Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η Ξάνθη έχει νέο Δήμαρχο τον Δημαρχόπουλο

Η Ξάνθη έχει νέο Δήμαρχο τον Δημαρχόπουλο

0
dhmarxopoulos niki

Μάχη στήθος με στήθος με τον Χρίστο Πούλιο. Ξεπέρασε τις 300 ψήφους η διαφορά

 

Με κόρνες και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν το νέο Δήμαρχο στο εκλογικό του κέντρο

 
 
Νέος Δήμαρχος της Ξάνθης αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με το συνδυασμό του «Δήμος Πρότυπο» να πλειοψηφεί στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αν και στην αρχή της καταμέτρησης των ψήφων των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών τις 25ης Μαΐου, δόθηκε μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στους δύο υποψηφίους κ. Δημαρχόπουλο και κ. Πούλιο, αφότου , έγινε η καταμέτρηση 60 εκλογικών τμημάτων και πάνω, πήρε σαφές προβάδισμα ο πρώτος, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί Δήμαρχος. Έτσι, γύρω στις 11:30 άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το εκλογικό του κέντρο, προκειμένου να τον υποδεχτεί.
Με το που ξεκαθάρισε το τοπίο, μια μικρή πομπή από αυτοκίνητα ξεχύθηκε στους δρόμους με τους αναβάτες να πατάνε κόρνες και να ανεμίζουν τις μπλούζες τους. Λίγο αργότερα, και με σίγουρα πια αποτελέσματα, εμφανίστηκε στο εκλογικό του κέντρο, ο νέος Δήμαρχος της Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκαν οι σύντροφοί με αγκαλιές και χειροκροτήματα. Μάλιστα, μια ομάδα από αυτούς τον σήκωσε στα χέρια, όπου αφού τον επεφήμησαν, τον οδήγησαν μέσα στο κέντρο. Εκεί τον περίμενε ο Βουλευτής της Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος τον συνεχάρη για την νίκη του.
 
Η πρώτη δήλωση Δημαρχόπουλου
«Μεγάλωσα όπως έλεγα σε όλη την προεκλογική περίοδο στις γειτονιές, μεγάλωσα μαζί σας και σήμερα εσείς, εμείς όλοι πάμε την Ξάνθη πιο ψηλά, πάμε την Ξάνθη πιο μπροστά, πάμε την Ξάνθη εκεί που την ονειρευόμαστε, εκεί που αξίζει να την πάμε. Τον τόπο μας, την πόλη μας, τους ανθρώπους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας εμπιστεύτηκαν και μας φόρτωσαν με το τεράστιο φορτίο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από αύριο κιόλας» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο νικητής της βραδιάς.
Κλείνοντας, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την δυσκολία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ο ίδιος σημείωσε ότι: «τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν πρόκειται για την Ξάνθη μας».
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…