Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Οι παρουσίες είπαν όσα δεν …είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης!

Οι παρουσίες είπαν όσα δεν …είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης!

0
kefalogiannis xanthi

Συνέντευξη Τύπου Μ. Κεφαλογιάννη στη ΝΟΔΕ: «Στο Δήμο Ξάνθης η ΝΔ δεν έχει δώσει χρίσμα. Η τοπική κοινωνία ας επιλέξει τον καλύτερο!».

 
Επίσημη στήριξη στο Γιώργο Παυλίδη. «Δεν ιδρώνει το μουστάκι μας από την υπόθεση Μπαλτάκου…»!
 
 
 
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές έστειλε ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης από την Ξάνθη την οποία επισκέφτηκε στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Ο κ. Κεφαλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης στις 7 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής 11 Απριλίου ενώ αμέσως μετά μίλησε σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στα στελέχη του κόμματος.
 
Κεφαλογιάννης: «Οι δύσκολες μέρες βρίσκονται πίσω μας…»
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών καθώς όπως σημείωσε: «η κρίση που βιώνουμε σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ευρώπη», ενώ δεν παρέλειψε να «κεφαλαιοποιήσει» την έξοδο της χώρας μας στις αγορές τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα επίτευγμα που σηματοδοτεί το τέλος του Μνημονίου και κυρίως την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας : « Η Ελλάδα σήμερα έχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο σταθεροποίησης Μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε, να μην εξαρτόμαστε από την φιλανθρωπία των άλλων λαών, να μην εξαρτόμαστε από την σύμφωνη γνώμη των άλλων κυβερνήσεων, ένα σημαντικό στοιχείο για την εθνική μας κυριαρχία. Για πρώτη φορά η Ελλάδα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να ζει μ’ αυτά που βγάζει και είναι αυτό το διαβατήριό μας για να λύσουμε το μεγάλο θέμα του χρέους, που είναι δεμένο στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας». Μιλώντας συγκεκριμένα για το χρέος τόνισε την αναγκαιότητας αναδιάρθρωσης με κούρεμα ενός μέρους του και με διακανονισμό αποπληρωμής σε βάθος χρόνου ώστε το πλεόνασμα που θα προκύψει να χρηματοδοτηθεί το κοινωνικό κράτος και η ανάπτυξη: «Πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο και οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε βρίσκονται πίσω μας. 15 Μαΐου το Μνημόνιο τελειώνει…Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον
 
Στήριξη στον Γιώργο Παυλίδη – Αποστάσεις από Μπένη – Δημαρχόπουλο!
Ερωτηθείς από το «Ε» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» του κόμματος σε περιφέρεια και στο δήμο Ξάνθης με δεδομένο ότι η «γαλάζια» παράταξη Στυλιανίδη έχει διαχωριστεί, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: « Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα από τα κόμματα σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν . Όμως ως κόμμα έχουμε κάνει τις επιλογές μας. Το κόμμα έχει μια σαφή τοποθέτηση για τα θέματα των αυτοδοιοικητικών εκλογών σ’ όλη την Ελλάδα κυρίως για τις περιφέρειες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που έχουμε ανακοινώσει επισήμως είναι ότι στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη και των αντιπεριφερειαρχών που έχει σ’ όλους τους νομούς της περιφέρειας ΑΜΘ. Στο Δήμο Ξάνθης η ΝΔ δεν έχει δώσει χρίσμα. Η τοπική κοινωνία ας επιλέξει τον καλύτερο!».
 
Ευρωπαϊκό θέμα ΑΟΖ και η φύλαξη των συνόρων
Μιλώντας για την πολιτική ατζέντα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ανέφερε τα εθνικά θέματα ανακαλώντας μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πιστεύουμε αυτό που έλεγε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι τα πολιτικά ωφελήματα από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα είναι πολύ περισσότερα από τα οικονομικά. Έτσι μπορούμε να επιλύσουμε εθνικά μας θέματα μέσα από τα ευρωπαϊκά όργανα όπως για παράδειγμα το θέμα των χωρικών υδάτων ή των ΑΟΖ. Είναι θέματα που η κυβέρνηση τα έχει θέσει και συζητιούνται στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή ένωση θα καθορίσει τη δική της ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη που θα συμπίπτει με την ελληνική. Δεν θα είναι θέμα συζήτησης αν το Καστελόριζο έχει την δική του οικονομική ζώνη αλλά θέμα ευρωπαϊκό. Θα έχουμε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή η οποία θα φρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας αυτό είναι μια κατάκτηση».
 
