Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αναγέννηση» της προοπτικής για νίκη Παυλίδη

«Αναγέννηση» της προοπτικής για νίκη Παυλίδη

0
pavlidis parousiasi2

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του συνδυασμού του στην Ξάνθη. Θερμά λόγια στήριξης από Κοντό, Στυλιανίδη. Δήλωσαν βέβαιοι για την νίκη

 

«Επίθεση Παυλίδη κατά Γιαννακίδη. Του επέρριψε ευθύνες για την «κατρακύλα στην περιφέρεια μας», όπως είπε χαρακτηριστικά

   pavlidis parousiasi1
 
Η μεγάλη κοσμοσυρροή σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία των πολιτικών στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης – τέως και νυν – η εμφανής παρουσία της μειονότητας αλλά και ο «αέρας» αισιοδοξίας να …πνέει σε κάθε σύνθημα, σε κάθε χαιρετισμό και να παρουσιάζεται ως πεποίθηση για ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα που θα φέρει την Αναγέννηση στην περιφέρεια ΑΜΘ, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής εκδήλωσης –παρουσίασης του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση», Γιώργου Παυλίδη.
 
Κοσμοσυρροή με έντονο παλμό η πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Παυλίδη
Η αίθουσα του ξενοδοχείου Ελισσώ αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο – σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούσε τα 800 άτομα – που συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαΐου και παρότι επιστρατεύτηκαν επιπλέον καρέκλες που τοποθετήθηκαν στο μπαλκόνι και πάλι υπήρχαν όρθιοι μέσα και έξω από την αίθουσα. Η είσοδος του Γιώργου Παυλίδη στην αίθουσα όπως επίσης και η ομιλία του κατά την οποία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός επιδοκιμάστηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενδεικτικά του παλμού της συγκέντρωσης ενώ ιδιαιτέρως θερμοί ήταν οι χαιρετισμοί τόσο του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη όσο και του αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Γιώργου Καλαντζή που διαβάστηκαν στην αρχή της εκδήλωσης. Το εγκώμιο του κ. Παυλίδη έπλεξε επίσης ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του ως Νομάρχης, χαρακτηρίζοντάς τον «οραματιστή και αποτελεσματικό» ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης τον χαρακτήρισε ικανότατο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει την περιφέρεια από το τέλμα που έχει περιέλθει από την διοίκηση Γιαννακίδη.
 
Μύδροι Ζαγναφέρη κατά Γιαννακιδη
Δριμεία κριτική άσκησε στον περιφερειάρχη ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρη που πήρε στη συνέχεια το λόγο επισημαίνοντας: «η διοίκηση της Περιφέρειας στάθηκε τελείως ανίκανη να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου και ήταν τελείως απούσα όποτε χρειάστηκε να προσφέρει στην κοινωνία και τους κτηνοτρόφους μας. Στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας καθίσταται μονόδρομος η επικράτηση του συνδυασμού μας. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης αυτά τα 3,5 χρόνια βοηθήσαμε ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα των συμπολιτών μας έχοντας απέναντί μας μια εκτός χρόνου και τόπου διοίκηση».
 
Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας με εξειδίκευση για κάθε νομό
Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο Γιώργος Παυλίδης την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια κάνοντας λόγο για «κατρακύλα» και «οπισθοδρόμηση» επιρρίπτοντα όλη την ευθύνη στην νυν διοίκηση και στον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη στον οποίο καταλόγισε πλήρη αποτυχία: « Ο κ. Γιαννακίδης έχει ευθύνη για το γεγονός, ότι η πτώση στην Περιφέρειά μας τρέχει με διπλάσιο ρυθμό απ ’ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παρ’ όλο που είχε τους πόρους και τις ευκαιρίες, απέτυχε να δημιουργήσει αναχώματα στην κρίση. Απέτυχε να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Απέτυχε να στηρίξει την ανάπτυξη. Απέτυχε να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να προστατέψει τους πιο αδύναμους. .. Οι πολίτες ζουν τον εφιάλτη της ύφεσης και της ανεργίας, ανησυχούν για το αύριο και το μέλλον των παιδιών τους…Το ερώτημα που θέτουν οι πολίτες είναι καθαρό: Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα μείνουμε παγιδευμένοι στο τέλμα που ζούμε;».
Ο κ. Παυλίδης έδωσε έμφαση στον οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της μέσω στοχευμένων πολιτικών θα είναι το πρώτο μέλημά του ως περιφερειάρχη: « πρόγραμμά του: «Η περιφέρειά μας βιώνει μια κατρακύλα, αποδομείται κοινωνικά, οπισθοχωρεί βίαια στην ανάπτυξη, έγινε πρωταθλήτρια στην ανεργία και στην φτώχεια. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει κρίση. Αλλά εμείς, σ’ αυτόν τον τόπο, ζούμε πολύ αρνητικότερες καταστάσεις, ένα κατήφορο πολύ χειρότερο από την κρίση που ζει η άλλη Ελλάδα! Και όλα αυτά έχουν όνομα.
Ως νέα διοίκηση, από 1ης Σεπτεμβρίου 2014, θα προχωρήσουμε με ισχυρές τοπικές πολιτικές και δυναμικά προγράμματα, που θα προσδώσουν αναπτυξιακή και οικονομική ταχύτητα σε όλη την περιφέρεια. Βλέποντας την πρωτοφανή οικονομική πτώση που πλήττει την περιφέρεια, την φτώχεια και την υψηλή ανεργία, την υψηλότερη στην Χώρα, συντάξαμε διακριτό τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ με εξειδίκευση για κάθε νομό. Έτσι θα διαχειριστούμε σωστά το σύνολο των πόρων για τα επόμενα χρόνια. Θα αξιοποιήσουμε τα αυξημένα κονδύλια, αλλά και τον ενισχυμένο στρατηγικό ρόλο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Αυτό βλέπει την ταυτότητά μας, αρμόζει στο αναπτυξιακό μας ανάγλυφο, στις δυνατότητες μας και δεν χάνεται σε αντιγραμμένους κοινότυπους στόχους άλλων περιοχών, που δεν μας ταιριάζουν, που είναι ξένοι για μας. Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα συνυπολογισθεί και θα υπάρξει συνέργεια για το άθροισμα των χρηματοδοτικών πόρων, των εθνικών και ευρωπαϊκών που πρόκειται να κατανεμηθούν σε ΑΜΘ, του επενδυτικού νόμου και των λοιπών εθνικών δράσεων. Επανεκτιμούνται οι αναπτυξιακές προτεραιότητες, εξαλείφονται οι προγραμματικές αλληλεπικαλύψεις, τα έργα θα έχουν το μέτρο και τα μεγέθη που ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς υπερβολές και σπατάλες. Η πρότασή μας είναι η ρεαλιστική προσέγγιση όλων των ευκαιριών και των δυνατοτήτων της Περιφέρειας. Αυτών που πηγάζουν από την γεωγραφία μας, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό».
 
Τους ένωσε όλους ο Παυλίδης
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων της Ξάνθης ενώ λίγο μετά τον κ. Παυλίδη πλαισίωσαν και όσοι υποψήφιοι από άλλους νομούς ήταν παρόντες. Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση του Γιώργου Παυλίδη παραβρέθηκαν και κάποια «γαλάζια» παιδιά που …ξεστράτισαν όπως ο Μανώλης Φανουράκης, υποψήφιος στο συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος στο συνδυασμό του Βασίλη Τσολακίδη. Παρών επίσης ήταν και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι όπως ο Δ. Μπένης που καθόταν πλάι – πλάι με τον δήμαρχο Ξάνθης καθώς επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Παρέα με τον υποψήφιο του Γιώργου Παυλίδη Ιντζέ Μεμέτ Μπηρόλ ήταν η τέως δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη ενώ στην εκδήλωση Παυλίδη έδωσε το παρών και ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Χαράλαμπος Ευστρατίου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…