Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πιάνουν… 200άρια οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες

Πιάνουν… 200άρια οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες

0
podilata plateia

Εντυπωσιακή η συμμετοχή ποδηλατιστών στις εκδηλώσεις του «Πήγασου»

 

«Πάνω απ’ όλα βάζουμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων» δηλώνει στο «Ε» το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, Μιχάλης Σπανίδης

 
 
 
 Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή «εαρινή περίοδος» για τον ξανθιώτικο ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασος» και συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.
Οι συμμετοχές ποδηλατιστών στις διάφορες δράσεις του «Πήγασου» ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ειδικότερα στις βραδινές «ποδηλατο-βόλτες» που απευθύνονται σε ποδηλάτες όλων των ηλικιών μιας και έχουν σχεδόν μηδαμινό βαθμό δυσκολίας.
Οι ποδηλατοβόλτες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη – τις βραδινές ώρες – με τη μαζική συμμετοχή να είναι το κύριο χαρακτηριστικό καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, σε αρκετές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τους 200!
 
Μ. Σπανίδης: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των ποδηλατιστών»
 Η μεγάλη συμμετοχή στις ποδηλατο-βόλτες δεν είναι το ζητούμενο, αλλά το παν είναι να ολοκληρώνονται αυτές με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Το μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του «Πήγασου» κ. Μιχάλης Σπανίδης μιλώντας στο «Ε» εξηγεί:
Μ.Σ.: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι να ολοκληρώνονται οι βραδινές ποδηλατοβόλτες μας με ασφάλεια και χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Καθώς κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας νυχτώνει, οι πιθανότητες για να συμβεί κάποιο απρόοπτο αυξάνονται κι έτσι εμείς προσπαθούμε να προλαμβάνουμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ¨περιφρουρήσεις¨ ομάδες περίπου 200 ποδηλατιστών, όμως ευτυχώς όλοι είναι φιλικοί και συνεργάσιμοι κι έτσι είμαστε πιο ήσυχοι, καθώς έχουμε να κάνουμε με συνειδητοποιημένους συμπολίτες».
Ο «Πήγασος» πάντως δεν εφησυχάζει στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής όλες οι ποδηλατο-βόλτες έχουν εξελιχθεί ομαλά, αλλά παίρνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Σε λίγο καιρό κανείς δεν θα μπορεί να παίρνει μέρος εάν δεν είναι εφοδιασμένος με τα απαραίτητα, κράνος και φωτάκια μπρος-πίσω. Ο κ. Σπανίδης τονίζει:
Μ.Σ.: «Προς το παρόν έχουμε δώσει μία μικρή προθεσμία όπου επιτρέπουμε να συμμετέχουν στις ποδηλατοβόλτες και ποδηλάτες χωρίς κράνος ή λαμπάκια νυκτός. Όμως από τη μεθεπόμενη εβδομάδα δεν θα επιτρέπουμε να γίνεται αυτό αν οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν μεριμνήσει να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, τόσο το να φοράνε όλοι κράνος για τη δική τους ασφάλεια, όσο και να έχουν φωτάκια για την ασφάλεια και διευκόλυνση όλων. Το κόστος αγοράς γι’ αυτά τα δύο είναι πολύ χαμηλό (δεν ξεπερνάει τα 10 Ευρώ) κι έτσι θεωρούμε ότι όλοι μπορούν να τα αγοράσουν».
 
«Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους Ξανθιώτες»
Συνεχίζοντας ο ταμίας του ποδηλατικού συλλόγου προσθέτει:
Μ.Σ.: «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς εκτός από αυτούς που συμμετέχουν, πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε πληροφορίες και προγραμματίζουν να πάρουν μέρος σε επόμενες ποδηλατοβόλτες. Οι διαδρομές που επιλέγουμε εξάλλου είναι εύκολες, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος ποδηλάτες όλων των ηλικιών, γονείς με παιδιά κλπ. Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για την ποδηλασία αποτυπώνεται και στα καταστήματα με ποδηλατικά είδη, καθώς το τελευταίο διάστημα η κίνηση έχει αυξηθεί, μιας και όλοι φροντίζουν να κάνουν «σέρβις» στα δίτροχα τους, επισκευάζοντας τις ρόδες, φώτα και ότι άλλο χρειάζεται», καταλήγει.
 
«Πλούσιο» πρόγραμμα ποδηλατο-δράσεων
 «Πλούσιο» είναι το πρόγραμμα των ποδηλατο-δράσεων του «Πήγασου» για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ξεκινώντας από την ερχόμενη Κυριακή (25 Μαΐου), οι Ξανθιώτες ποδηλατιστές θα πραγματοποιήσουν τη «Μαγική Βόλτα», όπως την έχουν ονομάσει, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και προορισμό το χωριό Μαγικό. Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα γίνει με τη συνοδεία της Τροχαίας του Α.Τ. Ξάνθης.
Επόμενη μεγάλη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Μαΐου όταν σε συνεργασία με το γραφείο Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία γιορτή σχετική με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος (γιορτάζεται στις 31 Μαΐου).
Για τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί άλλη μία σημαντική ποδηλατο-εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου, όταν σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ υθα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών (γιορτάζεται στις 26 Ιουνίου).
Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες συνεχίζονται κάθε Τετάρτη, στις 20.00 γι’ αυτό το μήνα, ενώ από τον Ιούνιο θα ξεκινούν στις 21:00 το βράδυ.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play offs ο Λεύκιππος

Αντιμετωπίζει αύριο τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη Με κορυφαίο τον Δημήτρη Καλαμπάκα που σημείωσε…