Σχόλια 22/05/14

0
Το πολιτικό σύστημα ακόμη αναζητά το μήνυμα της Α΄ Κυριακής, ενώ 1,5 εκ. Έλληνες συνεχίζουν μάταια να αναζητούν δουλειά…


 
 
Το δίλημμα
 Οι εκλογές της Κυριακής είναι καθαρά διλημματικού χαρακτήρα. Ως προς αυτό δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης από καμία πλευρά.
Δημαρχόπουλος με Πούλιο, Τσιτιρίδης με Τσολακίδη, Καπζά με Αγκά και βέβαια Παυλίδης με Γιαννακίδη για δεύτερη φορά.
Αγώνας νυν υπέρ πάντων. Από τη μια πλευρά κάποιοι που εκπροσωπούν το παλιό και από την άλλη αυτοί που θέλουν να προσφέρουν κάτι νέο, ν’ αλλάξουν τα δεδομένα, φέρνοντας την αλλαγή και ανατροπή στην αυτοδιοίκηση.
Είναι όντως ένα δίλημμα για τους Ξανθιώτες ν’ αποφασίσουν με ποια πλευρά θα πάνε, τι θα προτιμήσουν για το δικό τους μέλλον αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.
«Ε»


 
Όλοι στις κάλπες!
 Οι πολίτες της Ξάνθης, ΟΛΟΙ, οφείλουν να δώσουν βροντερό παρών την Κυριακή. Οφείλουν να συμμετάσχουν στη γιορτή της Δημοκρατίας αλλά και για να επιβεβαιώσουν ότι αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον δουν να προκόβει μέσω της δικής τους επιλογής.
Δημοκρατία ενάντια στην αποχή, στον καναπέ, στον ωχαδερφισμό. Το δημοκρατικό καθήκον που πιστεύω επιβάλλει την μαζική συμμετοχή και την επιλογή του νέου, του διαφορετικού που εγγυάται την αλλαγή σελίδας.
«Ε»


 
Σταθεροί στις αρχές
Θα φανεί, περίτρανα, ποιοι θα μείνουν σταθερά στις αρχές τους ως δημοκρατικοί πολίτες και ποιοι θα ψαρέψουν σε θολά νερά στις εκλογές της Κυριακής.
Ποιοι έχουν πραγματική δημοκρατική συνείδηση, ποιοι θέλουν πραγματικά μια νέα πορεία, ποιοι πιστεύουν όσα μέχρι χθες διακήρυτταν και δεν ήταν λόγια του αέρα.
Υπάρχει η ευκαιρία γι’ αυτούς. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Ας το αποδείξουν με την ψήφο τους κάνοντας τη σωστή επιλογή. Χωρίς υπεκφυγές και αστείες δικαιολογίες.
Θα φανεί η στάση τους και θα είναι καθοριστική.
«Ε»


 
Αρκετά!
 Είναι ντροπή, είναι όνειδος αυτή η πόλη, αυτός ο δήμος, ν’ αποτελεί αναφορά πως οι «ευπαθείς ομάδες» εκλέγουν δημοτική αρχή και όχι οι άλλοι δημότες!
Επιτέλους αυτή η ιστορία να τελειώσει. Και ο δήμαρχος να εκλέγεται από την ελεύθερη βούληση των δημοτών αφού αξιολογήσουν τις ικανότητές του και δυνατότητες τόσο του επικεφαλής όσο και των συμβούλων του.
Το να εκλέγει το Δροσερό δήμαρχο με τον τρόπο που τον επιλέγει, πολλά χρόνια τώρα, είναι προσβολή για τους Ξανθιώτες.
Κάποτε θα πρέπει να βρεθεί λύση και να εφαρμοστεί. Πιθανόν με αποχή των υπολοίπων δημοτών νοικοκυραίων από τις εκλογές. για να ταρακουνηθούν κάποιοι και να πάρουν μέτρα. Για να σταματήσει η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων. Κυρίως από τους έχοντες και κατέχοντες.
Οι νοικοκυραίοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν το λόγο. Διότι διαφορετικά, το γύφτικο παζάρι θα συνεχιστεί. Δυστυχώς.
«Ε»


 
Παλιά τακτική
 Γνωστοί άγνωστοι, κατά την άποψη του γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΛΑΟΣ, προχώρησαν σε πράξεις βανδαλισμού στο προεκλογικό υλικό του κόμματος.
Συγκεκριμένα έσκισαν αφίσες, κατέστρεψαν σταντ και άλλο διαφημιστικό υλικό για τις Ευρωεκλογές.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τους δράστες γι’αυτό και καταγγέλλουν τη Ν.Δ. διότι στις αφίσες τους ασκούσαν κριτική στη Ν.Δ. Η επίθεση έγινε στο γραφείο στην οδό Τσιμισκή 26.
-Παλιά τακτική χωρίς ουσία και λάθος όποιος την έκανε.
«Ε»


