Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναβιώνει το θέμα της έδρας στο δήμο Αβδήρων;

Αναβιώνει το θέμα της έδρας στο δήμο Αβδήρων;

0
dimarxio avdiron-empros

Αλληλοκατηγορούνται Τσολακίδης – Τσιτιρίδης για ανακίνηση του θέματος. Για «λαϊκισμό» κάνει λόγο ο Τσολακίδης – «Μαύρη προπαγάνδα» ο Τσιτιρίδη

 

Θέμα αλλαγής ορίων του δήμου και όχι της έδρας θέτει ο Νίκος Καλιαμπάκας. Αρνητικοί σε οποιαδήποτε αλλαγή Νεοφυτίδης – Αντωνιάδης

 
 
Ένα θέμα που δίχασε τους δημότες του δήμου Αβδήρων στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό της έδρας του δήμου στη Γενισέα – όπως όρισε το τροποποιημένο σχέδιο του Καλλικράτη – επανέρχεται απ’ την «πίσω πόρτα» της προεκλογικής ατζέντας υπό την μορφή φημολογιών περί υποσχεσιολογίας από υποψήφιο δήμαρχο και υποστηριχτών του για μεταφορά της έδρας από την Γενισέα στα Άβδηρα – φήμη που διακινείται τόσο στα Άβδηρα όσο και στην Γενισέα και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις ένθεν κακείθεν!
 
Τσολακίδης – Τσιτιρίδης: Ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι…
Επειδή το θέμα δεν ξεχάστηκε ποτέ ιδιαίτερα από τους δημότες του οικισμού των Αβδήρων οι οποίοι δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με το γεγονός ότι έχασαν την έδρα που στο αρχικό σχέδιο τους ανήκε (Δήμος Δημοκρίτου με έδρα τα Άβδηρα)και είναι πιθανό κάποιοι να ψηφίσουν με αυτό το κριτήριο κρίναμε σκόπιμο να δώσουμε τον λόγο στους υποψήφιους δημάρχους του δήμου Αβδήρων να τοποθετηθούν επί του θέματος προκειμένου να διαλυθούν οι «σκιές» που μπορεί να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα. Πιο οξείς στους χαρακτηρισμούς τους οι δύο αντίπαλοι κι απ’ τις προηγούμενες εκλογές Τσολακίδης και Τσιτιρίδης που αλληλοκατηγορούνται για την διακίνηση αυτής της φημολογίας ενώ και οι δυο συμφωνούν ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσολακίδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαι με μπούρδες. Το θέμα αυτό έχει κριθεί στις προηγούμενες εκλογές Κάποιοι το επανέφεραν προσπαθώντας να λαϊκίσουν για να πάρουν ψήφους από κάποιους ανθρώπους που είχαν διαφορετική άποψη τότε…Γνωρίζουμε πολύ καλά από πού προέρχονται αυτά όμως δεν θα τους περάσει…»!
Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Τσιτιρίδης αρνείται κατηγορηματικά ότι αυτός διακινεί αυτές τις φήμες και τις αποδίδει σε «μαύρη προπαγάνδα του Τσολακίδη» που έχει στόχο τον ίδιο: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο Ούτε έχω πει πουθενά, ούτε έχω υποσχεθεί ούτε πιστεύω ότι χρειάζεται ν’ αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση με την έδρα. Όλα αυτά είναι προϊόν μαύρης προπαγάνδας του κ. Τσολακίδη για να πλήξει την δυναμική του συνδυασμού μας και να δημιουργήσει αντιπαλότητες μεταξύ των δημοτών. Η έδρα του Δήμου Αβδήρων είναι και θα παραμείνει η Γενισέα και ιστορική έδρα τα Άβδηρα. Το μόνο παράπονο των κατοίκων του οικισμού Αβδήρων, είναι η απαξίωση που δέχονται όλα αυτά τα χρόνια από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία δεν σεβάστηκε τον πολιτισμό, την ιστορία και τους κατοίκους του.
Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχει τεθεί ζήτημα αλλαγής της έδρας, ανακινείται αυτό μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, καταδεικνύοντας την πλήρη κατάρρευση της παρούσας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αβδήρων».
 
«Θύματα» του Καλλικράτη τα Άβδηρα και η Σταυρούπολη
Κι αν Τσολακίδης – Τσιτιρίδης διώχνουν την «καυτή πατάτα» σε πιο ριζοσπαστικά πλαίσια κινείται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καλιαμπάκας υποστηρίζοντας ότι πρέπει ν’ αλλάξουν τα όρια του δήμου και όχι η έδρα: «Εμείς θεωρούμε ότι το πρόβλημα του δήμου Αβδήρων δεν είναι που είναι η έδρα του αλλά τα όριά του και οι λογικές με τις οποίες σχεδιάστηκε ο Καλλικράτης και το πως είναι δομημένος. «Θύματά» του είναι τα Άβδηρα και η Σταυρούπολη στο νομό μας. Υποστηρίζουμε ότι έπρεπε να γίνει ένας παραλιακός δήμος με τον Τόπειρο και τα Άβδηρα. Δεν έχει ουσία να μπαίνουμε σε αντιπαλότητες για την έδρα γιατί δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Χρειάζεται αναδιάρθρωση του Καλλικράτη…»!
 
Αρνητικοί σ’ οποιαδήποτε αλλαγή Νεοφυτίδης – Αντωνιάδης
Σε καιροσκοπική αξιοποίηση αποδίδει την φημολογία ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Νεοφυτίδης: «Δεν υπάρχει θέμα. Είναι θέμα λειτουργικότητας. Η έδρα στην Γενισέα εξυπηρετεί και λειτουργικά και γεωγραφικά. Όλα αυτά λέγονται για καιροσκοπική εκμετάλλευση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό »Δημοκρίτεια Κίνηση» Κώστα Αντωνιάδη: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Θεωρώ ότι από θέμα λειτουργικότητας εξυπηρετεί η Γενισέα. Πάντως είναι περίεργο που τα Άβδηρα ψήφισαν αυτούς που τους πήραν την έδρα…»!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…