Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 20 εποχικές προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 20 εποχικές προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

0

Αφορά τις 12 θέσεις στην Καθαριότητα και τις 8 για το καθαρισμό των περιαστικών δασών

 
 
Για δύο μήνες θα εργαστούν τα 20 άτομα που θα προσληφθούν στο δήμο Ξάνθης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Η προθεσμία λήγει σήμερα 11 Ιουνίου. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 29/05/2014.
 
12 στην Υπηρεσία Καθαριότητας
Οι θέσεις αφορούν τις εξής ειδικότητες ΔΕ Οδηγών 2 άτομα και ΥΕ Εργατών 12 άτομα.
 
8 για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών και κενών κοινοχρήστων οικοπέδων
Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες: 1 ΔΕ Οδηγών και 7 ΥΕ Εργατών.
 

Αναμένεται (ακόμη) η προκήρυξη για τις 9 προσλήψεις για τη Κατασκήνωση Αβδήρων

 

Στις 29 Ιουνίου ξεκινά η α’ κατασκηνωτική περίοδος και ακόμη δεν έχει προσληφθεί το προσωπικό

 
Έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ αλλά δεν έχει υπογραφεί από τον υπουργό
 
Στις 29 Ιουνίου ξεκινά η πρώτη Κατασκηνωτική περίοδος στη Κατασκήνωση Αβδήρων και ακόμη δεν έχει …βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού. Όπως πληροφορηθήκαμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης η διαδικασία έχει καθυστερήσει λόγω εκλογών και ενώ έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον υπουργό, ούτε έχει εγκριθεί η πίστωση. Αν συνυπολογιστεί και η αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας …Κύριος οίδε αν θα προλάβουν τη σαιζόν! Να σημειώσουμε ότι από την Πρωτοβάθμια κατατε΄θηκε έιατημα για 9 θέσεις αλλά δεν είναι γνωστό αν έχουν εγκριθεί και οι 9 θέσεις.
Οι θέσεις αφορούν εργάτες, μαγείρους , βοηθούς μαγείρων κ.λ.π. Το «Ε» – εργασία θα δημοσιεύσει την προκήρυξη όταν αυτή εκδοθεί.
 

Λήγει στις 17 Ιουνίου η προθεσμία για τις 4 θέσεις στο Τελωνείο Ξάνθης

 

Ηλεκτρονικά η υποβολή. Τα δικαιολογητικά με ταχυδρομείο

 
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων άρχισε από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και λήγει στις 17 Ιουνίου. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι έίναι να εγγραφούν ως μέλη, να ταυτοποιηθούν δηλαδή, στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ και να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης για να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να κάνουν όσοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι (ταυτοποιημένοι) και έχουν τα τυπικά προσόντα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Αναλυτικά οι θέσεις στην Ξάνθη:
 
ΞΑΝΘΗ

ΠΕ (Νομικής)

1

ΠΕ (Οικονομικών)

1

ΤΕ

1

ΔΕ

1

 
 
 
 

Έρχονται μέσα στον Ιούλιο 4 νέα προγράμματα απασχόλησης για 35.500 ανέργους

 

Από τον ΟΑΕΔ

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθούν τον Ιούλιο τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.
 
Τι αφορά το κάθε πρόγραμμα
Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών. Προβλέπεται συγκεκριμένα επιδότηση με 18 ευρώ την ημέρα και κατ’ ανώτατο 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι για τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ για κάθε θέση ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.
Το τρίτο πρόγραμμα θα προσφέρει ευκαιρίες για 10.000 ανέργους. Θ’ αρχίσει να τρέχει τους επόμενους μήνες. Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, θα καταβάλλεται επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου ηλικίας κάτω των 25 ετών και επιδότηση 18 ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσληψη ανέργου ηλικίας άνω των 25 ετών.
Το τέταρτο πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ αφορά επαγγελματική κατάρτιση ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων πρόκειται να δημιουργηθούν αμέσως νέες θέσεις εργασίας. Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό θα είναι 12.500 άνεργοι και η επιχορήγηση που θα δίνει ο Οργανισμός θα είναι ανά ημέρα και αντίστοιχη της κάθε δράσης.
 
 

Μέχρι 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις 400 αστυφυλάκων

Μέχρι τις 14 Ιουλίου 2014 θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις υπηρεσίες τους οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την προαγωγή 400 αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων, για την κάλυψη ισάριθμων υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων, έτους 2014.
 