 
 Σκόπιμη ενέργεια
 Μια κυρία, μάθαμε, ήταν αυτή που έξυσε πηγές στους Αβδηρίτες και τους παρέσυρε σε ακραίες επιλογές. Τροφοδότησε τεχνηέντως την επιθυμία τους και την εμμονή τους για το θέμα της έδρας και δημιούργησε ένταση χωρίς λόγο και αιτία.
Λόγο βέβαια είχε, γιατί συνεχίζει να τρέφει ελπίδες επιστροφής, μόνο που αυτό δεν θα το δεχτούν ΟΛΑ τα υπόλοιπα χωριά!
«Ε»


 
Σατυρικό λογοπαίγνιο
 Ο κύριος Δημαρχό-πουλος έχει το όνομα να δούμε εάν θα έχει και τη χάρη.
Βέβαια θα μπορούσε να λέγεται και Κοντό-πουλος κι όχι μόνο για το ύψος του (κι εγώ Μπάμπη 1,70 είμαι).
VEN.KAR.


 
Εσύ ξέρεις τι θα ψηφίσεις στις Ευρωεκλογές;
 Αν είστε από αυτούς που ακόμα αμφιταλαντεύονται και δεν γνωρίζουν προς τα που κλίνουν ιδεολογικά, αλλά και ποιο ψηφοδέλτιο να διπλώσουν μέσα στο παραβάν, ειδικά τεστ δίνουν την λύση. Πρόκειται για τεστ που μέσω συγκεκριμένων – στοχευμένεων ερωτήσεων, σκιαγραφούν το πολιτικό προφίλ του χρήστη και του δίνουν ένα στίγμα για το ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στις δικές του απόψεις.
Ένα τέτοιο τεστ είναι και ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου Euvox, που δεν απευθύνεται μόνο στους Ελληνες, αλλά σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες καθώς έχει τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας.
Προσοχή όμως, τα αποτελέσματα, βάσει των απαντήσεων που δίνει ο καθένας, μπορεί να προκαλέσουν τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Γ.Τ.


 
Στον τόπο του επικεντρώνεται ο Άλκης Κίσσας
 Στόχος του νεότερου υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ψηφοδελτίου της Ελιάς, Άλκη Κίσσα, είναι να τον γνωρίσει ο τόπος του και να κερδίσει την στήριξη των κατοίκων του. Ερωτώμενος για τους σταθμούς της περιοδείας του, απάντησε ότι αν και έχει ήδη μιλήσει στο Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, δεν θα παρουσιαστεί σε κάποιο άλλο νομό, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Όπως σημειώνει ο ίδιος, θέλει να επικεντρωθεί στον τόπο του, με σκοπό να τον γνωρίσουν οι συμπολίτες του. Διατηρώντας ένα χαμηλό προφίλ, επισκέπτεται διάφορα χωριά του νομού συνομιλώντας με τους κατοίκους όλων των ηλικιών. Μια υποψηφιότητα που φανερώνει πως ξημερώνει μια νέα εποχή στην πολιτική με όραμα και στοχευμένες πολιτικές μακριά από ξύλινες γλώσσες και παρωχημένες πολιτικές πρακτικές.
Γ.Τ.


 
Πολλοί Τούρκοι …τουρίστες το τριήμερο των εκλογών!
 Πολύς τουρισμός έχει πέσει τελευταία στην πόλη μας! Και θα σκεφτόμουν καλόπιστα ότι πλέον η Ξάνθη μετά από επίμονες προσπάθειες ετών και σωστό σχεδιασμό (λέμε τώρα!) έχει καταστεί επιτέλους τουριστικός προορισμός αλλά δύο στοιχεία με βάζουν σε υποψίες ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Το γεγονός ότι όλα τα τουριστικά λεωφορεία (πάνω από 30 όπως πληροφορήθηκα ήταν παρκαρισμένα στο παζάρι) είναι όλα από Τουρκία (τουρκικές πινακίδες) και ήρθαν στην πόλη το βράδυ του Σάββατου για τριήμερο! Μάλιστα τη Δευτέρα το απόγευμα 3 μπήκαν μέσα στην πόλη προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ ένα τσούρμο τουριστών από Τουρκία(τους άκουσαν που μιλούσαν τουρκικά) ξεχύθηκαν στην πλατεία και φωτογράφιζαν το ρολόι…
Το δεύτερο στοιχείο που με βάζει υποψίες είναι ότι ήρθαν όλα μαζί τα εκδρομικά για το τριήμερο αυτό που όλως τυχαίως έχουμε εκλογές και ως γνωστόν πολλοί πολίτες της Τουρκίας έχουν ελληνική ιθαγένεια και άρα μπορούν να ψηφίσουν!!!
Ή κάνω λάθος; Μήπως γι αυτό με τα έως τώρα εκλογικά αποτελέσματα εκλέγονται 11 μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στο δημοτικό συμβούλιο (ποσοστό 25%). Ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί καθώς και οι δύο μονομάχοι τη δεύτερης Κυριακής έχουν σε εκλόγιμες θέσεις μουσουλμάνους
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …