Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πονάει» η κατάργηση των υποχρεωτικών συνδρομών στα Επιμελητήρια

«Πονάει» η κατάργηση των υποχρεωτικών συνδρομών στα Επιμελητήρια

0
eve mai

Ζητούν την παραίτηση του Χατζηδάκη ως «εχθρού της επιχειρηματικότητας».Άκαρπη και αποκαρδιωτική η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

 

Το ΕΒΕ Ξάνθης βράβευσε τους συλλόγους που συμμετείχαν στο διήμερο των εκδηλώσεων προβολής του νομού

 
 
Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης στο πρώτο μέρος της καθώς πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις όλων των εκπροσώπων των Χορευτικών και Πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στο διήμερο εκδηλώσεων (10 – 11 Απριλίου που διοργάνωσε το ΕΒΕ αποσκοπώντας στην τουριστική προβολή του Νομού.
 
Τίτλους τιμής σε Χορευτικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους από το ΕΒΕ
Ο πρόεδρος κ. Στέλιος Μωραϊτης ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους και τα μέλη των συλλόγων και τους απένειμε από ένα τίτλο τιμής ενώ παράλληλα τους ανακοίνωσε ότι θα έχουν …ελευθέρας να εκθέτουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο του ΕΒΕ (τοπικά εδέσματα ή χειροτεχνήματα) σε εκθέσεις που συμμετέχει. Επίσης τίτλο τιμής απένειμε και στην πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου για την αρωγή τους καθώς επίσης και το νοσοκομείο Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τους δήμους επισημαίνοντας ότι όλοι και ο καθένας ξεχωριστά βοήθησαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης την οποία χαρακτήρισε « πολύ πετυχημένη», καθότι πέτυχε το στόχο της, δηλαδή την προβολή του τουριστικού προϊόντος του νομού μας προσβλέποντας στην προσέλκυση τουριστών μέσω της διαφήμισης από ξένα και αθηναϊκά ΜΜΕ.
 
Θα καλύψει το ΕΒΕ τα έξοδα ξανθιώτη αθλητή
Παράλληλα το Δ.Σ. του ΕΒΕ αποδέχτηκε ομόφωνα να καλύψει τα έξοδα (1.300 ευρώ) ενός ξανθιώτη αθλητή της ελληνορωμαϊκής πάλης Μπαμπαχανιάν Άρμεν για να πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Σόφια καθώς αυτά δεν καλύπτονται από την Ομοσπονδία Πάλης Το θέμα έφερε εκτός ημερησίας ο κ. Αγκόρτσας και όλα τα μέλη θεώρησαν ηθικό πρωτίστως θέμα να παράσχει αυτή τη βοήθεια σ’ ένα αθλητή που προβάλλει το τόπο μας. Μάλιστα ο κ. Σπανίδης πρότεινε να τον χρήσουν πρεσβευτή καλής θελήσεως.  
 
Τα Επιμελητήρια ζητούν την παραίτηση του Χατζηδάκη ως «εχθρού της επιχειρηματικότητας»
Το ευχάριστο κλίμα της συνεδρίασης «σκοτείνιασε» όταν ο πρόεδρος Στέλιος Μωραϊτης αναφέρθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που είχε ως θέμα την τροπολογία που καταργεί την υποχρεωτικότητα της συνδρομής στα Επιμελητήρια. Όπως ανέφερε ο κ. Μωραϊτης στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκαν:
1. Η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που βάλλουν κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων.
2. Η υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Ηρακλείου, 4 και 5 Απριλίου, για παραίτηση από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, των υποψηφίων εκπροσώπων μελών των επιμελητηρίων. Σε περίπτωση άρνησης κάποιων να υλοποιήσουν την απόφαση, η επιμελητηριακή κοινότητα δε θα στηρίξει τους υποψηφίους αυτούς.
3. Ζητείται η παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
4. Η σύσταση συντονιστικού οργάνου για την παρακολούθηση του νομοθετικού οργάνου σε ότι αφορά την εξέλιξη της τροπολογίας και γενικότερα των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν τα επιμελητήρια και εν γένει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
5. Η μεγιστοποίηση των ενεργειών του Ευρωεπιμελητηρίου και ο συντονισμός των εθνικών ευρωπαϊκών επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Μωραϊτης: «Απαράδεκτη η στάση του πρωθυπουργού…»
Αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του κ. Μωραϊτη στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά περιγράφοντας χειρονομία …χειροπέδας που έδωσε ως απάντηση στην απαίτηση των επιμελητηρίων να αρθεί η τροπολογία που επέβαλε η τρόικα: «Θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτη η στάση ενός πρωθυπουργού κυρίαρχης χώρας να παρακαλεί να μεσολαβήσει ο κ. Weber στην Μέρκελ και στην Τρόικα …»Να σημειώσουμε ότι ο κ. Weber είναι ο πρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου και στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό όπως και ο γενικός γραμματέας του Ευρωεπιμελητηρίου Arnaldo Abruzzini και οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη της ευρωπαϊκής επιμελητηριακής κοινότητας στα ελληνικά επιμελητήρια. Συμμετείχαν δε μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΕ Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωεπιμελητηρίου, στην συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στον οποίο και κατέθεσαν το αίτημα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για τα ελληνικά επιμελητήρια, χωρίς ωστόσο να λάβουν θετική απάντηση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …