Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος του χρόνου μετακομίζει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια

Τέλος του χρόνου μετακομίζει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια

0
duth psila

Προκηρύσσονται σήμερα οι πρυτανικές εκλογές από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ

 

Υποψήφιος πρύτανης ο Καθηγητής Α. Καραμπίνης

 
 
Τέλος του χρόνου πρόκειται να ολοκληρωθούν οι κτιριακές υποδομές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια, οπότε και όπως υπολογίζεται θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση του Τμήματος από τα λεγόμενα Προκάτ του ΔΠΘ εντός της πόλης (επί της Βασ. Κωνσταντίνου) αλλά ήδη είναι στο «αέρα» ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού. Να σημειώσουμε ότι όπως προβλέπει η μελέτη του έργου κατασκευάζεται μεταξύ των άλλων και συνεδριακό κέντρο, ενώ ολοκληρώθηκε το Εργαστήριο Εδαφοτεχνικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής.
 
Έτος πρυτανικών εκλογών το 2014
Βέβαια όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχουν κι άλλα έργα προς δημοπράτηση τα οποία καθυστερούν και αυτό – σύμφωνα με πληροφορίες μας – δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι το 2014 εκτός από έτος ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είναι και έτος πρυτανικών εκλογών. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι ακαδημαϊκοί του ΔΠΘ που ασκούν διοίκηση ενδιαφέρονται για τα ευρωψηφοδέλτια συγκεκριμένων κομμάτων και είναι πολλοί πιθανό να τους δούμε ως υποψηφίους!
Σ’ ότι αφορά τις πρυτανικές εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες μας προκηρύσσονται σήμερα από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ (άλλα Ιδρύματα έχουν ήδη προκηρύξει) και αναμένεται επίσης να προσδιοριστεί και το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης υποψηφιοτήτων ενώ οι πρυτανικές εκλογές έχουν οριστεί για τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
 
Υποψήφιος πρύτανης ο Α. Καραμπίνης
Βεβαία θεωρείται η υποβολή υποψηφιότητας του Καθηγητή Αθανάσιου Καραμπίνη, ο οποίος διατέλεσε πρύτανης και στη συνέχεια αντιπρύτανης του Ιδρύματος. Η υποψηφιότητά του θεωρείται πολύ «δυνατή» και ευρείας αποδοχής λόγω της εμπειρίας του αλλά και του έργου του στα «πέτρινα» χρόνια του ΔΠΘ. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καραμπίνης ανέλαβε πρύτανης σε μια εποχή που το Πανεπιστήμιο δεν είχε να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα και η ΔΕΗ του το έκοψε όψει και κατάφερε – κατά κοινή ομολογία – να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του παρότι δέχτηκε μεγάλο πόλεμο για κάποιες επιλογές του που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι συμβάδιζαν με την νομιμότητα (υπόθεση ΕΙΝ) ενώ το χτίσιμο του γραφείου του έγινε ένα σύμβολο φοιτητικού συνδικαλισμού που κατακρίθηκε έντονα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…