Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχονται 9 προσλήψεις για τη Κατασκήνωση Αβδήρων

Έρχονται 9 προσλήψεις για τη Κατασκήνωση Αβδήρων

0

Αναμένεται στο προσεχές διάστημα η προκήρυξη

 
 
Το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ έχει πάρει το αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για 9 εποχικές προσλήψεις για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην Κατασκήνωση Αβδήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – εργασία το αίτημα έχει περάσει από το ΑΣΕ απλά δεν είναι γνωστό αν έχουν εγκριθεί και οι 9 θέσεις. Αναμένονται δε μέσα στην επόμενη εβδομάδα η υπογραφή των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να βγει στο «αέρα» η προκήρυξη.
Οι θέσεις αφορούν εργάτες, μαγείρους , βοηθούς μαγείρων κ.λ.π. Το «Ε» – εργασία θα δημοσιεύσει την προκήρυξη.
 
 

9 εποχικές προλήψεις στην Αρχαιολογία Ξάνθης

38 προσλήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της ΑΜΘ

 
Εγκρίνονται 38 προσλήψεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΑΜ – Θ Πρόεκται για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες.  
Έτσι σύμφωνα με την νέα απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εγκρίθηκαν οι παρακάτω θέσεις:
 
38 Προσλήψεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΑΜ – Θ – 9 προσλήψεις στην Ξάνθη
ΙΗ΄ Ε.Π.Κ.Α. (Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) (Καβάλα): Σύνολο έντεκα (11) άτομα, από τα οποία: επτά (7) ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, δύο (2) Νυχτοφυλάκων, δύο (2) ΥΕ Καθαριστών.
ΙΘ΄ Ε.Π.Κ.Α. (Ροδόπη-Έβρος): Σύνολο: επτά (7) άτομα, από τα οποία: τέσσερα (4) ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, δύο (2) Νυχτοφυλάκων, ένα (1) ΥΕ Καθαριστών.
ΛΑ΄ Ε.Π.Κ.Α. (Ξάνθη): Σύνολο εννέα (9) άτομα, από τα οποία: έξι (6) ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, δύο (2) Νυχτοφυλάκων, ένα (1) ΥΕ Καθαριστών.
12η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) (Καβάλα, Δράμα): Σύνολο: τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία: τρία (3) ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, ένα (1) ΥΕ Καθαριστών.
15η ΕΒΑ (Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρος): Σύνολο: επτά (7) άτομα, από τα οποία: πέντε (5) ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, ένα (1) Νυχτοφυλάκων και ένα (1) ΥΕ Καθαριστών.  
 
Τετράμηνες συμβάσεις για το διευρυμένο ωράριο, στο οποίο εντάσσεται και η Περιφέρειά μας με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού
 

4 θέσεις στο Τελωνείο Ξάνθης

 
Αιτήσεις από 2 Ιουνίου για 149 προσλήψεις τελωνειακών σε 36 τελωνεία
 
Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ άμεσα
 
Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι η προκήρυξη 2Κ/2014 για 149 προσλήψεις τελωνειακών από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη σταλεί για δημοσίευση από το Εθνικό Τυπογραφείο σε ΦΕΚ και θα εκδοθεί άμεσα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη.
Συγκεκριμένα η 2K/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, θα αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν σαράντα εννέα (149) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου Τελωνειακών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά οι θέσεις στην Ξάνθη:
 
ΞΑΝΘΗ

ΠΕ (Νομικής)

1

ΠΕ (Οικονομικών)

1

ΤΕ

1

ΔΕ

1

 
 
Θέσεις για τις οποίες υπερισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας:
 
ΠΕ: Νομικών Δράμα 1, Έβρος 2, Ζάκυνθος 1, Ηγουμενίτσα 1, Κακκαβιά 1, Κέρκυρα 1, Κιλκίς 1, Κως 1, Μυτιλήνη 1, Ξάνθη 1, Κομοτηνή 1, Ροδόπη 1, Ρόδος 1, Σέρρες 1, Φλώρινα 1, Χίος 1.
 
ΠΕ: Οικονομικών Έβρος 7, Κακκαβιά 2, Κέρκυρα 1, Κιλκίς 3, Ξάνθη 1, Ρόδος 1, Χίος 1.
 
ΤΕ: Δράμα 1, Έβρος 4, Κακκαβιά 1, Κάλυμνος 1, Κέρκυρα 1, Κιλκίς 2, Κως 1, Μυτιλήνη 1, Μήλος 1, Ξάνθη 1, Ρόδος 1, Καστελόριζο 1, Ρόδος 2, Σέρρες 1.
 
ΔΕ: Από τις 27 συνολικά θέσεις οι 17 είναι σε τελωνεία όπου υπερισχύει η εντοπιότητα. Συγκεκριμένα: Δράμα 1, Έβρος 6 (προηγούνται οι ειδικές κατηγορίες), Ζάκυνθος 1, Κακκαβιά 1, Μερτζάνη Κόνιτσας 1, Κέρκυρα 1, Κιλκίς 2, Ξάνθη 1, Ροδόπη 1, Ρόδος 2, Χίος 1, Σέρρες 1.
 
