Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ρημάζει μετά την διάλυση του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου. Δεν υπάρχει κανένας που να μεριμνά ουσιαστικά για την τύχη του

Ρημάζει μετά την διάλυση του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου. Δεν υπάρχει κανένας που να μεριμνά ουσιαστικά για την τύχη του

0
spiti fusiolatri

Η φύση «καταπίνει» το Σπίτι του Φυσιολάτρη

 

Εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζονται στο άλλοτε όμορφο καταφύγιο

 
 
Ένα όμορφο καταφύγιο στις παρυφές του δάσους λίγο πιο κάτω από το υπαίθριο δημοτικό θέατρο, ένα στολίδι για τον είσοδο στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, φιλοξενούσε για χρόνια, στο ζεστό χώρο του, τις δραστηριότητες του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου. Ένα πέτρινο διώροφο κτίριο, το οποίο περιτριγυριζόταν από όμορφα καλλωπιστικά φυτά και δέντρα. Το καλοκαίρι οι επισκέπτες του απολάμβαναν από το μπαλκόνι του μια υπέροχη θέα, την οποία συνθέτουν η πανοραμική θέα της πόλης της Ξάνθης και του κάμπου του Νομού, ενώ το χειμώνα μπορούσε κανείς να συζητήσει δίπλα στο τζάκι ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων. Εικόνες βέβαια που ανήκουν στο ένδοξο παρελθόν του κτιρίου, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να φέρει εμφανείς εικόνες φθοράς και λεηλασίας.
 
Η σημερινή εικόνα
Το άλλοτε παραμυθένιο καταφύγιο δεν θυμίζει σε τίποτα την ειδυλλιακή εικόνα που παρουσίαζε κατά το παρελθόν, όταν βρισκόταν υπό την φροντίδα του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου, ο οποίος το νοίκιαζε από την Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης. Ο επισκέπτης, σήμερα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με εικόνες εγκατάλειψης και βανδαλισμού. Σπασμένα παράθυρα, βγαλμένες πόρτες, σηκωμένοι και σκισμένοι μουσαμάδες, μουχλιασμένες φλοκάτες και κλαδιά που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν μέσα, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής.
 
Πλήρη αδιαφορία για το κτίριο
Είναι φανερό λοιπόν, πως το εν λόγω κτίριο, όπως και τόσα άλλα που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, μένει αναξιοποίητο, με την φθορά του χρόνου να αφήνει αδυσώπητα τα σημάδια της. Σε επικοινωνία του «Ε» με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερωθήκαμε ότι η τύχη του κτιρίου βρίσκεται στα χέρια της Κτηματικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Οικονομικών, και το πιο πιθανό είναι πως ο φάκελος του βρίσκεται καταχωνιασμένος σε κάποιο συρτάρι.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…