαϊκίζοντας λέει όχι στις διαθεσιμότητες των πλεοναζόντων. Και γιατί όχι; Τους ομόσταβλούς του καθηγητές ικανοποιεί ο άνθρωπος. Με τα χρήματα του δημοσίου όμως, των φορολογουμένων και όχι βέβαια τα δικά του, διότι ως βουλευτής δεν πληρώνει σχεδόν καθόλου φόρο.
Άσχημα ξεκίνησε ο νέος υπουργός Παιδείας δυστυχώς για τη χώρα. Και κάτι πέρα από όλα τα άλλα. Την Άννα Διαμαντοπούλου έπρεπε να κάνουν υπουργό Παιδείας. Ήταν η μόνη που έκανε δουλειά στο υπουργείο.
«Ε»


 
Τι πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε το Μουντιάλ;
 Το Μουντιάλ ξεκίνησε και μαζί του ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος στη στρογγυλή θεά. Μία διαφορετική προσέγγιση στα προγνωστικά έδωσε μία δανέζικη τράπεζα, με μια οικονομετρική μελέτη που έκανε, αναλύοντας με οικονομικά μεταξύ άλλων στοιχεία, τις χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Δηλαδή υπολόγισε το ΑΕΠ, δημόσιο χρέος κ.λπ., δημογραφικά στοιχεία, ποδοσφαιρική παράδοση, έδρα, γκολ που δέχθηκε/έβαλε η κάθε ομάδα και έβγαλε τι πιθανότητες έχει η κάθε χώρα να κερδίσει.
Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν φαβορί είναι η Βραζιλία (αυτό το ξέρουν όλοι) με δεύτερη την Αργεντινή και τρίτη τη Γερμανία. Όσον αφορά τον όμιλό μας προβλέπεται πρόκριση της Ελλάδας στο δεύτερο γύρο και πιθανότητες 0.5% να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο!
Επίσης δίνει μόλις 4% πιθανότητες στην Ισπανία και σχεδόν καθόλου στην Πορτογαλία!
Κι όλα αυτά με μαθηματικούς και οικονομικούς όρους. Αλλά ποδόσφαιρο είναι αυτό κι όχι μαθηματικά. Ας το απολαύσουμε και καλή επιτυχία στην Εθνική μας που αρχίζει απόψε!


 
 Θλιβερές εικόνες
 Ως σύμβολο των αντιδράσεων ενάντια στη λιτότητα χαρακτηρίζει με πρωτοσέλιδο θέμα τους οι New York Times τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την απόφαση του ΑΠ να «παγώσει» την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία οι 393 απολυθείσες συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο αν και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 17/9/2013.
Θλιβερά ήταν τα επεισόδια που ακολούθησαν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν να απωθήσουν τις καθαρίστριες που βρέθηκαν έξω από την είσοδο του υπουργείου μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν κατά τις εντάσεις που σημειώθηκαν, μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο απεικονίζει αστυνομικό των ΜΑΤ να χτυπά απρόκλητα στο κεφάλι μία εκ των διαμαρτυρόμενων. Για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ το συμβάν αναπόφευκτα εκθέτει την ΕΛΑΣ.
Οι εικόνες συγκρούσεων με τα ΜΑΤ σε συνδυασμό με τα δάκρυα στα μάτια των καθαριστριών, καταδεικνύουν την απόγνωση και την πληγή που αφήνει στην ελληνική κοινωνία η λιτότητα.
Ε.Δ.


 
Καλώς ήρθες καλοκαίρι!
 Έσφιξαν οι ζέστες και οι Ξανθιώτες δεν βλέπουν την ώρα να σχολάσουν, να βάλουν τα μαγιό τους και να πάνε στην θάλασσα. Γύρω στις 3, οι παραλίες υποδέχονται τους κατοίκους του νομού, οι οποίοι λίγο έλειψαν να ξεχάσουν τι θα πει καλοκαίρι και ήλιος.
Αν και μέχρι τώρα γκρινιάζαμε για τον κακό καιρό και το καλοκαίρι που μας ξέχασε, τις τελευταίες μέρες άρχισαν και τα παράπονα για την υπερβολική ζέστη, με αρκετούς να γκρινιάζουν ότι δεν μπορούν αν κοιμηθούν το βράδυ. Με αυτά και με εκείνα όμως το καλοκαίρι είναι γεγονός και εμείς έτοιμοι να το ζήσουμε!
Γ.Τ.


 
Καλό…καίρι για έργα!
 Στέγνωσε ο καιρός και ήρθε η ώρα για έργα. Αν και οι Δήμοι, αλλά και η Περιφέρεια αλλάζουν χέρια, φέτος το καλοκαίρι θα δούμε αρκετά έργα να πραγματοποιούνται στον νομό μας, καθώς αυτά είχαν δημοπρατηθεί τους προηγούμενος μήνες. Ας ελπίσουμε μόνο, να μην είναι του «ποδαριού» και αρχίσουν οι δρόμοι να σκάνε στα χέρια των επόμενων Δημοτικών Αρχών.
Γ.Τ.


 
«Καμμένοι» από …γάλα
 Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αυτό αν όμως συμβαίνει τότε πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου. Κι αναφέρομαι στην καταγγελία κτηνοτρόφου στο «Ε» ότι μας ταΐζουν βουλγάρικο και ρουμάνικο γάλα για ελληνικό! Κι όχι βέβαια ότι θα πάθουμε κάτι αλλά η κοροϊδία είναι αυτή που ενοχλεί και η σκοπιμότητα που δεν είναι άλλη από την κερδοσκοπία. Πάντως αυτός ο νόμος με το μακράς διαρκείας φρέσκο γάλα όπως φαίνεται μόνο τις μεγάλες εταιρείες ωφέλησε που αύξησαν την κερδοφορίας τους. Ούτε τους κτηνοτρόφους που τους παίρνουν 3 λεπτά πιο φτηνά το αγελαδινό γάλα ούτε καταναλωτές που συνεχίζουν να το πίνουν στην ίδια τιμή και δεν ξέρουν και τι γάλα πίνουν αν ισχύουν οι καταγγελίες
Άκου φρέσκο γάλα 7 ημερών…Θα μας κάνουν να παίρνουμε εμείς απευθείας από παραγωγούς και να το βράζουμε! ¨Ότι καλύτερο δηλαδή!
Μ.Ξ.


 
Τρικυμιά στο φλιτζάνι του καφέ…
 Πού οφείλεται το τόσο ενδιαφέρον για την ΔΗΜΑΡ από τα ΜΜΕ; Ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές ούτε 2% γιατί ενδιαφέρει ποια θα είναι η εξέλιξη του αφού μόνο «τρικυμία στο φλιτζάνι του καφέ» είναι η επίδραση του στις εξελίξεις. Μάλλον επειδή οι κυβερνητικοί εταίροι τους προσβλέπουν στην στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ για τη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας για αυτό και τόσο ενδιαφέρον από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ειδάλλως γιατί δεν ενδιαφέρονται ας πούμε για το κόμμα του Θάνου Τζήμερου αφού τόσο π[ήρε κι αυτό…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…