Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με προσωπικό ασφαλείας χθες το Νοσοκομείο Ξάνθης

Με προσωπικό ασφαλείας χθες το Νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomeio-diamartyria

Απεργία πραγματοποίησαν χθες οι υπάλληλοι του Νοσοκομείο ενώ σε στάση εργασίας προχώρησαν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ

 

“Κόκκινο πανί” για την ΠΟΕΔΗΝ η διαδικασία της αξιολόγησης

 
 
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χθες τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Οι εκπρόσωποι του χώρου, συγκεντρώθηκαν χθες στις 12 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και απέκλεισαν την οδό Αριστοτέλους, ενώ στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποίησαν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν το επόμενο βήμα τους.
 
Εριφύλη Παπαδοπούλου: «Σε όλο αυτό αντιδρούμε και λέμε ένα δυνατό όχι»
«Είναι η απάντηση μας και η αντίδραση μας στον κατάπτυστο νόμο 4250 που αφορά την «αξιολόγηση- ποσόστωση» που έχει ως στόχο την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, την νέα δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Το αποτέλεσμα θα είναι ο εκτοπισμός τους και οι ανθρωποφαγία μεταξύ των υπαλλήλων. Σε όλο αυτό αντιδρούμε και λέμε ένα δυνατό όχι. Συλλέγουμε υπογραφές και με τις οδηγίες της ομοσπονδίας μας που συνάδουν με αυτές της ΑΔΕΔΥ προχωρούμε ένα-ένα τα επόμενα βήματα» αναφέρει στο «Ε» η Πρόεδρος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Εριφύλη Παπαδοπούλου.
 
Στάση εργασίας και από τον ΟΑΕΔ
Στάση εργασίας από τις 12:30 μετά το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, με μικρή συμμετοχή των υπαλλήλων της πόλης μας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, έως σήμερα, «κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους στη διαδικασία της κινητικότητας δεν έχει υλοποιηθεί, φέρνοντάς τους πλέον άμεσα αντιμέτωπους με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…