Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στειρώθηκαν με επιτυχία πάνω από 300 αδέσποτα

Στειρώθηκαν με επιτυχία πάνω από 300 αδέσποτα

0
steirvseis 1

Ένα σπουδαίο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων επιτεύχθηκε στο Νομό μας

 

Ο Δήμος Ξάνθης, η Griechische Fellnasen e.V και οι Ξανθιώτες εθελοντές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία χάρη στην θέληση και την ομαδική δουλειά

 
 
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων που πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με τη φιλοζωική οργάνωση Griechische Fellnasen e.V. Οι δύο κτηνίατροι της γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης και οι Ξανθιώτες εθελοντές κατάφεραν να ξεπεράσουν κατά πολύ τον στόχο των 300 στειρώσεων που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έως το Φεβρουάριο του 2015. Συγκεκριμένα, αν και οι φιλοζωικές οργανώσεις δήλωναν πως στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν 150 στειρώσεις το διάστημα 23/4/2014 μέχρι και 6/5/2014, εντέλει κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 300, χάρη στην ομαδική δουλειά και στην προσπάθεια των δυο κτηνιάτρων που δούλευαν πάνω από 12 ώρες καθημερινά.
 
Γ. Σαριπαπάζογλου: «Ευχή όλων να συνεχίσουν οι στειρώσεις από φθινόπωρο»
«Ελπίζουμε να συνεχίσουν οι στειρώσεις στην Ξάνθη. Τουλάχιστον για μια πενταετία πρέπει να κάνουμε στειρώσεις non-stop για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον υπερπληθυσμό της Ξάνθης, καθώς με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό, τα αδέσποτα σε όλο το νομό ξεπερνούν τις 6.000. Φυσικά, αυτές οι 300 και στειρώσεις που έχουν γίνει εδώ πέρα είναι κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό, αλλά κοντά στον αριθμό των αδέσποτων ωχριά» αναφέρει η κ. Γιώτα Σαριπαπάζογλου θέλοντας να τονίσει την σημασία να συνεχιστεί η συνεργασία των φιλοζωικών οργανώσεων με τον Δήμο της Ξάνθης.
Η ίδια όμως μίλησε για την άριστη συνεργασία που είχε με την κτηνίατρο της οργάνωσης και τον ΦΟΞ, αλλά και για τον περιορισμένο αριθμό εθελοντών, κάτι που αποτέλεσε αναμφισβήτητα αγκάθι στην όλη διαδικασία.
«Η κτηνίατρος δεν σήκωσε κυριολεκτικά κεφάλι. Ξεκινούσε από τις 9-9:30 και πολλές φορές έφτανε μέχρι τις 12 το βράδυ. Μάλιστα, πέρα από τις στειρώσεις έχει αφαιρέσει και όγκους από κάποια ζωάκια που φέρανε» αναφέρει στο «Ε» η ίδια και συμπληρώνει «θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον ΦΟΞ. Όλοι ήταν παρόντες στην προσπάθεια αυτή, νύχτα μέρα. Δυστυχώς, ήμασταν μετρημένα άτομα, ενώ είχαμε κάνει κάλεσμα στους Ξανθιώτες. Ελπίζαμε, τουλάχιστον, στους φιλόζωους που ταΐζουν και περιμέναμε να βοηθήσουν, είτε με το να φιλοξενήσουν τα ζωάκια για αποθεραπεία, είτε στην περισυλλογή. Υποτίθεται αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνώση και εμπειρία από την επαφή τους με τα αδέσποτα. Δυστυχώς, ήμασταν οι ίδιοι και οι ίδιοι και τις 2 εβδομάδες».
 
Γ. Δουκάλης: «Οι στειρώσεις αυτές ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό»
Για τις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και την σημασία που έχουν για την πόλη μας μίλησε και Αντιπρόεδρος του ΦΟΞ, Γιάννης Δουκάλης, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
«Είναι πολύ σημαντική η ενέργεια που έγινε. Αν και ήταν πολύ μικρός ο αριθμός των εθελοντών, υπήρξε κόσμος που έφερε αδέσποτα από την γειτονιά του και τα δέχτηκαν μετά στις αυλές τους για 2-3 μέρες, όσο κρατάει δηλαδή η αποθεραπεία» αναφέρει ο κ. Δουκάλης και συμπληρώνει «αν και αρχικά ο στόχος ήταν οι 150-200 στειρώσεις καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις 300. Βέβαια, ακόμα και ο αριθμός αυτός φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μαζεύαμε ένα ζώο και αφήναμε πίσω άλλα 3-4. Για το λόγω αυτό είναι απαραίτητο να τρέξουν προγράμματα από το Δήμο και να επαναλάβουμε αυτή την συνεργασία πιο οργανωμένα, έχοντας πλέον την κατάλληλη εμπειρία και ένα μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…