1η Ιουνίου 1977

0
empros-diafim
Πριν 37 χρόνια, την 1η Ιουνίου 1977, ξεκινούσε το ταξίδι της στην τοπική κοινωνία η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Ξάνθης. Με τις λινοτυπικές μηχανές, με το επίπεδο πιεστήριο, με το Γιάννη Ζωγράφο ως δημοσιογράφο, με ελπίδες, όνειρα και διάθεση προσφοράς στην κοινωνία του νομού, αμέσως μετά τη δικτατορία, αρχή της μεταπολίτευσης και τις προσδοκίες της.
Πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από δυσκολίες, αγωνίες, αντιπαραθέσεις και κριτική προς όλες τις πλευρές. Σεβάστηκε την προσωπικότητα των αναγνωστών-συμπολιτών, την ιδιωτική ζωή τους, και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα παρουσίαζε τις ειδήσεις, τα ρεπορτάζ και τα σχόλιά της. Συνέπεια και σεβασμός ήταν οι αρχές που πάνω σ’ αυτά οικοδόμησε η διεύθυνση της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ την πορεία της όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και τώρα, που την πορεία της εφημερίδας κρατά η νέα γενιά, τις ίδιες αρχές υπηρετεί και μ’ αυτές πορεύεται και για τη νέα διαδρομή στο χρόνο.
Πολλά έχουν αλλάξει όλα αυτά τα 37 γεμάτα χρόνια ζωής της εφημερίδας. Αλλαγές ανθρώπινες αλλά και τεχνολογικές. Όπως άλλαξε και η εποχή μας με την εισβολή στη ζωή μας της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Η διαδρομή της Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ που έχει κερδίσει την εκτίμηση, σεβασμό και αναγνωσιμότητα των Ξανθιωτών όλα αυτά τα 37 χρόνια και στην είσοδο των 38, θα διατηρηθεί και θα γίνει προσπάθεια ν’ αυξηθεί. Διότι εφημερίδες σοβαρές, με Απόψεις, Γνώμες, Θέσεις, Ρεπορτάζ, Ειδικά Θέματα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για να δίνουν το στίγμα του Πολιτισμού, της Ανάπτυξης, του Προβληματισμού της Κοινωνίας της Ξάνθης. Που λειτουργούν και ως θεματοφύλακες αρχών και θέσεων στην Πολυπολιτισμική κοινωνία της Ξάνθης, χωρίς κραυγές και ακραίες απόψεις.
Ευχαριστούμε όλους όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν και ενισχύουν την οικονομική αυτοτέλεια της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ. Ξεκινήσαμε πριν 37 χρόνια ως μια δημοκρατική εφημερίδα, ανοιχτή προς όλες τις ιδέες κι έτσι πορευόμαστε και θα πορευτούμε και στο μέλλον. Το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερο για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες.
Στην ανατολή των 38ων χρόνων μας, δίνουμε την υπόσχεση της συνεχούς βελτίωσης και ανανέωσης.
«Ε»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Γεωπολιτική του νερού» του Νταβίντ Μπλανσόν

Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων, ο Νταβίντ Μπλανσόν παρουσιάζει τις τρεις μ…