Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ξανθιώτικη ομάδα στο «Spartan Race» της Ρώμης

Ξανθιώτικη ομάδα στο «Spartan Race» της Ρώμης

0
spartan race

Η Κατερίνα Βαρελά με 12μελή αποστολή θα πάρει μέρος στον παγκοσμίου φήμης αγώνα

 

Στις 26 Απριλίου η διοργάνωση με «δοκιμασίες» για σκληροτράχηλους αθλητές

 
 
 Η Ξάνθη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην παρθενική συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο «Spartan Race»! Η ομάδα με προπονήτρια την Ξανθιώτισσα αθλήτρια/προπονήτρια crossfit Κατερίνα Βαρελά και με 11 μελή αποστολή, θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη, όπου στις 26 Απριλίου θα διεξαχθεί η παραπάνω διοργάνωση.
 
Τι είναι το «Spartan Race»;
 Ο αγώνας «Spartan Race» είναι μία σειρά από εμπόδια διαφορετικής απόστασης και δυσκολίας και κυμαίνεται από 1 χιλιόμετρο έως αποστάσεις μαραθωνίου.
Πρωτοξεκίνησε και έχει ως έδρα την Β. Αμερική. Μέχρι σήμερα διοργανώνονται ανελλιπώς αγώνες Spartan Race στον Καναδά, στη Ν. Κορέα, στην Αυστραλία και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Η σειρά των αγώνων περιλαμβάνει το «Spartan Sprint» των 3 χλμ., το «Super Spartan» των 8 χλμ., το «Spartan Beast» των 12 μιλίων και το «Spartan Ultra Beast» των 12 μιλ.
Το «Spartan Race» διαθέτει μία πορεία εμποδίων που μπορεί να έχει μήκος μέχρι και ένα χιλιόμετρο το κάθε εμπόδιο, τοποθετημένα με στρατιωτική σειρά καθώς είναι σχεδιασμένα από τον στρατό των Η.Π.Α.
Η αρχική σκέψη για τη δημιουργία του «Spartan Race» ήταν η ακραία δοκιμασία της αντοχής και ανθεκτικότητας της σπαρτιατικής ¨κούρσας θανάτου¨ – πόλεμος – που ξεπερνούσε σε διάρκεια τις 48 ώρες. Το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο των extreme sports, ESPN, περιγράφει το «Spartan Race» ως ¨μία αληθινή δοκιμασία της βούλησης¨.
 
Από την Ξάνθη η πρώτη ελληνική αποστολή στους αγώνες
 Στις 26 Απριλίου διοργανώνεται ένας ακόμη «Spartan Race» στη Ρώμη, στο ¨Stadio Dei Marmi¨. Ο επερχόμενος αγώνας θα αποτελείται από τρεις διαφορετικές κούρσες μετ΄ εμποδίων των 5, 13 και 21 χλμ.
Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα κατεβάσει ελληνική αποστολή στον παγκοσμίου φήμης πολυσυζητημένο αγώνα, με την ελληνική αποστολή να προέρχεται από την Ξάνθη!
Συγκεκριμένα στην ιταλική πρωτεύουσα θα ταξιδέψει 14μελής αποστολή, αποτελούμενη από την προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά (πρωταθλήτρια Ελλάδος 2013 στο άθλημα του Crossfit), η οποία θα είναι και επικεφαλής της ομάδας. Στην αποστολή θα συμμετέχουν 11 ακόμη αθλητές/τριες του Crossfit και δύο βοηθοί.
Η Κατερίνα Βαρελά ως προπονήτρια – αθλήτρια και μέλος του πολιτιστικού – μορφωτικού συλλόγου ¨Πυγμή Cates Crossfit Xanthi¨, προετοίμασε την ομάδα για να λάβει μέρος στον αγώνα «Spartan», στην κούρσα των 13χλμ. Είναι η πρώτη φορά που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μεγάλη τιμή για την Ξάνθη που θα δώσει το «παρών», με την παραπάνω ομάδα που θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι οι Έλληνες είναι πραγματικοί μαχητές!
Η Ξανθιώτισσα αθλήτρια μίλησε στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση και την αποστολή που θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ιταλίας για τους αγώνες. «Όλοι στην αποστολή είναι πολύ ενθουσιασμένοι από την επικείμενη συμμετοχή μας στους αγώνες Spartan Race. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές/τριες μου παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους αγώνες όμως όλοι υπόσχονται να βάλουν τα δυνατά τους και να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα», είπε αρχικά η κ. Βαρελά συμπληρώνοντας: «Οι ανταγωνισμός στους αγώνες είναι πολύ σκληρός και μεγάλος. Εμείς προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορέσουμε να αφήσουμε το ¨στίγμα¨ μας στη διοργάνωση. Πάνω απ’ όλα βέβαια θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τραυματισμούς, καθώς οι δοκιμασίες είναι ιδιαίτερα επίπονες, ενώ θα αποκτήσουμε και εμπειρίες από τέτοιες διοργανώσεις που στο εξωτερικό – αλλά και στην Ελλάδα πρόσφατα – γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς».
 
 Spartan Race – Ρώμη 26/04/2014
 Η ξανθιώτικη ομάδα αποτελείται από τους εξής:
Βαρελά Κατερίνα (προπ.)
Δασκαλόπουλος Σάκης
Βαρελάς Ιορδάνης
Γκιόκα Ήρα
Ρηγόπουλος Αντώνης
Μαγουλιανίτης Σπύρος
Κωστελίδου Ιωάννα
Καλεντζή Μπιλέντ
Καλδαρίδου Κική
Δημητρόγλου Φώτης
Μαυροβουνιώτου Δώρα
Μιχαηλίδης Αλέξης
Ξενίδου Μαρία (βοηθός)
Χέλερ Νικολέτα (βοηθός)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
  • varela

    Η Ξάνθη ετοιμάζεται για δοκιμασίες… Crossfit

    Το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Ασπίδας θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cr…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…