Σχόλια 13/06/14

0
adonis
Το Μουντιάλ άρχισε και είναι για τους ποδοσφαιρόφιλους ότι η Μ. Εβδομάδα για τους καλούς χριστιανούς!


 
 
Περί του Άδωνη
Πληθαίνουν κάθε ημέρα τα σχόλια από διάφορες πλευρές για τον Άδωνη Γεωργιάδη. Σχόλια μόνον θετικά για το έργο του στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, όλοι σχολιάζουν επίσης ότι κακώς αντικαταστάθηκε από τον Σαμαρά.
Στην επιχειρηματολογία τους οι επαινούντες δεν ξεχνούν ότι ο Άδωνης έτρεξε, μίλησε, συγκρούστηκε με δύο από τις γερές συνδικαλιστικές παρατάξεις, των γιατρών και φαρμακοποιών.
Κατά γενική ομολογία ο Γεωργιάδης ως υπουργός εργάστηκε σκληρά, συγκρούστηκε, μάτωσε σε μάχες, δεν κρύφτηκε όπως κάποιοι άλλοι υπουργοί, στήριξε την κυβερνητική πολιτική όσο λίγοι. Δυστυχώς στην πολιτική εν Ελλάδι, άλλα δεδομένα και προσόντα εκτιμούν οι αρχηγοί όταν κάνουν αξιολόγηση των υπουργών τους.
Η περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη το επιβεβαιώνει περίτρανα.
«Ε»


 
Ο καθημερινός συναγερμός
 Καθημερινά σχεδόν, στην οδό Καραολή χτυπάει συναγερμός καταστήματος. Ο θόρυβος είναι μεγάλος και ιδιαίτερα ενοχλητικός. Οι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν, ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας αλλά ο συναγερμός εκεί. Στο καθημερινό του απογευματινό ραντεβού.
Η πηγή του καθημερινού θορύβου, λένε οι γείτονες πως είναι ο εξωτερικός συναγερμός καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη. Προχθές κληθήκαμε από περίοικο ο οποίος μας έδειξε και το κουτί του συναγερμού που «χτυπούσε».
Ας φροντίσει λοιπόν ο υπεύθυνος του καταστήματος να επισκευασθεί και ρυθμιστεί ο συναγερμός. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός ο θόρυβος στην περιοχή όπου ως γνωστόν μένουν και οικογένειες.
«Ε»


 
Θερινά τμήματα
 Στο Α΄ Θερινό Τμήμα της βουλής θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Ξάνθης Αλέκος Κοντός από τη Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ. Το Α΄ Θερινό Τμήμα ξεκινάει τις εργασίες του από τις 17 Ιουνίου οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 10 Ιουλίου. Οι εργασίες του Β’ Θερινού Τμήματος ξεκινούν στις 22 Ιούλη, ενώ του Γ’ αρχίζουν στις 2 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται στις 3 Οκτώβρη.
Ο τρίτος ξανθιώτης βουλευτής, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, θα συμμετέχει στο δεύτερο ή τρίτο θερινό τμήμα.


 
 Πάντα ΟΧΙ! Ε, όχι!
 Η Cosco (η μεγάλη κινέζικη πολυεθνική) επανέρχεται εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας. Κι αυτό διότι θεωρεί ότι μπορεί από κει να κινηθεί προς τις αγορές των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας.
Όμως, η Cosco δεν υπολόγισε το ΚΚΕ! Το οποίο άρχισε αμέσως να βγάζει δελτία Τύπου και να υποστηρίζει να μην πάει η Cosco στην Καβάλα, να μην κάνει επενδύσεις, να μην δώσει δουλειά σε ανέργους της Καβάλας! Γενικώς μια άρνηση, ένα συνεχές ΟΧΙ, μια αντίληψη αντίθετη προς τα τοπικά συμφέροντα και την συνακόλουθη ανάπτυξη.
Κι ακόμη, στην ίδια πόλη, άλλη πολιτική παράταξη, ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών να μην εγκατασταθεί η πλωτή εξέδρα στον κόλπο της Καβάλας. Πρόκειται για επένδυση περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Παντού στον κόσμο γίνονται έτσι τα πράγματα, παντού ζητούν επενδύσεις κι εμείς εδώ, οι δικοί μας κομματικοί της ευαίσθητης Αριστεράς μονίμως λένε ΟΧΙ.
Ε, λοιπόν, όχι! Αρκετά ταλαιπώρησαν τη χώρα τα όχι τους στην ανάπτυξη.
«Ε»


 
Τα συμβόλαια κερδίζουν
 Όταν πριν λίγα χρόνια έκανε την εμφάνισή της η συμβολαιακή γεωργία, κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά, κάποιοι μίλησαν για αποτυχία και κάποιοι άλλοι, λίγοι, τόλμησαν.
Σήμερα αυτοί που τόλμησαν και συνεχίζουν είναι οι κερδισμένοι. Και βέβαια δεν είναι μόνοι τους. Τους ακολούθησαν κι άλλοι. Και όλο πληθαίνουν οι αγρότες που κάνουν συμβόλαια για τη διάθεση της παραγωγής τους.
Βέβαια σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της συμβολαιακής γεωργίας έπαιξε η Τράπεζα Πειραιώς. Κινήθηκε έξυπνα και γρήγορα και τάραξε τα νερά. Σήμερα στο ίδιο παιγνίδι μπαίνουν και άλλες τράπεζες όπως η Εθνική και η Alpha Bank.
Έστω αργά, η αλλαγή νοοτροπίας και εφαρμογής νέων κανόνων, ήρθε και στη χώρα μας και εφαρμόζεται με επιτυχία. Είναι δε βέβαιο ότι σύντομα το ποσοστό των αγροτών και κτηνοτρόφων που θα κάνουν χρήση αυτού του τρόπου λειτουργίας θα αυξηθεί.
Έτσι, καπνός, πατάτα, ηλίανθος, σταφύλια, αραβόσιτος, βαμβάκι, ελαιόλαδο και άλλα, είναι τα προϊόντα που παράγονται κατόπιν συνεργασίας με διάφορες εταιρείες που τα αγοράζουν και επεξεργάζονται.
«Ε»


 
Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις
 Τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ). Πρόκειται για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις μετά από 30 και πλέον χρόνια στη χώρα.
Το Συμβούλιο ενέκρινε τελικά τις απολύσεις, αφού η εταιρεία αιτιολόγησε απόλυτα την αναγκαιότητά τους σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, ενώ συμφωνήθηκε οι απολυόμενοι να εισπράξουν πέραν της αποζημίωσής τους και επιπλέον βοήθημα για κάποιο διάστημα.
Όσο κι αν είναι λυπηρό και άσχημο να απολύονται ομαδικά εργαζόμενοι, μερικές φορές όμως αυτό είναι αναγκαίο για να επιβιώσει μία επιχείρηση, για να κρατήσουν έστω κάποιοι από αυτούς τις δουλειές τους. Γιατί μετράμε εκατοντάδες λουκέτα επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια που δεν βρήκαν μία φόρμουλα για να μειώσουν τα έξοδά τους και έκλεισαν. Ενώ παράλληλα, άφησαν χρέη τεράστια στην αγορά και απλήρωτους τους εργαζόμενους, που έκαναν χρόνια δικαστικούς αγώνες για να καταφέρουν να πάρουν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέρος των οφειλομένων.
Κι εδώ στην Ξάνθη έχουμε αρκετά παραδείγματα…


 
Ακολουθώντας τους πολιτικούς
 Το Twitter έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και χρησιμοποιείται φανατικά και από τους πολιτικούς, καθώς τους προσφέρει την δυνατότητα να έχουν άμεση επικοινωνία με τους πολίτες και να αναρτούν τις ανακοινώσεις τους.
Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στους λογαριασμούς των Υπουργών σε αυτό το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης βλέπουμε ότι ο πολιτικός και υπουργός που διαθέτει τους περισσότερους followers είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τον ακολουθούν 32.400 άτομα. Στην δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης με 22.100 followers, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 13.900 followers, τον οποίο ακολουθεί με μικρή διαφορά, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος που έχει 13.700 ακολούθους. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Αναπτυξης, Νίκος Δένδιας με 11.600 followers.
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι από τα 42 μέλη της νέας κυβέρνησης «τουιτάρουν» μόνο τα 25, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν συγκαταλέγεται στη μέτρηση γιατί  χρησιμοποιεί τον λογαριασμό @PrimeministerGR τον οποίο λειτουργεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας.
Σε καμιά περίπτωση, όμως, τα παραπάνω δεν αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα για το ποιος πολιτικός είναι πιο δημοφιλής, καθώς υπάρχουν και αυτοί (πολιτικοί και ψηφοφόροι) που δεν είναι τόσο φίλοι με την τεχνολογία.
Γ.Τ.


 

Έπεσε επίσημα η αυλαία!
 Το τελευταίο μάθημα έγραψαν χθες οι υποψήφιοι του 5ου πεδίου δίνοντας το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο και επίσημα την αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο δίνοντας τα ενδοσχολικά τους μαθήματα, στην εξέταση των οποίων οι καθηγητές είθισται να είναι πιο επιεικείς. Το καρδιοχτύπι των τελειόφοιτων μαθητών, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει ξανά στο τέλος του μήνα, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η βαθμολογία τους.
Γ.Τ.


 Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει χρόνια τώρα κοσκινίζει…
 Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί δημοτική αρχή και αντιπολίτευση στην Παλιά Πόλη. Λόγια, λόγια, λόγια κα από τους μεν και από τους δε αλλά λύση δεν μπόρεσαν να βρουν και να βάλουν σε μια τάξη την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην Π. Πόλη. Είχαν στα χέρια τους ένα Προεδρικό Διάταγμα από τον καιρό του αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη που όριζε πεζοδρομήσεις αλλά το ξέχασαν στο συρτάρι. Κάθε τόσο το συζητούν και όλοι εκθέτουν τις απόψεις τους αλλά συνεχίζονται τα πρόστιμα στους επαγγελματίες από τους κατοίκους που κάθε τόσο τους στέλνουν την αστυνομία και στο φινάλε και οι μεν και οι δε βρίζουν τη δημοτική αρχή. Όπως είναι φυσικό η νέα δημοτική αρχή θα δοκιμαστεί στο θέμα αυτό. Ας ελπίσουμε να πάει καλύτερα από την προς αποχώρηση…
Μ.Ξ.


 
Ξέσπασμα οργής…
 … από τον δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη εναντίον του πρώην αντιδημάρχου του κ. Μπηρόλ αλλά και μερίδας των ΜΜΕ που: «τον «αγκάλιασαν» μετά την αποπομπή του από την αντιδημαρχία ενώ παλαιότερα τον αποκαλούσαν «Μπηρολάκο!», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης. Υποστηρίζει δε ότι τον πήρε ο ίδιος τηλέφωνο για να του το ανακοινώσει ευχαριστώντας τον μάλιστα για την συνεργασία και τον κατηγορεί για ψευδείς δηλώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μπηρόλ δήλωσε ότι είχε άγνοια της απόφασης αποπομπής του και ότι το έμαθε από την ανακοίνωση του δημάρχου.    
Απορώ που απορεί ο κ. Τσολακίδης και οργίζεται με τον κ. Μπηρόλ. Όταν έκαναν τις πολιτικές συμφωνίες στις προηγούμενες εκλογές δεν τον ήξερε;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…