Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάσχα οικογενειακόν…

Πάσχα οικογενειακόν…

0
pasxa oikogeneiko

Σχεδόν μηδενικό το ενδιαφέρον για εκδρομές στο εσωτερικό και εξωτερικό καταγράφεται στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης

 

Μείωση στο τουριστικό ρεύμα – αύξηση στο …μεταναστευτικό ρεύμα – Πάμε Ευρώπη αλλά για δουλειά…

 
 
Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα γιορτάσουν και φέτος το Πάσχα οι Ξανθιώτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους όπως δείχνει το ελάχιστο ενδιαφέρον για εκδρομές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που καταγράφεται σε 5 τουλάχιστον ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας στα οποία απευθύνθηκε το «Ε» Για μια ακόμη χρονιά η οικονομική κρίση και το αρνητικό αντίχτυπό της στην ψυχολογία του κόσμου σε συνδυασμό με τη συγκυρία των εκλογών και την πολιτική αστάθεια που επιφέρει δημιουργούν ένα αρνητικό υπόβαθρο για οτιδήποτε έχει σχέση με εκδρομές δεδομένου ότι αυτές είναι πάντα συνυφασμένες με την ξενοιασιά, την καλή διάθεση και την οικονομική ευμάρεια.
 
Εμείς και εμείς το Πάσχα…
«Δεν κινείται φύλλο» στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης. Τα περισσότερα έχουν κάποιες εκδρομές σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης γιατί δεν συμπληρώνουν άτομα ώστε να κάνουν δικές τους εκδρομές: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Συνεργαζόμαστε με γραφείο της Θεσσαλονίκης, έχουμε εκδρομή για Κωνσταντινούπολη όπως δεν υπάρχει ζήτηση», μας λένε από το ταξιδιωτικό γραφείο ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Travel. Ακόμη λιγότερη κίνηση και από πέρσι εκτιμούν απ’ το TASIOS TOURS, ενώ το ίδιο επιβεβαιώνει και το γραφείο PILOT travel επισημαίνοντας ότι απ’ όλη την πόλη είναι μόνο 5 – 6 ζευγάρια που έχουν κλείσει πασχαλιάτικες διακοπές στο εξωτερικό με προορισμούς την Ελβετία και το Παρίσι! Πρόκειται για ένα απειροελάχιστο ποσοστό: «Η μόνη κίνηση που θα παρατηρηθεί είναι …προς τα χωριά τους ή μεταξύ συγγενών», λένε χαριτολογώντας.
 
Πάμε Ευρώπη αλλά για δουλειά…
Μια άλλη διάσταση θέτουν στο ταξιδιωτικό γραφείο Tarpidis travel που αποτυπώνει απόλυτα το κλίμα των ημερών. Παλιότερα δούλευαν με εκδρομείς τώρα με μετανάστες. Παλιότερα διοργάνωναν εκδρομές στην Ευρώπη για τουρισμό και αναψυχή. Τώρα διοργανώνουν ταξίδια με προορισμούς συγκεκριμένες πόλεις της Ευρώπης όπως για παράδειγμα το Άμστερνταμ για να εξυπηρετήσουν μετανάστες που πάνε για δουλειά! «Η ψυχολογία του κόσμου είναι έντονα αρνητική. Παλαιότερα πήγαινε για διακοπές στην Ευρώπη τώρα πάνε για δουλειά Υπάρχουν οδικές εκδρομές κα σε πολύ καλές τιμές αλλά άλλες είναι οι ανάγκες του κόσμου».
Είναι χαρακτηριστικό ότι απ’ τους 10 που πηγαίνουν στα ταξιδιωτικά γραφεία και ρωτάνε για εκδρομές οι 2 κλείνουν όπως αναφέρουν απ’ το γραφείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης: Έχουμε εκδρομές και εσωτερικού οδικού δικτύου και εξωτερικού. Υπάρχει όμως πολύ μικρή ζήτηση. Ο κόσμος είναι πολύ «μουδιασμένος». Η εκδρομή πρώτα απ’ όλα προϋποθέτει καλή ψυχολογία. Φέτος εκτός των άλλων παίζουν ρόλο και οι εκλογές που δημιουργούν μια πολιτική αστάθεια και ο κόσμος φοβάται να «ανοιχτεί». Είναι και η κακοκαιρία…Όλα κακά ψυχρά και ανάποδα…δηλαδή»!
 
Κάτω από 30% η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα όμως θα κυμανθεί και η επισκεψιμότητα στο νομό μας όπως διαφαίνεται από την πληρότητα στα ξενοδοχεία που είναι – κατά μέσο όρο – κάτω από 30% σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολο Αγκόρτσα: «Τις μέρες του Πάσχα θα δουλέψουμε κυρίως με εσωτερικό τουρισμό από Αθήνα – Θεσσαλονίκη Οι περισσότεροι επισκέπτες μας είναι αυτοί που έχουν συγγενείς στην Ξάνθη. Κάποτε η Ξάνθη ήταν πασχαλινός προορισμός τώρα έπαψε να είναι. Ας ελπίσουμε ότι θα’ ρθουν καλύτερες μέρες…», σημειώνει επιβεβαιώνοντας και αυτός με τη σειρά του ότι το φετινό Πάσχα για τους Ξανθιώτες θα είναι εντός των τειχών και…στο εμείς και εμείς!
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …