Σχόλια 06/06/14

0
pyros vouli
Εάν δεν μπορείς να είσαι σεβαστός να γίνεις επίφοβος!
Μ. Ρότσιλντ


 
 
Υποκρισία ισχυρών
 Επιπλέον κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας κατά τη σύσκεψη των 7 πλουσιοτέρων χωρών. Και οι σύμμαχοί τους βέβαια συμφώνησαν χωρίς καμία αντίρρηση. Αφορμή βέβαια τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Όταν οι ΗΠΑ διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, εισέβαλαν στο Ιράκ χωρίς δικαιολογίες, τότε πώς χαρακτηρίζονταν οι ενέργειες αυτές;
-Μήπως ανθρωπιστικές;
Γεμάτη υποκρισία και στενά συμφέροντα των υπερδυνάμεων. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για τους αφελείς.
« Ε»


 
Ημέρα Περιβάλλοντος
 Χθες τιμήσαμε «υποτίθεται» την Ημέρα Περιβάλλοντος. Στα λόγια και με εκδηλώσεις για τα παιδιά και από τα παιδιά. Ο δε δήμος Ξάνθης, μοίρασε δεντράκια και με τη χειρονομία αυτή εκτίμησε ότι έκανε το χρέος του.
Πλανάται όμως. Και παράλληλα κοροϊδεύει όλους τους Ξανθιώτες κατά τον χειρότερο τρόπο. Κι αυτό διότι είναι ο τελευταίος ίσως εν Ελλάδι δήμος που δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ στον τομέα της ανακύκλωσης!
Κι όταν λέμε τίποτε, το εννοούμε. Παρότι υπήρξε πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Σκακιστών Ξάνθης.
Ημέρα του Περιβάλλοντος. Λόγια και υποκρισία που περισσεύει στον τόπο μας δυστυχώς.
« Ε»


 
Πολιτική δράση ή τραμπουκισμός;
 Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε προχθές από τις τηλεοράσεις την ημέρα ντροπής της Δημοκρατίας. Κι αυτό έγινε από τη Χρυσή Αυγή η οποία, χωρίς καμία αναστολή, μετέτρεψε τη Βουλή σε θέατρο ευτελισμού.
Η νεοναζιστική οργάνωση βρήκε βήμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις χειρίστου είδους βέβαια. Όμως υπάρχει ένα ερώτημα: Όλοι αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πώς νιώθουν αλήθεια βλέποντας αυτές τις αηδιαστικές σκηνές; Δεν σκέφτονται καθόλου ότι οι επιλογές τους είναι αυτές που δυναμώνουν και αποθρασύνουν όλους αυτούς τους φασίστες;
Διότι δεν έχουν ευθύνες μόνον οι ίδιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά ευθύνονται κι αυτοί που τους ψήφισαν και τους έστειλαν στη βουλή. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.
«Ε»


 
Παραιτήθηκε ο Θεοχάρης
 Παραιτήθηκε εχθές ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Η παραίτηση αυτή είναι ο προάγγελος της αλλαγής ολόκληρου του οικονομικού επιτελείου στον επικείμενο ανασχηματισμό και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της τρόικας και των ευρωπαίων, για τις εκκρεμότητες που παραμένουν.
Ο κ. Θεοχάρης είχε γίνει κόκκινο πανί τελευταία για όλους τους βουλευτές της πλειοψηφίας, όπως και ο κ. Στουρνάρας. Η αλλαγή του ανθρώπινου δυναμικού πάντως δεν σημαίνει και την αλλαγή της πολιτικής, γίνεται απλά για τις εντυπώσεις. Η πολιτική είναι προαποφασισμένη…


 
Πύρρο γερά!
 Για μια ακόμη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας τίμησε τη χώρα, υψώνοντας προχθές το ανάστημά του μπροστά στην ναζιστική χυδαιότητα. Όπως μας έκανε περήφανους σηκώνοντας εκατοντάδες κιλά στους Ολυμπιακούς αγώνες, έτσι και τώρα, ύψωσε το ηθικό του ανάστημα απέναντι στον οχετό και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών, εμποδίζοντάς τους να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε ρινγκ.
Ο Πύρρος Δήμας σηκώθηκε όρθιος μπροστά στον « φουσκωτό» τραμπούκο της ΧΑ, όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με σκοπό να τον χτυπήσει και του είπε: «Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα». Και φυσικά εκείνος σταμάτησε, γιατί ο Πύρρος είναι παλικάρι και στην ψυχή και στα μπράτσα.
Στη συνέχεια ο Πύρρος έγραψε στο facebook: «Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή. Για αυτό είμαι στη Βουλή, για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ’ ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο Διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ…».
Άραγε οι 500.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, ήταν προχθές περήφανοι για τα «λεβεντόπαιδα» που έβαλαν στο κοινοβούλιο;


 
Μια αληθινή επιστολή
 Αγαπητό Εμπρός, επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκθέσω μερικές σκέψεις μου, αναφορικά με όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, σχετιζόμενα με το Περιβάλλον και τα προβλήματά του.
Έχουμε συνηθίσει να αποδίδουμε στις δημοτικές αρχές όλα τα κακώς συμβαίνοντα στην πόλη μας. Όμως αν προσέξουμε, θα δούμε ότι οι κάτοικοί της δεν είναι άμοιροι ευθυνών και αυτό η εφημερίδα σας συχνά το επισημαίνει.
Πώς να εξηγηθεί το γεγονός, ότι πολλοί από εμάς και δυστυχώς οι νεώτεροι κυρίως, ρίχνουν τα περιτυλίγματα φαγητών, αναψυκτικών, χαρτιά, συσκευασίες τσιγάρων κλπ στους δρόμους, όπου τύχει, ενώ πολλές φορές κοντά τους βρίσκονται σχετικά δοχεία για να τα τοποθετήσουν; Και ενώ γνωρίζουμε ότι τα συνεργεία καθαριότητας (καθαριστές) έχουν μειωθεί, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Γιατί σπάζουν φωτιστικά εξαρτήματα, λάμπες, ακόμη και τα μικρά φωτάκια στην πλατεία, που υπάρχουν για την ανάδειξη του ρολογιού και λοιπών σημείων.
Ρυπαίνοντας με μουντζούρες και ανόητα συνθήματα, βλακώδη μπορεί να πει κανείς, ακόμη και στο κέντρο της πόλεως πολλούς τοίχους.
Το Λιμνίο έχει καταστραφεί δύο φορές. Το περιαστικό δάσος εγκαταλελειμμένο, είναι γεμάτο σκουπίδια και σπασμένα δοχεία απορριμμάτων. Πρόσφατα προξενήθηκαν ζημιές και στο «Μονοπάτι της Ζωής», που έγινε από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, από αγάπη και ευαισθησία για το περιβάλλον.
Τώρα πραγματοποιείται μια σημαντική ενέργεια, ανάπλασης, βελτίωσης και ανάδειξης της περιοχής του Λιμνίου. Όμως αν δεν υπάρχει φύλαξη και κυρώσεις για τους καταστροφείς θα έχουμε πάλι τα ίδια φαινόμενα.
 Με εκτίμηση
 Γιάννης Παπαδόπουλος


 
 Σωστός ο Παυλίδης…
Δυναμικά ξεκινά τα νέα του καθήκοντα ο νέος περιφερειάρχη Γιώργος Παυλίδης και αν κρίνουμε από την ανακοίνωσή του για τον ΤΑΡ δείχνει διατιθεμένος να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία προασπίζοντας τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί. Κάτι που δεν το είδαμε στον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη. Ζητά ανταποδοτικά οφέλη και σύνδεση για οικιακή χρήση με το φυσικό αέριο. Και είναι πολύ σωστό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να περνάνε δύο αγωγοί από την περιοχής μ ας και ακόμη να μην έχουν σύνδεση στην πόλη και στο νομό μας με το φυσικό αέριο
Κάποτε πρέπει να γίνει και είναι πολλή σωστή η διεκδίκηση του κ. Παυλίδη.
Μ.Ξ.


 
Κάτι γίνεται στην κεντροαριστερά…
 Θέμα ηγεσίας έθεσε στο ΠΑΣΟΚ συν τοις άλλοις και ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος όμως προεκλογικά όταν ήρθε στην Ξάνθη και τον ρωτήσαμε έκανε την πάπια… Απ’ ότι όμως φαίνεται κάτι τέτοιο πέφτει στο κενό καθώς ο Ευ. Βενιζέλος βγαίνει ισχυροποιημένος από το ποσοστό που πήρε η Ελιά. Πάντως κυοφορούνται πολλές αλλαγές στον χώρο της κεντροαριστεράς και αυτό φάνηκε με την ανταπόκριση που είχε η πρόσκληση Λυκούδη προς το Ποτάμι την Ελιά και μέλη της ΔΗΜΑΡ που διαφοροποιούνται από την γραμμή Κουβέλη. Ο οποίος μάλλον απομονώνεται από την τακτική που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί…Η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε και ο Κουβέλης επιμένει στην ίδια πολιτική και στυλώνει τα πόδια απέναντι στην προσπάθεια ένωσης του κεντροαριστερού χώρου
Κρίμα…
Μ.Ξ.


 
Η πιο όμορφη πλατεία
 Την πιο όμορφη πλατεία είχε η πόλη μας το πρωί της Πέμπτης χάρη στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, που την γέμισαν με παιδικές φωνές και γέλια. Όποιος πέρασε από εκεί είχε την ευκαιρία να χαρεί μαζί τους και να θαυμάσει την δουλειά που έκαναν όλο αυτό το χρόνο σε συνεργασία με τους δασκάλους τους. Η εκπαίδευση της πόλης μας ανοίγει τις πόρτες της στους πολίτες και μαθαίνει στους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι μέλη της κοινωνίας.
Γ.Τ.


 
Σπουδαία βήματα
 Ένα βήμα παραπέρα πάνε οι καθηγητές πληροφορικής του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και του «ΑΞΙΟΝ» κ. Μπαλαφούτης και Μαυρίδης αντίστοιχα τους μαθητές τους, ωθώντας τους να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Οι μαθητές γνωρίζουν με αυτό τον τρόπο βιωματικά τον προγραμματισμό, συνειδητοποιώντας ότι η τεχνολογία είναι πολλά περισσότερα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της πληροφορικής πέρα από το σχολικό πρόγραμμα. Ευκαιρίες που προϋποθέτουν όμως χορηγίες καθώς τα ρομπότ έχουν ένα αρκετά σημαντικό κόστος. Ας ελπίσουμε την επόμενη χρονιά να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και άλλων σχολείων για να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να ανακαλύψουν την κλίση τους.
Γ.Τ.


 
Τα δέοντα
 Στη Δράμα αμφότεροι δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης δέχθηκαν στα γραφεία τους τους διαδόχους τους, προκειμένου να τους συγχαρούν και να τους ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα, που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Για τον κ. Ξανθόπουλο αντιπεριφερειάρχη Δράμας που επιστρέφει στη δουλειά του μετά τη θητεία του η συνάντηση δεν είχε ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, μιας και ήδη τα έχει «σπάσει» με τον Α. Γιαννακίδη, ωστόσο για τον Κ. Χαρακίδη δήμαρχο Δράμας, ο οποίος πλειοψήφησε την πρώτη Κυριακή, αλλά έχασε την τελική μάχη, η κίνηση έχει την ιδιαίτερη σημασία της και αποτυπώνει ένα (σπάνιο) είδος πολιτικού πολιτισμού.
Στην Ξάνθη, απ΄ ό,τι φαίνεται ακόμη… ξεκουράζονται και δεν είχαμε ιδιαίτερη κινητικότητα. Βέβαια σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι στους δήμους του νομού και στην αντιπεριφέρεια δεν έχουμε γραφείο Τύπου ούτε για δείγμα! Ας ελπίσουμε οι νέες δημοτικές αρχές να έχουν κατανοήσει τη σημασία λειτουργίας γραφείου επικοινωνίας, προκειμένου να δημιουργήσουν αμεσότερη σχέση με τους πολίτες και να τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τις θέσεις τους.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …