Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παράταση σε ιδιώτες γιατρούς από ΕΟΠΠΥ

Παράταση σε ιδιώτες γιατρούς από ΕΟΠΠΥ

0
eopyy giatros

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους οι ενδιαφερόμενοι γιατροί των πρώην Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ

 

Τ. Καραδέδος: «Ελπίζουμε η Ευρώπη να κάνει σωστή ανάγνωση των αποτελεσμάτων και να προβεί σε άρση της απόφασης για λιτότητα»

 
 
 
Μια δεύτερη ευκαιρία στους γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του Οργανισμού και πρώην ΙΚΑ δίνει ο ΕΟΠΥΥ ώστε αν επιθυμούν να συνάψουν εξάμηνη σύμβαση με τον Οργανισμό.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν συμπληρωθεί πανελλαδικά δεν ικανοποιεί τον Οργανισμό και έτσι έχει δοθεί παράταση στους γιατρούς μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
Από την άλλη πλευρά, στην πόλη μας έχει σημειωθεί αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς οι γιατροί προσδοκούν να εξασφαλίσουν κάποια έσοδα αλλά και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η οποία υπολειτουργεί.
 
Έσοδα έως 2.000 για τους γιατρούς που θα συμβληθούν
Όσοι γιατροί συμβληθούν θα μπορούν να δέχονται 200 επισκέψεις μηνιαίως από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και θα λαμβάνουν 10 ευρώ ανά επίσκεψη από τον Οργανισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς μέχρι την Παρασκευή.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι η δήλωση για εξάμηνη σύμβαση αφορά τους 3.000 ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, καθώς και αυτοί των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους 31/12/ 2013, οι γιατροί της Κεφαλονιάς αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.
 
Τ. Καραδέδος: «Η λύση αυτή είναι προσωρινή»
Για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην πόλη μας αλλά και για την προσωρινή λύση των εξάμηνων συμβάσεων που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ μίλησε στο «Ε» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Τάσος Καραδέδος.
«Υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά τον συναδέλφων να ενταχθούν καθώς προσδοκούν να αποκτήσουν ένα οικονομικό έσοδο, αλλά και να προσφέρουν στους πολίτες μια πιο άμεση πρόσβαση στην περίθαλψη. Βέβαια, τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα την στιγμή που βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση, κατά την οποία η κατάσταση στο Υπουργείο είναι ασαφής και ασταθής» ανέφερε ο κ. Καραδέδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε «η κατάσταση σήμερα είναι ένα χάλι. Στο ΠΕΔΥ λειτουργεί με 3 γιατρούς και 20-30 νοσοκόμους και υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αργόσχολοι, καθώς δεν μπορούν να κάνουν αυτά για τα οποία βρίσκονται εκεί. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτοβάθμια περίθαλψη αν δεν γίνει ανασυγκρότηση στον τομέα της Υγείας, η οποία θα αφορά κυρίως την κάλυψη των νοσοκομείων από τα ταμεία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτοβάθμια περίθαλψη όταν οι συμπολίτες μας βάζουν το χέρι στην τσέπη και για γιατρούς και για φάρμακα».
Κλείνοντας, ο κ. Καραδέδος χαρακτήρισε την λύση των εξάμηνων συμβάσεων προσωρινή και τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να διαβάσει σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών και να αποσύρει την απόφαση λιτότητας. «Οι συμβάσεις αυτές δεν αποτελούν λύση. Είναι μέρος προεκλογικών αποφάσεων. Ελπίζουμε η Ευρώπη να κάνει σωστή ανάγνωση των αποτελεσμάτων και να προβεί σε άρση της απόφασης για λιτότητα και να δοθούν χρήματα στις κοινωνικές παροχές, στις οποίες εντάσσεται και η Υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος τονίζοντας πως η κατάσταση που επικρατεί είναι τριτοκοσμική.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …