Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Μία… περίεργη χρονιά με ακραίες καταστάσεις

Skoda Ξάνθη: Μία… περίεργη χρονιά με ακραίες καταστάσεις

0
apotyxia

Από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο ξεκίνημα βρέθηκε να παίζει για την παραμονή στο φινάλε

 

Επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις για την προετοιμασία ενόψει του μπαράζ παραμονής

 
Μια σεζόν ακραίων… καταστάσεων ζει η Ξάνθη, καθώς ο αρχικός στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ, μετατράπηκε σε αγώνα παραμονής!
Το ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014 βρήκε την ξανθιώτικη ομάδα από νωρίς στα γήπεδα, προκειμένου να αγωνιστεί στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League, επειδή Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξασφάλισαν την αδειοδότηση από την UEFA. Μάλιστα με το τέλος της περσινής σεζόν (στις 09/05/2014) η Ξάνθη (με προπονητή τότε τον Ουζουνίδη) είχε δώσει αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό για την τελική κατάταξη, όπου το «τριφύλλι» επικράτησε με σκορ 3-0.
Ακολούθησε η διακοπή για το καλοκαίρι και το ξανθιώτικο συγκρότημα επέστρεψε – νωρίτερα απ’ ότι οι άλλες ομάδες – για την έναρξη της προετοιμασίας, μιας και στις 17 Ιουλίου έδινε τον πρώτο αγώνα απέναντι στη Λίνφιλντ. Ο επαναληπτικός ήταν προγραμματισμένος για μία εβδομάδα αργότερα, ενώ μετά την πρόκριση της Skoda ακολούθησαν τα παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης στις 31/07/14 και 07/08/14.
Έτσι από νωρίς η ομάδα, με τον Νίκο Καραγεωργίου στη θέση του προπονητή, μπήκε σε αγωνιστικό ρυθμό και μετά τους ευρωπαϊκούς αγώνες συνέχισε με τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχή σεζόν.
Το ξεκίνημα δεν ήταν όμως όπως το φανταζόταν οι άνθρωποι της ξανθιώτικης ΠΑΕ κι έτσι μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές ο Καραγεωργίου απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Ο Νίκος Κεχαγιάς ήταν ο προσωρινός αντικαταστάτης του για ένα παιχνίδι (5η αγ. Ξάνθη – Άρης 2-0) και στη συνέχεια ήρθε η πρόσληψη του Ράινερ Μάουρερ. Τα καλά αποτελέσματα δεν είχαν μεγάλη διάρκεια όμως και με τον Γερμανό στον πάγκο κι έτσι μετά από 15 αγώνες και ο Μάουρερ αποτέλεσε παρελθόν, με τον Νίκο Κεχαγιά να καλείται εκ νέου να βγάλει τα «κάστασνα από τη φωτιά», μιας και είχε αρχίσει και η βαθμολογική κατρακύλα, με τον Κεχαγιά να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.
Με κάποιες οδυνηρές ήττες εντός και εκτός έδρας, η Ξάνθη κατάφερε την τελευταία αγωνιστική όχι να σωθεί, αλλά να πάρει την 16η θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει 3η στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής (Football League)
Τα λάθη που έγιναν τη φετινή σεζόν στην ξανθιώτικη ομάδα ήταν πολλά (αγωνιστικά – αλλαγές προπονητών κ.α. και εξωαγωνιστικά – φυγή Ντιέ κ.α.) και αυτό τελικά στοίχισε στο να καλείται να παίζει πλέον όλη τη χρονιά σε έναν αγώνα… επιβίωσης, που θα είναι το μπαράζ για την παραμονή στις αρχές Ιουνίου. Μετά από το ματς βέβαια και ανάλογα με την εξέλιξη θα υπάρξουν και περισσότερες εξελίξεις.
 
Διακοπές τέλος για τους παίκτες της Skoda
Μετά από 10 ημέρες διακοπών, οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις έτσι ώστε να ανεβάσουν ξανά τους ρυθμούς και να προετοιμαστούν αγωνιστικά για το παιχνίδι μπαράζ που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου. Οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας αναχώρησαν μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ώστε να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει της συνέχειας που αναμένεται δύσκολη αλλά και… περίεργη. Κι αυτό γιατί μετά τον αγώνα μπαράζ θα δοθεί άλλη μία ολιγοήμερη άδεια για το καλοκαίρι κι έπειτα θα επιστρέψουν εκ νέου για την προετοιμασία της νέας σεζόν.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, η Skoda Ξάνθη εκτός από προπονήσεις αναμένεται να δώσει και κάποιους φιλικούς αγώνες, ξεκινώντας από την ερχόμενη Κυριακή όπου – εκτός απροόπτου – θα κλείσει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας, με τη Δόξα Δράμας στα Πηγάδια.
Την ίδια στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ομάδες από τον ελληνικό χώρο, είναι πιθανό να προσκληθεί κάποια από τη Βουλγαρία.
 
Συνεχίζεται η παρακολούθηση των πλέι – οφ Β’ Εθνικής
 Παράλληλα, το προπονητικό τιμ της Skoda Ξάνθη έχει επιδοθεί σε έναν «κατασκοπευτικό αγώνα» προκειμένου να έχουν μια σαφή εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους. Με δεδομένη την βαθμολογία στα πλέι οφ της Football League δεν μπορούν μέχρι στιγμής να γίνουν προβλέψεις για τις ομάδες που θα παλέψουν για την τρίτη θέση κάτι που σημαίνει πως ο Νίκος Κεχαγιάς και οι συνεργάτες του είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν από κοντά σχεδόν όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό. Ήδη την Μ. Πέμπτη ο Νίκος Κεχαγιάς βρέθηκε στο Αιγίνιο, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν σήμερα θα βρεθεί ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του στο Καυταντζόγλειο, όπου ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό. Να υπενθυμίσουμε ότι οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι – οφ της Β’ Εθνικής, από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη είναι οι: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα/Κασσιόπη, Αιγινιακός, Ηρακλής Θεσ/νίκης, Ηρακλής Ψαχνών, ΑΟ Χανίων και Φωστήρας.
 
Σε ρόλο… σχολιαστή ο Χοσέμι
 Το διάστημα των διακοπών που δόθηκε στους παίκτες εκμεταλλεύθηκε ο Χοσέμι, ο οποίος βρέθηκε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα, όπου το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησε τον αγώνα Μάλαγα – Βιγιαρεάλ (2-0) για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Χοσέμι που στο παρελθόν αγωνίστηκε και με τις δύο παραπάνω ομάδες, είχε ρόλο σχολιαστή σε ραδιόφωνο της περιοχής και σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσε ήταν μία φανταστική εμπειρία που ο ίδιος ευχαριστήθηκε.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…