Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε δικαστική διαμάχη επιδίδονται οι επαγγελματίες της πόλης

Σε δικαστική διαμάχη επιδίδονται οι επαγγελματίες της πόλης

0
eve sinedriasimay

Ζητούν την επανασφάλιση τους από τον ΟΑΕΕ ή την διαγραφή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τα οφειλόμενα

 

Ο πρόεδρος των ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης

 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της οργάνωσης των ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που έχει συσταθεί στην Δράμα, κ Όθων Μουρμούρης, έπειτα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Ο κ. Μουρμούρης ενημέρωσε τα μέλη του ΕΒΕ και της ΟΕΒΕ Ξάνθης και τους ζήτησε να συμμετέχουν στην δικαστική διεκδίκηση της επανασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, την οποία στερούνται μέχρι στιγμής λόγω οφειλών προς το ασφαλιστικό τους ταμείο ή την διαγραφή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τα οφειλόμενα.
Τα μέλη κατά την εισήγηση κάνανε φανερό τον δισταγμό τους, ο οποίος ελαττώθηκε μετά την έγκριση της από την νομική σύμβουλος του ΕΒΕΞ, κα Πόπη Συμεωνίδου. Έτσι, έπειτα από πρόταση της κας Χρυσούλας Γρηγορίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τα προεδρία των 22 σωματείων της ΟΕΒΕΞ την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.
 
Μουρμούρης: «Πρέπει να πιέσουμε τον ΟΑΕΕ δικαστικά»
Ο κ. Μουρμούρης μοίρασε στους παρευρισκόμενους ένα κείμενο επιστολής προς τον ΟΑΕΕ με το οποίο το κάθε μέλος ζητά να ενημερωθεί για τις συνολικές του οφειλές καθώς και το πόσες από αυτές αφορούν το ιατροφαρμακευτικό και πόσες το συνταξιοδοτικό.
«Επειδή είδαμε ότι το συνδικαλιστικό μας όργανο, δηλαδή η ΓΣΕΒΕΕ, δεν έκανε τίποτε, αποφασίσαμε να ενεργήσουμε μόνοι μας, ιδιαίτερα όταν διαπιστώσαμε ότι ο συνδικαλιστικός αγώνας απέναντι σε αυτή την πολιτική εξουσία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Ίσως να έχει με μία επόμενη κυβέρνηση, οπότε ουσιαστικά το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα περιμένουμε να αλλάξει η κυβέρνηση ή αν θα δράσουμε τώρα. Πολλές οργανώσεις ανασφάλιστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, μεταξύ των οποίων και αυτή της Δράμας την οποία κα εκπροσωπώ, αποφάσισαν να πιέσουμε τον ΟΑΕΕ δικαστικά τόσο μέσω ασφαλιστικών μέτρων όσο και μέσω ομαδικής αγωγής ώστε να διεκδικήσουμε είτε την επανασφράγιση του βιβλιαρίου υγείας μας είτε τον διαχωρισμό του ποσού για την ιατροφαρμακευτική μας ασφάλιση από τα συνολικά οφειλόμενα που έχει ο καθένας μας προς τον ΟΑΕΕ, ποσό που ανέρχεται στα 92€ το μήνα» σημείωσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «είναι αδικία από την μία να μας χρεώνουν για μία υπηρεσία από την οποία μας αποκλείουν, όπως επίσης αδικία είναι και το να πληρώνουμε όλοι ισοπεδωτικά τις ίδιες εισφορές, είτε είμαστε π.χ. ο Μαρινόπουλος, είτε ένα μπακάλικο σε ένα ορεινό χωριό, ένας διαχωρισμός που επίσης αποτελεί διεκδίκησή μας, έστω και πιο μακροπρόθεσμη».
 
Συμεωνίδου: «Μη φοβάστε την δικαστική οδό»
«Οι απότομες αλλαγές που έγιναν είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη είναι ιδιαίτερα θετική πλέον σε κάθε προσφυγή των πολιτών κατά της διοίκησης. Φυσικά και η απόφαση για την συμμετοχή στην αγωγή αφορά το κάθε μέλος χωριστά. Πρέπει όμως να σημειώσω ότι μία τέτοια αγωγή αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο του ΟΑΕΕ σε βάρος των ασφαλισμένων. Επίσης το ΕΒΕ μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να πρωτοστατήσει σε μία τέτοια κίνηση λόγω του κωλύματος που έχει σαν ΝΠΔΔ να στραφεί ευθέως κατά της διοίκησης, μπορεί όμως να βοηθήσει στην σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου που ν’αναλάβει δράση. Γενικότερα πάντως θα έλεγα να μην φοβάστε την δικαστική οδό γιατί οι δικαστές μας είναι και καταρτισμένοι και κοινωνικά ευαίσθητοι αφού ζούνε μέσα στην κοινωνία και νιώθουν την κρίση αφού αυτή πέρασε και από πάνω τους» σημείωσε η κα Συμεωνίδου προσφέροντας τις νομικές τις γνώσεις στα μέλη επί του θέματος.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…