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στις προαγωγικές εξετάσεις, για το βαθμό του αρχιφύλακα, έχουν οι αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
– Έχουν συμπληρώσει τρία έτη πραγματικής υπηρεσίας, από την έξοδό τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014), ή
– Είναι κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου ή Σεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος [ΣΕΙ] και έχουν συμπληρώσει δύο έτη, από την έξοδό τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014), ή
– Έχουν ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ν. 3686/2008 και έχουν συμπληρώσει ένα έτος μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εξετάσεων, ήτοι οι εντασσόμενοι πριν την 29/5/2013, ή
– Προέρχονται από ειδικούς φρουρούς ή συνοριακούς φύλακες, στους οποίους απονεμήθηκε αστυνομικό αριστείο ανδραγαθίας για πράξη που τέλεσαν πριν την ένταξή τους και εντάχθηκαν στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του υπαρχιφύλακα (δεν απαιτείται χρόνος υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 του ν. 3686/2008).
– Δεν υπερβαίνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων, (31/12/2014), δηλαδή, έχουν γεννηθεί από 1-1-1970 και μεταγενέστερα.
– Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι συγκεντρώνουν στον απαιτούμενο βαθμό τα απαιτούμενα ουσιαστικά προσόντα, που προβλέπονται στο άρθρο 45 του π.δ/τος 15/1986.
 

 

Προσλήψεις 100 ερευνητών και προκήρυξη θέσεων για 150 κατόχους διδακτορικού στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

 
Στην πρόσληψη 100 Ερευνητών και στην απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Α. Η πρόσληψη 100 ερευνητών στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα αποσκοπεί στην παροχή της αναγκαίας γνώσης και την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς αγροτικής έρευνας (γεωργία, δασοπονία, αλιεία, επιστήμη υγείας των ζώων, τεχνολογία τροφίμων).
Β. Η απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων (postdoctoral fellows) αφορά στην εκπόνηση 150 καινοτόμων προτάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν το αντικείμενο, επιστημονική και τεχνολογική μεθοδολογία, στάδια εργασίας και θα διαμορφώνονται από τους ιδίους τους υποβάλλοντες την πρόταση, κατόχους διδακτορικού τίτλου.
Οι θέσεις των 100 ερευνητών αποτυπώθηκαν ανά γνωστικό-θεματικό αντικείμενο.
BOX

α/α

Θεματικό Αντικείμενο

Αριθμός Θέσεων

 

Αλιευτική   Έρευνα

6

 

Διατροφή Ζώων

3

 

Γενετική Βελτίωση Ζώων

2

 

Κτηνιατρική Έρευνα

8

 

Μελισσοκομία

1

 

 

 

 

Γενετική Βελτίωση Φυτών με συμβατικές προσεγγίσεις

7

 

Γενετική Βελτίωση Φυτών με σύγχρονες προσεγγίσεις

6

 

Δενδροκομία

6

 

Αμπελουργία

2

 

Τεχνικές Καλλιέργειες Φυτών

2

 

Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

1

 

Συστηματική βοτανική

1

 

Βιοχημεία Φυτών

1

 

Φυτοπαθολογία

5

 

Γεωργική Εντομολογία

4

 

 

 

 

Εδαφοϋδατικοί πόροι

13

 

Γεωργική Μηχανολογία

1

 

 

 

 

Δασική   Έρευνα

15

 

 

 

 

Τεχνολογία-Ποιότητα και Υγιεινή Τροφίμων

10

 

Οινολογία

1

 

 

 

 

Αγροτική Οικονομία

5

 
 
  • Σε ότι αφορά στην προκήρυξη 150 θέσεων μεταδιδακτορικών επιστημόνων στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Σημειώνεται ότι:
1. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν όλοι οι διδάκτορες που έχουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στον αγροτικό τομέα (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, δασοπονία) και επιθυμούν να υλοποιήσουν αυτή τους την ιδέα προς όφελος του ΥπΑΑΤ, του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής οικονομίας γενικότερα.
2. Λόγω της πολύ-επιστημονικής προσέγγισης της έρευνας, δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των επιστημονικών τομέων κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και κυρίως:
-Γεωτεχνικών σχολών (Γεωπόνοι, Γεωλόγοι, Κτηνίατροι, Ιχθυολόγοι, Δασολόγοι),
-Σχολών θετικής κατεύθυνσης (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί κ.λπ.)
-Μηχανικών (Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Τοπογράφων Μηχανικών κ.λπ.)
3. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα διαμορφώνονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και καλύπτουν όλους τους θεματικούς τομείς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 9 εκ. €, εκ των οποίων τα 5,8 εκ.αφορούν στις αμοιβές των 150 διδακτόρων/ωφελούμενων.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…