Σχόλια 05/05/14

0
Φορολογικές Δηλώσεις: Ο καλός ο Λογιστής το … υπογλώσσιο προσφέρει δώρο!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Εν αναμονή
 Δύσκολες ώρες ομολογουμένως γεμάτες αγωνία και αναμονή να χτυπήσει το τηλέφωνο για να αναγγελθεί το ευχάριστο νέο. Υπουργοποίηση!
Έτσι, είναι, σε τέτοια κατάσταση, πολλοί παλιοί και νέοι βουλευτές, υπουργοί παλιοί και εν αναμονή να υπουργοποιηθούν. Όλοι σε αγωνία εάν θα κληθούν να υπηρετήσουν τη χώρα και το έθνος (λέμε τώρα…)
Τους κατανοούμε εμείς οι απλοί θνητοί. Διότι μια υπουργοποίηση σημαίνει μεγαλεία, τίτλους, προσφωνήσεις και εν γένει αξίωμα με κύρος.
Γι’ αυτό η αγωνία και η προσμονή.
«Ε»


 
Νέα αποχώρηση
 Κόμμα των αποχαιρετισμών έγινε πλέον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Φεύγουν τοπικά στελέχη αλλά και βουλευτές σε απρόβλεπτους ρυθμούς. Προχθές αποχώρησε εδώ ο Μπάμπης Ευστρατίου και χθες την «έκανε» η βουλευτής Ρόδου κυρία Μίκα Ιατρίδη.
Συνολικά 7 βουλευτές άνοιξαν πανιά για αλλού και πίσω έμειναν 13, μέχρι στιγμής πιστοί στον αρχηγό Πάνο Καμμένο.
Το μεγάλο ερώτημα και αγωνία του προέδρου είναι το ποιος θα έχει σειρά στο να κουνήσει το μαντήλι και να φεύγει για αλλού…
« Ε»


 
 Αλλαγές στη Γεωργία
 Αλλάζουν – καιρός ήταν – τα δεδομένα και στον αγροτικό τομέα στη χώρα μας. Κι αυτό, διότι από το 2015 θα εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα διαρκέσει μέχρι το 2020.
Έτσι, πολύ εύστοχα έχει λεχθεί, πως ο αγρότης του καναπέ πάει τελειώνει. Βέβαια οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 16 Ιουνίου, όμως η φιλοσοφία είναι δεδομένη.
Οι αγρότες θα είναι ενεργοί, όχι του πριμ μόνο και θα ασκούν όντως γεωργική δραστηριότητα βάση κάποιων νέων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων.
Κάποιοι ως εκ τούτου από τη ρύθμιση που θα γίνει θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Θα κερδίσουν οι νέοι αγρότες μέχρι 40 ετών κι αυτοί που θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα χάσουν οι μεγάλοι στην ηλικία και οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν υπόψιν τους τη φροντίδα για το περιβάλλον κ.α.
«Ε»


 
Περί διορισμών
 Σίγουρα θα υπάρχει προβληματισμός και παρασκήνιο στη δημοτική παράταξη του Μπάμπη Δημαρχόπουλου. Και εννοούμε βέβαια για τα άτομα που θα προταθούν για να αναλάβουν τις διάφορες θέσεις και αξιώματα.
Κι αυτό διότι η σωστή επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού, είναι το Α και το Ω για να πάει μια δουλειά, μια υπόθεση σωστά.
Ως εκ τούτου μεγάλη βάσανος και σωστή ανάλυση των δεδομένων. Για να μην παρουσιαστούν φαινόμενα του παρελθόντος για άτομα που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο που τους ανατίθετο.
« Ε»


 
Ρήξη στον Πολιτισμό
 Και μια ο λόγος για τα άτομα που θα κληθούν από το νέο δήμαρχο ν’ αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις, ιδιαίτερη προσοχή, χρειάζεται ο τομέας του Πολιτισμού. Υπάρχουν άνθρωποι, ας επιλεγεί ο καλύτερος. Όχι επιλογή για να θεωρηθεί έτσι τυπική ευθύνη και να κλείσει με όποιον να’ ναι.
Πέρα βέβαια από την εδρασμένη μας άποψη ότι θα πρέπει ο δήμος Ξάνθης ν’ αποκτήσει έναν Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Αυτόν που θα έχει συνολικά την ευθύνη των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ξάνθης. Κι επειδή ακριβώς είναι και πολλές και δύσκολες, γι’ αυτό προτείναμε την αλλαγή και τον ορισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.
-Μιλάμε ότι χρειάζονται ρήξεις. Ιδού πεδίον λαμπρό!
«Ε»


 
100.000 λαθρομετανάστες θα γυρίσουν πίσω!
 Περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες επαναπροωθούνται στις χώρες τους, τα σύνορα θωρακίζονται με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και μια ακόμη σειρά νέων μέτρων συνθέτουν το πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης στη χώρας μας.
Όλα τα παραπάνω ανέφερε σε εκδήλωση των Ρόταρυ Αθηνών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή κατά μήκος ενός μεγάλου τμήματος των συνόρων στην περιοχή του Εβρου με την Τουρκία έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης τα οποία αποτυπώνουν οπτικά κάθε κίνηση. Ενώ μέχρι τα τέλη του 2016 με ανάλογα συστήματα θα έχει θωρακιστεί όλη η συνοριογραμμή του Εβρου, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι των συνόρων μας στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» αλλά και η τοποθέτηση 2.500 συνοριοφυλάκων στις ακριτικές περιοχές συνέβαλλαν στην ανακοπή των αθρόων προσελεύσεων των λαθρομεταναστών.


