Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λιμνίο: Το νέο… «στολίδι» της Ξάνθης

Λιμνίο: Το νέο… «στολίδι» της Ξάνθης

0
podilatodromos

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες της ανάπλασης του νέου πάρκου της πόλης μας

 

Ποδηλατόδρομος, ειδικός χώρος για ζώα και… παιχνίδια είναι κάποια από τα έργα που θα δώσουν νέα ομορφιά στην περιοχή

  podilato
 
Ένας νέος και ευχάριστος προορισμός για τους πολίτες της Ξάνθης «γεννάται» στην περιοχή του Λιμνίου, καθώς οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου πάρκου βρίσκονται επί… ποδός και σε λίγους μήνες οι κάτοικοι της πόλης μας – και όχι μόνο – θα έχουν την ευκαιρία για όμορφες και… ξέγνοιαστες επισκέψεις.
Η ανάπλαση του πάρκου του Λιμνίου, έργο του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, θα εκτείνεται από το Πολυτεχνείο (γέφυρα επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας) μέχρι και το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. (γέφυρα της οδού Έβρου) και θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης σε όλο το μήκος του περιβάλλοντα χώρου που θα διατρέχει όλο το μέρος, διαθέτοντας και ειδικές αναστροφές για να σταματάνε μέσα οι ποδηλάτες, ενώ θα υπάρχουν καθίσματα και παγκάκια για… ξεκούραση για τους ίδιους αλλά και για τους επισκέπτες του πάρκου. Επίσης, θα υπάρχει ειδικός περιφραγμένος χώρος για τους ζωόφιλους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα τη μέρα τους… παρέα με το κατοικίδιό τους. Η γέφυρα που ενώνει το χώρο του Λιμνίου με την περιοχή της Αύρας θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αναβάθμιση στη λίμνη που υπάρχει στο πάρκο την οποία θα πλαισιώνουν και φυτά διαφόρων ειδών, τα οποία θα προστεθούν με σκοπό την καλύτερη οπτική αλλά και αισθητική ομορφιά της περιοχής.
Όλα τα παραπάνω θα τα ενώνει ένα νέο δίκτυο πεζοδρόμων, ενώ το μέρος όπου υπάρχει ο μύλος θα… λάμψει, καθώς θα προστεθεί καινούργιο σύστημα φωτισμού, το οποίο θα εκτείνεται σε όλο το μήκος της ανάπλασης, δημιουργώντας την περιοχή σε χώρο αναψυχής για τους επισκέπτες της και τις βραδινές ώρες.
Επίσης, θα δημιουργηθούν 3 θεματικά πάρκα, όπου στο πρώτο θα υπάρχουν φυτά 4 εποχών, στο δεύτερο αρωματικά φυτά με διάφορα είδη βοτάνων απ’ όλη τη χώρα, ενώ στο τρίτο θα υπάρχουν ανεμόμετρα και παιχνίδια εξωτερικού χώρου με βάση τις ανθρώπινες αισθήσεις και τα στοιχεία της φύσης. Τέλος, θα υπάρχει και περίπτερο πληροφόρησης του Δήμου Ξάνθης ώστε να εξυπηρετεί με χρήσιμες πληροφορίες τους επισκέπτες της περιοχής.
 
«Στόχος η δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου αναψυχής»
Όπως μας ενημέρωσε ο αρχιτέκτονας του έργου, κ. Κυριάκος Στεφανόπουλος οι εργασίες έχουν αρχίσει από το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους (2013) και αναμένονται να ολοκληρωθούν μετά το πέρας του φετινού καλοκαιριού, ενώ όπως τόνισε στο «Ε» ο αρχιτέκτων της Τεχνικής Υπηρεσίας Ξάνθης, στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου αναψυχής, ο οποίος θα προσθέσει ομορφιά στην περιοχή και θα είναι ευχάριστος προορισμός για τους επισκέπτες του.
Κ.Σ.: «Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2013 και θεωρώ ότι θα ολοκληρωθούν μετά το φετινό καλοκαίρι. Αρχικά το έργο είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί φέτος την Άνοιξη, αλλά σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη των γεωπόνων του Δήμου η εποχή κάποιων φυτών που θέλουμε να φυτέψουμε …αρχίζει μετά την περίοδο του καλοκαιριού, όποτε ευελπιστούμε ότι μέχρι Αύγουστο-Σεπτέμβριο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Θα ζητήσουμε παράταση για τις εργασίες, καθώς όπως ανέφερε, ο αρχικός προγραμματισμός της ολοκλήρωσης του έργου ήταν για πριν την έναρξη των καλοκαιρινών μηνών, ενώ θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι ο χώρος αποτελεί εργοτάξιο και δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση για κάποιον που θέλει να τον επισκεφθεί. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στη δημιουργία ενός οργανωμένου και πολλαπλών χρήσεων χώρου αναψυχής, ο οποίος θα προσθέσει άλλο «χρώμα» στην περιοχή της πόλης».
 
Χρήστος Πολυμενίδης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …