Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περιοριστικοί όροι στο Θ. Καλαϊτζή για την ΕΑΠΑΞ

Περιοριστικοί όροι στο Θ. Καλαϊτζή για την ΕΑΠΑΞ

0
kalaitzis theo

Εγγύηση 80.000 € και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο που βρέθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ανακριτή

 
Μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της ΕΑΠΑΞ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Θεολόγος Καλαϊτζής. Οι δικαστικές αρχές ερευνούν πιθανές ποινικές ευθύνες με βάση το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τον τρόπο διαχείρισης των πόρων που πέρασαν από τα ταμεία της ΕΑΠΑΞ κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτει «τρύπα» 800.000 € περίπου, η οποία και διερευνάται.
Με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή στον Θεολόγο Καλαϊτζή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης κάθε μήνα καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 80.000 ευρώ. Η απόφαση της επιβολής περιοριστικών όρων είναι βέβαιο ότι είναι συνδεδεμένη με το γεγονός ότι η εταιρία έχει εν μέρη δημοτικό χαρακτήρα, πρόκειται για αρκετά υψηλό ποσό, ενώ, όπως είναι εμφανές το τελευταίο διάστημα και η Δικαιοσύνη είναι ιδιαίτερα ενδελεχής στον τρόπο που διαχειρίζεται υποθέσεις της αυτοδιοίκησης.
Ωστόσο, αν και το πόρισμα αναφέρεται και στο όνομα του τότε προέδρου Γιώργου Παπασταματίου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κριθεί ότι αυτός δεν είχε ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση της επιχείρησης.
Η υπόθεση πάντως σύντομα αναμένεται να προχωρήσει , αλλά όχι προτού ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Για το Θεολόγο Καλαϊτζή η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης αποδίδει ευθύνες για λογιστικές ανακολουθίες και μη ορθή τήρηση των λογιστικών της επιχείρησης για το ποσό των 800.000 €, αλλά δεν διαπιστώνει έλλειμμα στο ταμείο της ΕΑΠΑΞ, κάτι που μένει να εξακριβωθεί από τον διενεργούμενο φορολογικό έλεγχο από τη ΔΟΥ.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…