Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δ. Μπένης: «Συμμετέχω» με καινοτομία, διάλογο και νέα πρόσωπα

Δ. Μπένης: «Συμμετέχω» με καινοτομία, διάλογο και νέα πρόσωπα

0
benis parousiasi2

Παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα τους υποψήφιους του συνδυασμού του

 

Ξεχωριστή μνεία στο Μιχάλη Στυλιανίδη. Επανέφερε την πρόσκληση για κοινό τηλεοπτικό διάλογο όλων των υποψήφιων επικεφαλής συνδυασμών

   benis parousiasi1
 
Με έμφαση στην καινοτομία, το διάλογο και τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στον πολιτικό στίβο, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μπένης παρουσίασε τους υποψήφιους που «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ» σε μια αίθουσα ξενοδοχείου κατάμεστη από κόσμο, ενθουσιασμό και ελπίδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, που εμπιστεύτηκε για τέσσερα χρόνια τη θέση του αντ’ αυτού αντιδημάρχου στον επικεφαλής του συνδυασμού, καθώς και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.
 
«Παράδειγμα προς μίμηση» ο δήμος της Ξάνθης
Στη σύντομη ομιλία του ο Δημήτρης Μπένης δεν αναλώθηκε σε θέσεις, αρχές και προγράμματα, τονίζοντας ότι στους χιλιάδες συνδυασμούς των δημοτικών παρατάξεων ανά τη χώρα λίγα διαφέρουν ως προς τα λόγια. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στα πρόσωπα που καλούνται να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις και στη φιλοσοφία που πρέπει να περιβάλει τη διαχείριση του δήμου της Ξάνθης. Τόνισε ότι για το συνδυασμό «Συμμετέχω» του δήμου Ξάνθης έχει εξέχουσα θέση η καινοτομία, ωστόσο σχολίασε ότι «σε έναν Δήμο για να πρωτοτυπήσεις είναι απαραίτητη μια βασική προϋπόθεση. Θα πρέπει ο Δήμος να είναι υγιής οικονομικά και να μην τον βαραίνουν υπέρογκα δάνεια και η αγωνία των πληρωμών και των υποχρεώσεων, ώστε να μπορεί να κινηθεί με άνεση και να εφαρμόσει καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες» και πρόσθεσε: «σας διαβεβαιώνω λοιπόν, πως ο Δήμος μας παρ΄ όλες τις τεράστιες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι σήμερα ένας από τους λίγους υγιείς Δήμους της χώρας, κυριολεκτικά παράδειγμα προς μίμηση, έχοντας εκπληρώσει στο έπακρο όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στο νέο οικονομικό Αυτοδιοικητικό μοντέλο και έχοντας πετύχει πλήρως όλους τους απαιτούμενους στόχους».
Στο σημείο αυτό βέβαια ο κ. Μπένης εξήρε το έργο του κ. Στυλιανίδη, και από τα ιδιαίτερα θερμά λόγια του ιδίου σε συνδυασμό με το χαμόγελο και την ανταπόκριση του τελευταίου, καθώς και με βλέμματα που αντάλλασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εμφανής η στενή σχέση μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών, που δε φάνηκε να διαταράχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται. Ο κ. Μπένης έκανε μνεία επίσης στην πορεία του πατέρα του στο δημαρχιακό θώκο, καθώς και στην παρουσία του διαδόχου του Φίλιππου Αμοιρίδη.
 
«Ας αναζητήσουμε τα πρόσωπα που ήδη μας έχουν πείσει και όχι προσωπεία που τώρα επιχειρούν να μας ξαναπείσουν»
Όπως φάνηκε στην ομιλία του ο κ. Μπένης επικεντρώθηκε στην ανάγκη ο δήμος να εμπλουτιστεί από νέα πρόσωπα που έχουν παρουσία στην κοινωνία, αλλά δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αντιδιαστέλλοντας αυτή τη λογική με το παλιό, το δοκιμασμένο, το φθαρμένο. «Θα εμπιστευόμασταν, άραγε, ξανά, το παλιό, το τετριμμένο, το ανούσιο, το ήδη δοκιμασμένο και προφανώς αποτυχημένο; Θα επιλέγαμε, μήπως, ξανά εκείνο που ήδη προτάθηκε, δεκάδες φορές, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε», αναρωτήθηκε ο ίδιος, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους «ας κοιτάξουμε πίσω από τις προεκλογικές εξαγγελίες και ας αναζητήσουμε εκείνα τα πρόσωπα, που ήδη μας έχουν δώσει δείγματα των ικανοτήτων τους, που ήδη μας έχουν πείσει για την εργατικότητα και τις δυνατότητές τους. Ανθρώπους που εμείς οι ίδιοι, σε ανύποπτο χρόνο, τους έχουμε εμπιστευτεί ως επαγγελματίες, τους έχουμε αναγνωρίσει ως δημιουργούς, τους έχουμε θαυμάσει ως καινοτόμους, τους έχουμε ακολουθήσει ως ικανούς συνανθρώπους, συναδέλφους και συνδημότες μας. Ας αναζητήσουμε τα πρόσωπα που ήδη μας έχουν πείσει, και όχι τα προσωπεία που τώρα επιχειρούν να μας ξαναπείσουν».
Λίγο πριν παρουσιάσει και ασπαστεί έναν έναν τους υποψηφίους του ο κ. Μπένης τόνισε ότι για το συνδυασμό του είναι θεμελιώδης ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός, καθώς και η συνδιαμόρφωση μέσα από το διάλογο. Στο σημείο αυτό επανέφερε την πρόσκλησή του για έναν ελεύθερο, τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών τού Δήμου που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει απήχηση.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…