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
«Κατάκτηση» χαρακτήρισε ο κ. Κεφαλογιάννης και την έξοδο της χώρας μας στις αγορές σημειώνοντας ότι η σταθεροποίηση της οικονομίας θα φανεί σύντομα στην πραγματική οικονομία, στον οικογενειακό προϋπολογισμό και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία και την φιλοδοξία η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Όπως είπε δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση «χτυπώντας» εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν εναλλακτική λύση είναι τα προτάγματα να κάνουμε ότι έκανε η Αργεντινή ή η Κούβα τότε είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα περάσει μια μεγάλη εθνική περιπέτεια όπως αυτοί οι λαοί».
 
«Δεν ιδρώνει το μουστάκι μας από την υπόθεση Μπαλτάκου…»
Αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου παραδέχθηκε ότι ήταν μια γκάφα ολκής που όμως δεν μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του κόμματος: «Μας στενοχωρεί, όμως ο κ. Μπαλτακος δεν εκπροσωπεί τίποτε στην ελληνική κοινωνία. Αν σας ρωτήσω ποιος αντικατέστησε τον κ. Μπαλτάκο δεν θα ξέρετε…Είναι στενότατοι συνεργάτες των πρωθυπουργών αλλά είναι μια δουλειά νομοπαρασκευαστικού περιεχομένου αυτή η θέση. Επηρεάζει την στιγμή, την εβδομάδα δεν επηρεάζει το μέλλον. Δεν ιδρώνει το μουστάκι μας καθόλου από ένα ατύχημα που έγινε, ένα λάθος, μια γκάφα πρώτου μεγέθους για την οποία ο ίδιος ο Μπαλτάκος ζήτησε συγγνώμη, παραιτήθηκε το θέμα τέλειωσε».
 
Η Χρυσή Αυγή, ο Βολταίρος και το Συμβούλιο της Ευρώπης
Τέλος αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή αφού έκανε μια αναφορά στην περί ελευθερίας έκφραση του Βολταίρου επεσήμανε ότι είναι θέμα δικαιοσύνης. Παράλληλα δε έκανε αναφορά στην θεωρία των άκρων με ευρωπαϊκές αναφορές: «Εμείς θεωρούμε όλους όσους είναι εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό ισότιμους μέσα στο Κοινοβούλιο και κατά το Βολταίρο διαφωνούμε μ’ αυτό που λένε αλλά αγωνιζόμαστε μέχρι θανάτου για να μπορούν να τα λένε μέσα στην Βουλή. Όμως έξω με τις δράσεις τους δεν τους θεωρούμε ισότιμους συνομιλητές.
Το συμβούλιο της Ευρώπης που αποτελείται από 42 κράτη μέλη πήρε απόφαση και καταδίκασε ομόφωνα τον Σταλινισμό και τον Ναζισμό. Αυτοί που είναι έξω από το δημοκρατικό τόξο, που αφορά το κέντρο, τη δεξιά, καταδικάστηκαν από το Συμβούλιο το οποίο πήρε απόφαση ότι τα άκρα και οι ακρότητες είναι θέμα δικαιοσύνης».
 
 
Φάνηκε ο «εκλεκτός» για το δήμο Ξάνθης
Αμέσως μετά την συνέντευξη ο κ. Κεφαλογιάνης χαιρέτησε θερμά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Να σημειώσουμε ότι μπορεί μεν ο κ. Κεγαλογιάννης να πήρε αποστάσεις από τον ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος στο δήμο Ξάνθης όμως αυτό έγινε εμφανές από τις παρουσίες στη σύσκεψη που ακολούθησαν. Έτσι παρών ήταν ο κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος και ο κ. Μανώλης Τσέπελης καθώς και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Δημαρχόπουλου αλλά ουδείς του Δημήτρη Μπένη ούτε ο ίδιος! Επίσης απουσίαζε ο βουλευτής κ.Αλέξανδρος Κοντός.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …