Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

Αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων

0
autokinhta

Η καταβολή του ασφάλιστρου προϋπόθεση για την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης

 

Καταργείται το σήμα. Πάνω από 1 εκ. τα ανασφάλιστα

 
 
Πιο «ζόρικα» γίνονται τα πράγματα για τους κατόχους αυτοκινήτων και δικύκλων καθώς με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων που ψηφίστηκε την Παρασκευή από την Βουλή καταργείται η αυτόματη ανανέωση ασφαλίστρων και ορίζεται η καταβολή του ασφαλίστρου ως προϋπόθεση για τη έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης ενώ επίσης καταργείται οριστικά το αυτοκόλλητο σήμα
 
Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων
Όπως εξηγεί η ασφαλίστρια κα Δέσποινα Γκουμανίδου: «για να ισχύει το ανανεωτήριο συμβόλαιο του πελάτη πρέπει πρώτα να έχει πληρωθεί. Παράδειγμα έρχεται το ασφαλιστήριο στις 1 του μηνός, πρέπει αυτό να πληρωθεί μέχρι τις 31 του κάθε μήνα για να ισχύει η ασφάλεια διαφορετικά το αυτοκίνητο θα παραμείνει ανασφάλιστο». Να σημειώσουμε ότι έως και τώρα δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχο αυτοκινήτου ή δικύκλου να πληρώσει είτε το ανανεωτήριο συμβόλαιο είτε το νέο συμβόλαιο μέσα σε 1 ή 2 μήνες αντίστοιχα. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο ότι τώρα πλέον η ισχύς του θα υφίσταται εφόσον πληρωθεί. Επίσης καταργείται και τυπικά το σηματάκι που βρίσκεται κάτω στο ανανεωτήριο συμβόλαιο και οι οδηγοί το κολλούσαν στο τζάμι, όμως αυτό δεν είναι κάτι ουσιώδες.
 
Πάνω από 1 εκ. τα ανασφάλιστα …
goumanidouΌπως επισημαίνει η κα Γκουμανίδου έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων τα οποία έχουν φτάσει σε πάνω από 1 εκ.! Επίσης,
πολύ υψηλός είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν περιέλθει σε ακινησία. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στην Ξάνθη στην αρχή του 2014 καταγράφηκαν 2.000 και πλέον καταθέσεις πινακίδων!: «Είναι εμφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται παρά το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω της κρίσης και του μεγάλου ανταγωνισμού έχουν ρίξει τα ασφάλιστρά τους. Προφανώς μ’ αυτό τον τρόπο το κράτος θέλει να διασφαλίσει τα έσοδά του», επισημαίνει η κα Γκουμανίδου.
Να σημειώσουμε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες (από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) προβλέπεται επίσης τη θεσμική αναγνώριση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή, ασφαλισμένου και δικαιούχου αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες (πχ σύναψη ασφάλισης, διακανονισμό ζημιών κλπ).
«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστατεύει και διασφαλίζει τον ασφαλισμένο αλλά και τον τρίτο ζημιωθέντα, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενώ, παράλληλα, οι νέες ρυθμίσεις προστατεύουν και θωρακίζουν τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Α. Σαρρηγεωργίου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …