Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η συντριβή της ΔΗΜΑΡ ζητά απαντήσεις

Η συντριβή της ΔΗΜΑΡ ζητά απαντήσεις

0
garmpounis

«Φταίξαμε γιατί δεν είχαμε σαφές πολιτικό στίγμα και δεν κάναμε συμμαχίες», λέει ο Χ. Γκαρμπούνης, μέλος της Κ.Ε.

 

Ανακοίνωση Κουβέλη: «Έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου»

Ισχυρές μετεκλογικές δονήσεις προκάλεσε στη ΔΗΜΑΡ το εκλογικό αποτέλεσμα (1,20%) που χαρακτηρίζεται σαν η απόλυτη συντριβή του κόμματος και θέτει ακόμη θέμα ύπαρξής του! Έντονες είναι οι αντιδράσεις στελεχών του κόμματος που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη καθιστώντας τον ως υπεύθυνο γι αυτή την τεράστια αποτυχία την οποία αποδίδουν σε λανθασμένες πολιτικές επιλογές του εστιάζοντας την άρνησή του σε πολιτικές συμμαχιών αλλά και στο γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν οριοθέτησε ένα σαφές πολιτικό στίγμα με αποτέλεσμα να περιχαρακωθεί γύρω από το εαυτό της. Να σημειώσουμε ότι θεωρούνται θέμα ημερών η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, κάτι που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες όπως επίσης και ότι την θέτει στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
 
Πού φταίξαμε…
Σε τοπικό επίπεδο «παγωμάρα» έχει πέσει στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ακόμη δεν πιστεύουν στα μάτια τους για το δυνατό «χαστούκι» που δέχτηκε το κόμμα τους και προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια μιας τόσο βαριάς ήττας. Μια ενδοσκόπηση οδυνηρή αλλά απαραίτητη και χρήσιμη γιατί μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί η «θεραπεία». Εμφανώς απογοητευμένος και προβληματισμένος ο Χρήστος Γκαρμπούνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αποτιμώντας το αποτέλεσμα το αποδίδει σε δύο βασικές αιτίες: «Δεν καταφέραμε να περάσουμε στον κόσμο ένα σαφές πολιτικό στίγμα. Υπήρχε ασάφεια γύρω από τις πολιτικές επιλογές μας. Δεν φύγαμε από την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, αυτή ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Υπήρχαν προγραμματικές δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν. Η δεύτερη αιτία θεωρώ πως είναι η αυτοαναχωρητικότητά μας. Με την απόρριψη της πολιτικής των συμμαχιών που αποτελεί συστατικό του DNA της ΔΗΜΑΡ απομονωθήκαμε με αποτέλεσμα να περιστρεφόμαστε γύρω από το εαυτό μας Δεν προβάλλαμε σωστά τις θέσεις μας σε βασικά ζητήματα όπως η απομείωση του χρέους, η αντιμετώπιση της ανεργίας ώστε να βρούμε συμμάχους. Θεωρώ ότι αυτές είναι οι δυο βασικές αιτίες που μας οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα».
 
Η ανακοίνωση της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…