 

Έξι διαγωνισμοί για 1.549 προσλήψεις

 

Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκονται έξι διαγωνισμοί που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων

 
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους. Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν: 450 οδηγούς και τεχνίτες ΟΣΥ, 200 ηλεκτροδηγοί, εκδότες κι ελεγκτές εισιτηρίων, 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ, 29 θέσεις πληροφορικής στην εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και 200 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων για τις 713 θέσεις γεωπόνων και εργατών στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, ενώ 284 νέες συμβάσεις προσφέρουν αυτή την εβδομάδα 13 δήμοι. Η ΔΕΗ θα ενισχυθεί με 32 εποχικούς και τα μουσεία με 84 συμβασιούχους υπαλλήλους.
 
 

4 νέα προγράμματα κατάρτισης για 12.500 ανέργους

 

Νέα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ

 
Προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης για 35.000 ανέργους σε ανταγωνιστικούς τομείς της χώρας προωθεί άμεσα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Πρόκειται για τέσσερις νέες δράσεις του του Οργανισμού, οι οποίες απευθύνονται σε 35 000 ανέργους.
Το καινούργιο σ’ αυτά τα τέσσερα προγράμματα είναι η κατάρτιση 12.500 ανέργων σε ισχυρούς τομείς της Οικονομίας.
Το νέο αυτό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε στάδιο επεξεργασία και αποτελεί ένα σύμπλεγμα δράσεων. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού αναμένει τις τελευταίες λεπτομέρειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να προχωρήσει στην οριστική διαμόρφωσή του. Στόχος του μεικτού αυτού προγράμματος είναι η θεωρητική κατάρτιση, η πρακτική άσκηση και εν συνεχεία η δημιουργία 12.500 θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων θα υλοποιηθεί σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίες.
Οι τομείς που αναμένεται να φέρουν τις νέες θέσεις εργασίας είναι οι εξής: Ενέργεια, Μεταφορές και Logistics, Πολιτισμός και Τουρισμός, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Αγροδιατροφικός Τομέας, Υγεία, και Υπηρεσίες Τεχνολογίας και Πληροφορικής. Εξάλλου, σε αυτούς τους κομβικούς τομείς στηρίζεται και η κυβέρνηση, η οποία ευελπιστεί ότι μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία και θα δημιουργηθούν άμεσα νέες θέσεις εργασίας.
 
Απασχόληση σε 1.000 ΑμεΑ
Πρόγραμμα δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού, θα απευθύνεται σε 1.000 ωφελουμένους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Το πρόγραμμα εστιάζει σε μακροχρόνια ανέργους, αλλά και σε ανθρώπους που ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές ομάδες: παλιννοστούντες, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking και θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μειονότητες και άτομα με πολιτιστικές και Θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια.
Νέα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασία – ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» πρόκειται να χρηματοδοτήσει ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.
Η δράση αφορά 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας (πλην Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι επιχειρήσει που θέλουν να ενταχθούν σε αυτήν, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής.
 
Τοπικές συμπράξεις για νέες θέσεις εργασίας
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, όπως επίσης και οι ΚοινΣεπ που έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο των ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ. Ωφελούμενοι είναι όσοι διαθέτουν δελτίο ανεργία σε ισχύ, έχουν συμπληρώσει τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένα προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Ακόμη, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της EE ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από δράσει ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και να διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε τέτοιου είδους πρόγραμμα από την αρμόδια αναπτυξιακή σύμπραξη.
 
ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
►Ενέργεια
►Mεταφορές και Logistics
►Πολιτισμός και τουρισμός
►Φαρμακευτικά προϊόντα
►Αγροτοδιατροφικός τομέας
►Υγεία
υπηρεσίες Πληροφορικής και Τεχνολογίας
 
Επιδότηση για προσλήψεις ανέργων 25 – 66 ετών
Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ τον μήνα για κάθε άνεργο.
Το αντίστοιχο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, που προκηρύχτηκε τον προηγούμενο μήνα, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους εργοδότες και καλύφθηκε μέσα σε μερικές μόνο μέρες.
Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε τη δημιουργία ίδιου προγράμματος με διευρυμένα ηλικιακά όρια.
Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα είναι η πρόσληψη 12.000 ανέργων για δώδεκα μήνες οε επιχειρήσει του ιδιωτικού τομέα, από όλη την Ελλάδα, χωρίς εξαιρέσεις, με σύμβαση πλήρους απασχόλησης.
Οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι 25 έως 66 ετών που έχουν δελτίο σε ισχύ και έχουν προηγουμένου περάσει τη διαδικασία εξατομίκευσης για τις δεξιότητες που διαθέτουν. Διευρυμένα τα όρια ηλικίας των ανέργων στο νέο πρόγραμμα
Η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή, ενώ αιτήσεις συμμετοχής δεν θα καταθέσουν οι άνεργοι, αλλά οι εργοδότες.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…