Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ντεμπούτο» της «Ντομάτας Ξάνθης»

«Ντεμπούτο» της «Ντομάτας Ξάνθης»

0
tomata xanthis

Παράγεται στα «Θερμοκήπια Θράκης» στο Εράσμιο. Στην αγορά και το «αγγούρι Ξάνθης» και ακολουθούν και άλλα κηπευτικά

 

Επέκταση σε άλλα 80 στρέμματα ετοιμάζει η εταιρεία. Η Ξάνθη εκτός από τα γλυκά της θα φημίζεται και για τα κηπευτικά της

 
 
Η πρώτη παραγωγή «Ντομάτας Ξάνθης» και «Αγγούρι Ξάνθης» δυο κηπευτικά υδροπονικής καλλιέργειας με ονομασία προέλευσης την Ξάνθη που παράγονται στα Θερμοκήπια Θράκης – Έλαστρον – Αγροτική κάνουν ήδη το ντεμπούτο τους στην αγορά της πόλης μας. Συγκεκριμένα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα ντόπια κηπευτικά σε δύο οπωροπωλεία, στου κ. Χατζηπαναγιώτου στην Βενιζέλου και στο οπωροπωλείο του κ. Μπάρτζιου ενώ στα μεγάλα πολυκαταστήματα τα διακινεί η εταιρεία Hellenic fruit του ομίλου Ευθυμιάδη μετά από συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής.
 
Και η Ξάνθη έχει την ντομάτα και το αγγούρι της…
Ένα χρόνο πριν και εν’ όσω ήταν ακόμη στα σκαριά επισκέφτηκε τα Θερμοκήπια Θράκης ο υπουργός Γεωργίας κ. Τσαυτσάρης και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την επένδυση. Τότε είχε ειπωθεί ότι σ’ ένα χρόνο θα βγει η πρώτη παραγωγή υδροπονικής ντομάτας από τα θερμοκήπια που βρίσκονται σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ερασμίου και αξιοποιούν το γεωθερμικό πεδίο. Έτσι κι έγινε. Η πρώτη φουρνιά της ντομάτας Ξάνθης με το τσαμπί είναι ήδη προς διάθεση ενώ εδώ και 25 μέρες διατίθεται και το αγγούρι. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Σπυριδόπουλος ανώτερο στέλεχος της εταιρείας «Θερμοκήπια Θράκης» θα ακολουθήσουν και άλλα κηπευτικά όπως παραγωγή πιπεριάς και μελιτζάνας ενώ η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε δεύτερη επένδυση επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της σε άλλα 80 στρέμματα. Να υπενθυμίσουμε ότι προς στιγμήν τα «Θερμοκήπια Θράκης καταλαμβάνουν έκταση 40 στρεμμάτων ενώ εργάζονται σ’ αυτά 54 άτομα.  
 
Άριστη ποιότητα, προσιτή τιμή
Όπως μας πληροφορεί ο οπωροπώλη κ. Στέφανος Χατζηπαναγιώτου η ντομάτα Ξάνθης έχει άριστη ποιότητα και γεύση και πολύ προσιτή τιμή αφού η διαφορά της είναι μόνο 5 λεπτά. Οι Ξανθιώτες την προτιμούν όπως και το αγγουράκι και ότι ιδιαίτερα τώρα το Πάσχα πούλησε πολύ.
Αν λοιπόν συνεχιστεί αυτή η ζήτηση και μεγαλώσει και η παραγωγή ανοίγονται νέοι ορίζοντες στα τοπικά προϊόντα και η Ξάνθη μπορεί να μην είναι μόνο φημισμένη για τα γλυκά της αλλά και για τα εξαιρετικά κηπευτικά της κάτι που μεταφράζεται σε υπεραξία στον πρωτογενή τομέα και θέσεις εργασίας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…