 
Κάλιο αργά παρά ποτέ!
 Μια εντυπωσιακή και αιφνιδιαστική συγγνώμη απηύθυνε στους μαθητές που εξετάστηκαν χθες στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων», αλλά και στους γονείς τους ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς, για το βιβλίο που συνέγραψε πριν από χρόνια.
Λίγες ώρες πριν την εξέταση, ο ευσυνείδητος καθηγητής, έχοντας την πεποίθηση ότι το βιβλίο είναι ακατάλληλο για να αποτελέσει κριτήριο εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή προέβη στην εξής ανάρτηση:
 «Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ, βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το1998. Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου. Τα λάθη που έκανα είναι: 1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες, 2ο δεν δημοσιοποίησα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν, 3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet . Όλα αυτά δεν με απαλλάσσουν από την ευθύνη μου. Ζητώ ξανά συγγνώμη και σας εύχομαι να ζήσετε παιδιά όπως θέλετε και καλύτερα».
Πριν βιαστούμε να το χαρακτηρίσουμε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ας αναλογιστούμε ότι, δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα μόνο έτσι ακούγονται κάποιες θέσεις και ας ελπίσουμε η επόμενη σχολική χρονιά να μην γεμίσει τους μαθητές με απαρχαιωμένες γνώσεις σε ένα τομέα που συνεχώς εξελίσσεται.
Γ.Τ.


 
Η Ελιά «τρέφει» τα κλαδιά της!
 Γεύμα θα παραθέσει ο επικεφαλής της Ελιάς στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κινήματος, αύριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι υποψήφιοι της 25ης Μαΐου θα παρακολουθήσουν μια ομιλία και στην συνέχεια θα γευματίσουν με τον επικεφαλής του συνδυασμού, συζητώντας για τα επόμενα βήματα. Ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο Ξανθιώτης υποψήφιος Άλκης Κίσσας.
Γ.Τ.


 
 «Πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό
 Επειδή δεν το φωνάξαμε δεν σημαίνει ότι δεν το παρατηρήσαμε ή δεν το αξιολογήσαμε…Άλλωστε βγάζει μάτι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της αυτοδιοίκησης αλλά και στις ευρωεκλογές στο νομό μας. Το πρώτο κόμμα στο νομό στις εκλογές του 2012 δεν κεφαλαιοποίησε την δύναμή του στην αυτοδιοίκηση γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία του να εκφραστεί αυτοδιοικητικά και να έχει διεισδυτικότητα στην τοπική κοινωνία. Στο δήμο Ξάνθης ο κ. Ανταμπούφης εξέλεξε μόνο τον εαυτό του ομοίως και στο δήμο Αβδήρων ο κ. Καλιαμπάκας ενώ στην περιφέρεια ο κ. Μορφίδης δεν κατάφερε να περάσει στο β’ γύρο παρά την δυναμική που κάποιοι πίστευαν ότι είχε. Οι ευρωεκλογές είναι άλλη ιστορία και είναι διαφορετική ανάλυση καθώς εκεί υπεισέρχεται ο παράγοντας DEB ή ΚΙΕΦ (ελληνιστί) που εκτόπισε τον ΣΥΡΙΖΑ σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Όλα αυτά καλό είναι να τα αναλύσουν στην Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και να μην βγάζουν μόνο πύρινες ανακοινώσεις κατά αθηναϊκών δημοσιευμάτων. Οι επιδόσεις τους ήταν ισχνότατες!
Μ.Ξ.


 
Χωρίς καμιά λογική…
 Ακούω διάφορα που λέγονται για τον ρόλο του Χατζηευαγγέλου στις εκλογές στον Τόπειρο. Ότι δήθεν έκανε συμφωνία με τον …Μίχογλου να τον στηρίξει με αντάλλαγμα – λέει – να μη βγει ο Στέλιος Μωραϊτης, όπερ και εγένετο! Αυτό όμως θεωρώ ότι είναι προϊόν πολύ νοσηρών εγκεφάλων καθώς δεν στέκει λογικά. Γιατί: α) Αν ο Χατζηευαγγέλου δεν στήριζε Καραλευθερη ανοιχτά δεν θα εκλέγονταν σχεδόν όλοι οι δικοί του σύμβουλοι με τον συνδυασμό της β) Πώς είναι δυνατόν να κάνει ο Χατζηευαγγέλου συμφωνίες με τον Θωμά Μίχογλου που είναι η αιτία, μετά το δικαστικό «κυνηγητό» που του έκανε, της καθαίρεσής του από το δημαρχιακό θώκο και του τέλους της πολιτικής του καριέρας; Και μόνο από αξιοπρέπεια και φιλότιμο να το δει κανείς δεν στέκει. Και να υποθέσουμε ότι ο Χατζηευαγγέλου δεν ήθελε να εκλεγεί ο Μωραΐτης, ο Μίχογλου όμως γιατί να μην θέλει; Μάλλον κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους διακινώντας τέτοιες συνωμοσιολογίες που δεν αντέχουν σε καμιά λογική εξήγηση…
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…