Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πέταξε» στην Δράμα η επένδυση με το χαβιάρι!

«Πέταξε» στην Δράμα η επένδυση με το χαβιάρι!

0
oxirigxos

Το 2008 θα γινόταν από την επιχείρηση «ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΣ ΑΕ» Μονάδα εκτροφής Οξύρρυγχου και παραγωγής αυγοτάραχου στην Πεζούλα

 

Είχαν αγοράσει και οικόπεδο όμως δεν έγινε! Την πήρε η Δράμα και τον Μάρτιο του 2015 θα βγει η πρώτη παραγωγή!

 
 
Ήταν Νοέμβριος του 2008 όταν το «Ε» σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι μια νέα επένδυση που ανοίγει μεγάλες προοπτικές στην περιοχή μας πρόκειται να γίνει στην Πεζούλα Ξάνθης και συγκεκριμένα από την επιχείρηση «ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΣ ΑΕ» η οποία δραστηριοποιείται στη Ρωσία και έχει εκπρόσωπο στην Ελλάδα τον ομογενή από τη Γεωργία κ. Χρήστο Σελβίδη. Η επένδυση αφορούσε στην εγκαθίδρυση στην Πεζούλα Ξάνθης Μονάδα εκτροφής Οξύρρυγχου και παραγωγής αυγοτάραχου. Ο κ. Σελβίδης ο οποίος είχε μιλήσει στο «Ε» ανέφερε ότι είχε αγοραστεί οικόπεδο 80 στρεμμάτων στην περιοχή 2 χιλ. βορειοδυτικά της Πεζούλας όπου υπήρχε γεώτρηση και ήδη έχει εκδοθεί και η ανανέωση της άδειας λειτουργίας της. Είχε όμως επισημάνει ότι «Εδώ στην Ελλάδα 1 χρόνο τώρα τραβιόμαστε με χαρτιά…», αναδεικνύοντας την ελληνική γραφειοκρατία σ’ όλο της το μεγαλείο! Όπως επισημάνθηκε απέμενε η έγκριση επί της μελέτης περιβαλλοντικών όρων από το τότε νομαρχιακό συμβούλιο η έκδοση της άδειας λειτουργίας.
Έκτοτε δεν ακούσαμε τίποτε γι αυτή τη επένδυση που – όπως κι αυτή του Αιγύπτιου επιχειρηματία ή του περιβόητου Αλέκου Ξανθούλη μετέπειτα – έμειναν μόνο στα λόγια!!!
 
Στη Δράμα η επένδυση με το χαβιάρι που …έδιωξε η Ξάνθη!
Όμως ένα δημοσίευμα στον Τύπο της Δράμας μας τη θύμισε και ανακαλύψαμε μετ’ εκπλήξεως ότι η επένδυση έγινε εκεί και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι της Δράμας από τον ίδια εταιρεία. Ό,τι έδιωξε δηλαδή η Ξάνθη το πήρε η Δράμα και μάλιστα λειτουργεί και επιπλέον, όπως δηλώνει ο κ. Σελβίδης στο τοπικό Τύπο: «Τον Μάρτιο του 2015 θα έχουμε την πρώτη εμπορεύσιμη παραγωγή μαύρου χαβιαριού. Ένα προϊόν περιζήτητο σε όλο τον κόσμο, που παράγεται πλέον μόνο σε ιχθυοτροφεία, καθώς το είδος αυτό προστατεύεται από διεθνή συνθήκη (CITES). Το περιβάλλον στο Κεφαλάρι, με τα τρεχούμενα καθαρά νερά, είναι ιδανικό για τη συγκεκριμένη υδατοκαλλιέργεια». Επίσης προσθέτει ο κ. Σελβίδης: «Εκτιμούμε ότι από του χρόνου θα παράγουμε, ετησίως, περί τον ενάμισι τόνο χαβιάρι. Σήμερα και ως τότε, εμπορευόμαστε το φρέσκο αρσενικό οξύρρυγχο, ένα ψάρι που στην Ελλάδα δεν είχαν συνηθίσει να το καταναλώνουν. Ωστόσο, υπάρχει ζήτηση, αν σκεφθεί κανείς ότι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έχουν έρθει περίπου 800.000 ομογενείς. Έτσι, τα ψάρια διατίθενται στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν πλέον μάθει και οι ντόπιοι να το εκτιμούν, οπότε πουλιέται στη Δράμα αλλά και σε όλη τη Θράκη»!
Με τις υγείες μας!!!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros,gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …